HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ağustos 2017 Çarşamba - 10:44

AK Parti'li Doğan Büyükşehir'e yüklendi: 18 Ağustos'ta bitecekti, ne oldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yapımı şu ana kadar tamamlanmayan Mithatpaşa Taşıt Altgeçidi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı projesini bir kez daha gündeme taşıdı.

AK Parti li Doğan Büyükşehir e yüklendi: 18 Ağustos ta bitecekti, ne oldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yapımı tamamlanmayan Mithatpaşa Taşıt Altgeçidi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı projesini bir kez daha gündeme taşıdı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım projesini sert bir dille eleştirdi. Bitiş tarihi 23 Kasım 2016'dan 18 Ağustos 2017'ye ertelenmesine karşın tamamlanamayan Mithatpaşa Taşıt Altgeçidi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda ortaya çıkan kamu zararının gerekçelerini sordu. Aynı süre zarfında İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Osmangazi Köprüsü gibi projelerle kıtaları birbirine bağlandığını hatırlatan Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ise beceriksizlikle suçladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na seslenen AK Parti'li Doğan "13 Temmuz 2015'ten bu yana basit bir altgeçit inşaatını tamamlayamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi iş bilmezlikte çığır açmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi üç yılda aynı işi bitiremezken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ise 45 günde altgeçit yaparak hizmete açmaktadır. Yılan hikâyesine dönen bu proje için kaç para daha harcanacaktır? Bu projede mi bir sabah ansızın bitecektir?" sorularını yöneltti.

18 AĞUSTOS'TA BİTECEKTİ, NE OLDU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "Aynı iş için üç kez ihaleye çıkılır mı?" sorusunu yönelten AK Parti'li Doğan, "Temeli atıldığında taşıt altgeçidi ve meydanın birlikte yapılacağı ilan edilmesine karşın, evdeki hesap bir türlü çarşıya uymamıştır. Geçen süreç bizlere adeta Nasreddin Hoca fıkralarını hatırlatmıştır. Eylül 2015'te çıkılan ilk ihale kapsamında 36 milyon 475 tl harcandı ve projenin 23 Kasım 2016'da bitirileceği ilan edildi. Ancak, sağlanan yüzde 20'lik keşif artışıyla birlikte işin maliyeti yaklaşık 45 milyon liraya çıktı, buna karşın iş yine yarım kaldı ve şantiye kapısına kilit vuruldu. Öngörüsüzlük ve beceriksizlikte sınır tanımayan Büyükşehir Belediyesi, aynı iş için 43 milyon 696 bin lira daha harcama yaptı. Gelin görün ki, aynı iş için ikinci kez ihaleye çıkan belediye, şartname gereği 18 Ağustos'ta hizmete açılması gereken altgeçidi yine bitiremedi. Yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı. Yılan hikayesine dönen proje, maliyeti ikiye katlanmasına karşın tamamlanamadığı gibi inşaatı da sular bastı, mega projenin hali komediye döndü. İzmir'in parasını sokağa atanlar 90 milyon lira harcayıp taşıt altgeçidi yapacağı yerde yapa yapa "Kanal İzmir" i yaptı. Ne yazık ki bu mega proje de hüsranla sonuçlandı. Deyim yerindeyse, yan yattı, çamura battı" şeklinde konuştu.

AYNI İŞ İÇİN ÜÇ KEZ İHALEYE ÇIKILIR MI?

Projenin geldiği noktayı Nasreddin Hoca fıkralarına benzeten Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm bunlar yetmezmiş gibi, şimdi de Ekim ayı sonunda açılacağı duyurulan altgeçit inşaatına ilaveten üçüncü bir ihale daha yapıldı. İlk ihale kapsamında yapılacağı ilan edilen ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize adanan meydan projesi için yapılan bu üçüncü ihale de neyin nesidir? Sayın Kocaoğlu yoksa İzmirlilerin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Bu kentin parası size çok mu geldi? Aynı iş için üç kez ihaleye çıkıp, üç katı para harcamak sizde gelenek halini mi aldı? Yoksa karşımızda yeni bir metro fiyaskosu mu var? Proje tamamlandıktan sonra tramvay inşaatı doğrultusunda meydan projesini de bozup dördüncü kez tadilat ve tamirat ihalesine mi çıkacaksınız? Bu kentin parası, kamu kaynakları neden böyle hoyratça harcanıyor? 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize adanan bu projenin süratle tamamlanmasını bekliyoruz."

 
Buca'nın şanslı çocukları: Tam 6539 minik faydalandı!
 
İEF'te 'caz' rüzgarı esti: İzmir bizim için 'mabet'
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seydiköylü 30 Ağustos 2017 Çarşamba 23:59

Bilal Doğan''ı İzmirliler gülümseyerek izliyorlar, gerçekten şaka gibi, ölünceye kadar İzmirli olamayacaklar !

Yorumu oyla      13      5  
30 Ağustos 2017 Çarşamba 22:48

adam haklı partiyle de alakası yok. kocaoglu beceriksiz, vasat bir kişi. hic bir proje zamanında bitmiyor. dogru düzgün projede yok zaten koca izmirde. Onları da bu beceremiyor. İzmir anadolu kentlerinden oldukca geride kaldı.

Yorumu oyla      11      7  
Bülent ışık 30 Ağustos 2017 Çarşamba 19:46

Megakent dediginiz Ankara'da metro korku tüneli gibi.Metro vagonları oturma yerleri sert plastikten yapılmış neredeyse betondan yapacaklarmış. Her taraf özel halk otobüsü ve sanki 30 yıl önceki İzmir bb nin otobüsleri gibi. 2 gün önceki Ankara gözlemlerim bu.

Yorumu oyla      15      6  
30 Ağustos 2017 Çarşamba 16:00

İlk ihalenin neresinde meydan da projeye dahil diye yazıyormuş? Okudum ancak göremedim de ! Öngörü diyenler konak tüneli ni 2 kat pahalıya mal ettiler , üstü rezillik. Tescilli evler harap oldu, şimdi de hayvan barınağı olmuş. Yazık oldu tarihi mahalleye.

Yorumu oyla      14      6  
30 Ağustos 2017 Çarşamba 15:03

Bilal Bey'e Sabuncubeli Tüneli'ni sormalı

Yorumu oyla      13      5  
İbrahim Yüncü 30 Ağustos 2017 Çarşamba 13:49

Şaşıyorum,böyle soru mu olur... Siyasiler, lütfen sorunlara bu pencereden bakmayın, fikir üreterek destek olun... 18 Agustos bir öngörü idi elbette aksilikler ile zaman kayabilir...Eğer İzmirliye gerçekte yardımcı olunacak ise Gümrük kavşağına çözüm üretin! Şair Eşref'e çözüm üretin... 18 Agustos'ta zamanında tamamlanmış olsaydı, sorun kalmayacak mıydı?

Yorumu oyla      13      6  
balık adamlı altgeçit 30 Ağustos 2017 Çarşamba 13:35

Bilal Doğan'ın bahsettiği Ankara'da yapılan altgeçitte en son balık adamlar insan kurtarıyordu :)

Yorumu oyla      15      6  
30 Ağustos 2017 Çarşamba 12:24

Opera binası inşaatı için sahne vb. işleri ayrı ihale edin diyen bilal doğan aynı iş için fazladan ihaleye çıkılır mı diyor ? Şaka gibi biri :)

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın şanslı çocukları: Tam 6539 minik faydalandı!
Buca Belediyesi yaz okullarıyla çocuklara renkli ve eğlenceli bir tatil ...
Tarihi Konak eski görkemine kavuşacak!
Başlattığı restorasyon atağıyla yıkılmaya yüz tutan tarihi yapıları bir ...
Kurtuluşun başladığı yer: Bornova'da yoğun ilgi görüyor
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun başladığı konum olarak bilinen ...
 
Huzurevinde duygusal bayramlaşma: Bir elmanın iki yarısı gibiyiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleriyle yapılan bayramlaşmaya, ...
Karşıyaka'da tarihi köşkte ‘Büyük Taarruz’ konferansı
Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla anlamlı bir ...
Karabağlar'da Başkan Selvitopu personeliyle bayramlaştı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bayram öncesi belediye ...
 
Başkan Uğurlu tatili vatandaşlarla geçiriyor
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kurban Bayramı tatilini vatandaşlarla geçiriyor.
İzmir Fuarı'nda 'Z raporu': Tam 1 milyar dolar!
Son yılların en çok ziyaretçi akınına uğrayan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ...
Usta yazarın anısı Karşıyaka'da yaşayacak
Önceki gün yaşamını yitiren Türkiye'nin en önemli yazarlarından Muzaffer ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva