HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2014 Cuma - 11:45

AK Parti'den ilk 'Alsancak' açıklaması: AVM mi olacak?

Alsancak Stadı’nın maçlara kapatılmasının ardından başlayan tartışmalı süreç devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın net bir açıklama yapmadığı CHP İzmir Milletvekillerinin önerge vererek “AVM mi yapılacak?” diye sorduğu stat ile ilgili AK Parti cephesinden de değerlendirme geldi. İl Başkanı Bülent Delican, “Altay camiası rahat olsun. Stada hiçbir şey olmayacak” dedi. Delican, yerel yönetimleri spor kulüplerine destek vermeye çağırdı.

AK Parti den ilk  Alsancak  açıklaması: AVM mi olacak?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Alsancak Stadı’nın yapı güvenliği gerekçesiyle maçlara kapatılmasının ardından başlayan tartışmalı süreç devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Ne yapacaksınız onu açıklayın” diyerek çağrıda bulunduğu CHP’lilerin rant iddiaları gündeme getirdiği stat ile ilgili AK Parti cephesinden açıklama geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Altay Spor Kulübü başta olmak üzere futbol camiasına mesaj gönderdi.



Delican, “Biz İzmir’in tüm takımları gibi Altay Spor Kulübü’nün de arkasındayız. Hiçbir spor kulübünün mağdur olmasını istemeyiz. Orada bir mağduriyet yaşanırsa bunun sorumluluğunu kimse alamaz. Raporlara göre orada sıkıntı ve güvenlik nedeniyle problem var. Devlet de gereken önlemi almıştır. Mağduriyet en kısa zamanda giderilecektir. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Çalışmalar bitince organizasyonu yeniden yapılacak. Kesinlikle mağduriyet söz konusu olmayacak. Stadın halkın güvenliğine uygun olması lazım... Altay camiası bu konuda rahat olsun. Kimse mağdur olmayacaktır” diye konuştu. 
 
AVM YOK!
Delican, Alsancak Stadı’nın yıkıldıktan sonra AVM yapılacağı iddiaları için ise, “Kesinlikle böyle bir şey yok. Kim çıkıp ‘AVM yapılacak’ diyorsa yalandır. Sürekli burası hakkında farklı şeyler gündeme getirenler kendi kafalarının arkasında olanları söylüyorlar. AMV falan yok. Konuşulanların hepsi gerçek dışıdır. İçi boş söylemlerdir. Konu hakkında bilgi sahibi olmadan istemezükçü zihniyet açıklama yapıyor. Böyle bir bilgi bizde bile yok onlarda nasıl var. Şaşıyorum” dedi.
 
YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRI
Delican, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İzmir’de iki stat projesinin hızla devam ettiğini söyledi. Karşıyaka ve Göztepe Statları’nda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Delican, “Arazinin düzenlemesi ve tahsislerle ilgili teknik konular sürüyor. İzmir’in iki tarafına da büyük stat yapılacak. Hükümetimiz bu konuda çalışma yaparken ‘İzmir’in statları elden gidiyormuş’ gibi davranmak çok yanlış. Tüm spor kulüplerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. İzmir’in spor kulüpleri Türk sporuna yıllarca sporcu yetiştirdi. Hepsinin desteklenmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerine tavsiyem sporu ve sporcuları daha çok desteklemesi olacaktır. Kulüplerin başta altyapı hizmetleri olmak üzere ihtiyaçları giderilmelidir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
suleyman 23 Ağustos 2014 Cumartesi 09:27

Kardeş bilmiyon mu belediyeler amatör sporlara yardım edebiliyor...

Yorumu oyla      12      5  
hüseyin ahmetoğlu 22 Ağustos 2014 Cuma 16:59

ak parti halkın partisi yıkmaya değil yapmaya geldik.sn. il başkanıma değerli açıklamalarından dolayı teşekkür edieriz.camıa rahat nefes alsın artık ve dedikjodulara itibar etmesin.izmir de sn. başbakanın vekili olan Bülent Delican a inanalım.korku siyaseti uygulmaya koyan ce ha pe mantığına ve söylemlerine asla inanmıyalım

Yorumu oyla      15      15  
ozan 22 Ağustos 2014 Cuma 12:11

Göztepe başkanın da açıkladığı gibi gürsel akselin stad olmasını istemiyor.ısrarcı olmanın bir anlamı yok.orada altyapı var.karşıyaka arazisi zaten atıl durumda oraya yapılabilir.

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya basını ‘Davutoğlu’nu nasıl gördü?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkan adayı olarak ...
Bir tepki de Susam’dan: Alsancak stat olarak kalsın!
CHP’li Susam, “Alsancak Stadı deprem güvenliği nedeniyle kapandıysa, Spor ...
Türeli Bakan Avcı’ya staj kazalarını sordu!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, ...
 
Davutoğlu seçilse de başbakan olamayacak çünkü…
Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan seçilse bile 15 gün Başbakanlık koltuğuna ...
Abdullah Gül'den Davutoğlu'na tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Gül, AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olan Ahmet ...
AK Parti’nin yeni lideri belli oldu: İşte takvim
Erdoğan’ın Davutoğlu ismini açıklamasının ardından iktidar partisinin yoğun bir gündem bekliyor.
 
Muhalefetten Davutoğlu kararına sert tepki
Muhalefet partileri Ak Parti Genel Başkanlığı için Dışişleri Bakanı Ahmet ...
Flaş! Yıldırım’dan Meclis’te sürpriz toplantı
Başbakan Başdanışmanı Binali Yıldırım yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde açıklama yapacak.
AK Parti’nin yeni lideri: Ahmet Davutoğlu
İşte AK Parti’nin yeni genel başkan ve başbakan adayının hayatı…
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva