HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2023 Cuma - 17:49

AK Parti’den ret, CHP’den evet... Konak’ın hesabına onay!

Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Meclis’te komisyon tarafından gönderilen 2022 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvellerinin tetkik edilmesi görüşüldü. AK Parti’nin ret, CHP’nin ise evet oyu kullandığı önerge oy çokluğu ile Meclis’ten geçti. 

AK Parti’den ret, CHP’den evet... Konak’ın hesabına onay!

Dilek ÇELİKTEN/EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Başkan Abdül Batur’un yokluğunda Başkanvekili Mahmut Esat Aslan yönetiminde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı.

KESİN HESABA OYÇOKLUĞU
Komisyonlardan gönderilen önergeler oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis gündeminde yer alan 2022 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvellerinin tetkik edilmesi önergesi ise AK Parti’nin ret, CHP’nin ise evet oyu kullanmasıyla meclisten oy çokluğu ile geçti.

KALEM KALEM HARCAMALAR
2022 yılı hakkında Meclis ve Meclis üyelerini bilgilendiren Komisyon Başkanı Nesrin İlkutlav, “144 milyon 707 bin 475,57 sosyal güvenlik kurumuna devlet primi giderlerinin 18 milyon 751 bin 543. 61, mal ve hizmet alımlarının 377 milyon 824 bin 614. 38 faiz giderlerinin 7 milyon 347 bin 147. 65,  Cari transferin 15 milyon 463 bin 821,32 sermaye giderlerinin 76 milyon 895 bin 601,93 sermaye transferlerinin 1 milyon 581 bin 788,99 borç verme faslını ise 250.000 TL olduğu görülmüştür. Buna göre gider kesin hesabı toplamı 642 milyon 821 bin 993,45 TL olarak gerçekleşmiştir. Gelir kesin hesabı ise yıl sonu itibariyle vergi gelirlerinin 285 milyon 041 bin 584. 95 teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinin 24 milyon 787bin 120,40. Alınan bağış ve yardımlar ile özel gelirlerin 5 milyon 864 bin 131,95, diğer gelirlerin 371 milyon 310 bin 946. 64 sermaye sermaye gelirlerinin 12 milyon 323 bin 608. 22 olduğu görülmüştür. Toplamda 699 milyon 327bin 391,86 liralık tahsilat gerçekleştirilmiştir. Buna göre gider kesin hesabına gerçekleşme oranı yüzde 101,39, gelir kesin hesabındaki gerçekleşme oranı ise  yüzde 21,52 olmuştur. Sonuç olarak belediyemizin 2022 yılı içerisinde gerçekleştirdiği tüm mali iş ve işlemleri ile faaliyetlerini gerçek maliyetlerine uygun olarak. Sağlıklı ve güvenilir bir biçimde muhasebe eleştirmiş, mali tablolarının zamanında doğru muhasebenin temel kavramları ve genel kabul görmüş bütçe ve muhasebe ilkelerini ve uluslararası standartlara uygun saydam hassas verilebilir bir şekilde yürütüldüğü görülmüştür” açıklamasını yaptı. 

Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi İsmail Özen, “Biz 2022 mali yılı idare ve kesin hesap cetvelindeki rakamlar konusunda daha önce eleştirilerimizi yapmış ve görüşlerimizi bildirmiştik. Bu konuda ekleyeceğimiz herhangi bir şey yok. Biz buna ret oy vereceğiz” dedi. 

Konak Belediyesi CHP Meclis Üyesi Cenap Börühan, “Cumhuriyet Halk Partisi ve iyi parti grubu olarak Millet ittifakı olarak. Rapora evet oyu vereceğiz” ifadelerini kullandı.

HİSSELERE KARŞILIK 2 DAİRE
Meclis’te alınan karara göre Konak Belediyesi’nin 106 metrekare hissesinin bulunduğu 2’inci Karantina Mahallesi’nde yer alan 797 metrekarelik 353 ada 18 parseldeki akaryakıt istasyonunun yerine yapılacak binada diğer hissedarlarla birlikte yapılacak kat karşılığı inşaat sözleşmesine onay verildi. Yapılan sözleşme ile Konak Belediyesi’ne 2 daire verilecek.

 
İzmir'de 'Bahar Temizliği' operasyonu... Gözaltı sayısı 214 oldu!
 
Türk seçmenler, savaşın gölgesinde sandık başında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anıt yapı yarışmasında son soru sorma tarihi açıklandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim İzmir depreminde hasar gördüğü ...
Başkan Soyer’den İzmir iş dünyasına teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bortar Group'un 30. yılında ...
KİT İzmir, sıfır karbon hedefi için çalışacak
Küresel iklim kriziyle mücadele için İzmir'in İklim Nötr ve Akıllı Şehirler ...
 
Başkan Soyer’den Dikili’de 14 Mayıs mesajları: Bu seçim 100 yılın seçimi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili’de sivil toplum kuruluşu ...
Başkan Batur ve vekil adayları kadınlarla buluştu: Bu ülkeyi karanlıktan kurtaralım
İzmir’de faaliyet gösteren kadın kuruluşları temsilcilerine seslenen Konak ...
Başkan Soyer’den dev müzayede için çağrı: Depremin yaraları henüz sarılmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde 1 Mayıs’ta ...
 
Büyükşehir'den öğrencilere ücretsiz çamaşırhane
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencileri için başlattığı ...
3 fidan Bayraklı’da anılacak
Türkiye’deki gençlik hareketinin en önemli temsilcileri Deniz Gezmiş, ...
Fikir Projesi yarışmasında büyük ödül 500 bin lira
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim İzmir depreminde hasar gördüğü ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva