HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 11:18

AK Parti’deki Selçuk krizinde Başkan’dan bomba mesajlar!

AK Parti Selçuk’ta Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’i karşı karşıya getiren süreç devam ederken il başkanlığının müdahalesi yeterli olmadı. İl Başkanı Bülent Delican’ın başkanlığında toplanan taraflar ‘uzlaşı’ mesajı verirken Başkan Bakıcı, kararlarının arkasında olduğunu söyledi. Bakıcı, iki bürokratın görevden alınması teklifine sıcak bakmadığını söylerken, “Belediyede kadro değişikliği tasarrufu başkana aittir. Kadrodan memnunum. Kolay adam harcamam” dedi. Bakıcı, İlçe Başkanı Yeşilçimen’e de, “Belediye işlerine karışma” mesajı gönderdi.

AK Parti’deki Selçuk krizinde Başkan’dan bomba mesajlar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimin ardından AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın başkanlık koltuğuna oturduğu Selçuk’taki çatlak bir türlü kapanmadı. Belediye Başkanı Bakıcı’yı eleştiren İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve meclis grubu konuyu il başkanlığı ve genel merkeze taşıdı. Taraflar arasındaki gerilim uzun süredir devam ederken İl Başkanı Bülent Delican başkanlığında zirve gerçekleştirildi.

- AK PARTİ'DEKİ SELÇUK ZİRVESİNDE NELER YAŞANDI?...



Milletvekili Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli’nin de katıldığı toplantıda meclis üyeleri ve ilçe başkanı belediye başkanından kadro değişikliği talebinde bulunmuştu. Toplantının basına kapalı gerçekleştirilen bölümünde yaşanan sert tartışmalar sırasında grup, Bakıcı’dan Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy ve Zabıta Müdürü Abdullah Taşkınçay’ın görevden alınmasını istemişti. Bakıcı’nın toplantıda, “Benim için vazgeçilemeyecek isimler değil” sözlerinin ardından gerginlik yumuşadı ve dört saati bulan toplantı bitirilmişti.
 
Başta partinin İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve meclis grubu ile uzun süredir gerginlik yaşayan Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, toplantının ardından kararını açıkladı. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Bakıcı, istenilen değişiklikleri yapmayı düşünmediğini söyledi. Bakıcı, “Belediye meclis üyelerini yok saymam elbette mümkün değildir. Onların söylediklerini ciddiye alıp birçok konuda değerlendirme yapacağımın bilinmesini isterim. Belediyede bir kadro değişikliği ya da birilerinin görevden alınması belediye başkanının tasarrufundadır. Bu konuda da anlayışlı olmak lazım… O insanlar da çalışan ve emek harcayan kişiler. Bir sistem oturtuyoruz. Elbet de benim rahatsız olduğum çalışanlar var. Bunlar zamanla düzelecek. Mantık ‘şunu al, bunu getir’ asla olmamalıdır. Çalışanların motivasyonunu düşürecek bir iş yapmam. Ayrıca bu arkadaşlarımız da başarılı ve çalışkan kişilerdir. Dürüstlükleri ve ahlaklı oluşlarından da bir şüphem yoktur. Şunu net bir şekilde söylemek gerekirse kadromdan memnunum. Şu anda böyle bir değişiklik düşüncesinde değilim. Arkadaşlarımız görevlerine devam edeceklerdir” dedi.
 
TESLİM OLMUŞ OLURUM!
Belediyelerde siyaset yapması gereken tek kişinin olduğunu, bunun da belediye başkanı olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, birileri istediği diye kadro operasyonu yapmayacağını vurguladı. Bakıcı, “Zamanı ve yeri geldiğinde kadro değişikliği ve tasarruf elbette yapılabilir. Bunda bir sorun yok. Şu anda böyle bir şey yaparsam teslim olmuş olurum. Buna belediye başkanlığı da denmez. Bu mesele dillendirilmiş, ortalığa dökülmüş bir meseledir. Eğer bu söylenenleri yaparsam iradeyi kaybetmiş olurum. İradesi başkalarına teslim olmuş belediye başkanının da görev yapmasının anlamı yoktur. Bu anlayışa da karşıyım” diye konuştu.
 


HEDEF BENİM
Bakıcı, İlçe Başkanı Yeşilçimen ve meclis grubunun iki ismi hedef seçmesinin altında özel bir anlam olmadığını da söyledi. Bakıcı, “Başkan yardımcısı ve zabıta müdürünün isimleri önemli değil. Bu kişiler Ahmet ya da Mehmet de olabilirdi. Bir hedef konuldu ve o hedef üzerinden bana ulaşılma gayreti sürüyor. Yani asıl hedefte olan benim. Bugün bu talepleri getiren yarın başka isimler üzerinden yine bana müdahale edeceklerdir. İki bürokratın hedef gösterilmesinin özel bir anlamı da yok. Önemli olan sorun çıkartmak ve kavga görüntüsünü vermek” dedi.
 
YEŞİLÇİMEN’E ÇAĞRI
Başkan Bakıcı, İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’ e de çağrıda bulundu. Yeşilçimen’e, “Parti başkanlığı yap, belediye işlerine karışma” diyen Bakıcı, “Bir ilçe başkanı öncelikle belediyenin işlerine girmeyecek. Siyaset yapacak. Belediyede bir işlem yapılması gerekirse onu başkana söyleyecek. Alt kadrolarda bulunanlara kendi başına talimatlar vermeyecek. Bunu daha önce de yaptı. Defalarca uyardım ve ikaz ettim. Bir işlem yapılırsa bunun usulü ve adabı vardır” diye konuştu.
 
FARKLI BEKLENTİSİ VAR
Bakıcı, ilçede olayları ateşleyen ismin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi olduğunu söyledi. Bakıcı, “Ne yazık ki arkadaşımız uzun zamandır yanlış yapıyor. Göreve geldiğimde kendisine hem meclis başkan vekilliği hem de belediye başkan vekilliğini verdim. Benim olmadığım zamanlar belediye başkanlığına o vekalet ediyordu. Ne yazık ki şimdi bana karşı her türlü hareketi yapıyor. Siz görev yapanları engellemeyeceksiniz. Eğer partili bir yönetici iseniz herkesten daha çok çalışacak, yaptıklarınıza herkesten daha çok dikkat edeceksiniz. İdareyi elinde bulunduran başkana ‘onu al, bunu getir’ demeyeceksiniz.  Ne yazık ki bu arkadaşımızın beklentisi farklı… Daha önce belediye başkan adaylığı beklentisi vardı. Olmayınca şimdi de özel ilgi, iltimas istiyor. Kendisine farklı uygulamaların yapılmasını talep ediyor. Burada herkes vatandaştır. Çifte standart olmaz. Eş-dost yada akraba kavramının geçerli olmaması, özel ilgi beklentisi verilmemesi gerekir” dedi.
 
KENDİLERİ BİLİRLER
Bakıcı, yaşanan krizde kendisine karşı meclis grubunun toplu halde istifa restine de yanıt verdi. Bakıcı, “Alacakları kararlar kendilerini bağlar. Ne yaparlarsa da kendileri bilir. İstifayı gündeme getirmek yanlıştır.  Böyle bir mantık kabul edilemez. Ayrıca çıkıp sürekli ‘biz istifa ederiz’ diye konuşan arkadaşlar zamanı geldiğinde o istifaları da etmezler. En çok bağırıp çağıranlar en son istifa edecek kişilerdir” diye konuştu.
 


UNESCO SEVİNCİNİ BİLE YAŞATMADILAR
Başkan Bakıcı, Selçuk’ta seçim sonuçlarına kendi etkisi olup olmadığı yönündeki eleştirileri de yanıtladı. Bakıcı şunları söyledi: “Bu konuda çeşitli söylemler geliştiriyorlar. Çıkıp ‘belediye başkanı çalışmadı, seçim başarısı onun değil partinin’ deniliyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Seçimde başarı varsa herkesin payı vardır. Ben hiçbir zaman ‘belediye başkanı olarak başarı benim’ demedim. Selçuk’ta seçimin kazanılmasında en sade üyeden, parti yönetimine kadar herkesin emeği vardır. Seçimlerde belediye başkanı sürükleyicidir. Seçimin ardından bir buçuk yıl geçmesine rağmen halen bu konuları tartışmamız mantıklı değil. Bizim işler yapıp, projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Halka verdiğimiz sözler ve yapmamız gereken işler var. Ne yazık ki Selçuk’ta Efes Antik Kenti ve çevresindeki birçok tarihi yapının UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınmasının sevincini bile yaşayamadık. Bunu bize yaşatmadılar”

 
HDP’den rest: Cesaretiniz varsa tüm…
 
TMMOB’dan ‘Alsancak’ çıkışı: Bilgi verin!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali okumuş 30 Temmuz 2015 Perşembe 11:22

sonuna kadar başkanın arkasındayım

Yorumu oyla      14      7  
Ahmet serdar özel 30 Temmuz 2015 Perşembe 11:13

Sayın belediye Başkan'ım öncelikle bu dik duruşunuzdan dolayı tebrik ediyorum.Ama gene söylüyorum Atilla Aksoy'u almanız gerektiği konusunda bir fikirim, tabiki de bu sizin tasarrufunuzda olan bir konudur. Bahsettiğiniz insanlar zaten suyu görüp Kurbağa , kırı görüp tosbağa olan kişiler, tabiki bu bazı meclis üyeleri için geçerli hepsini kasıt etmiyorum.Bazıları için geçerlidir değil bu söylediklerim karekterli olsalar verdikleri sözleri tutup ilçe Başkanıyla ayni karede fotoğraf çektirmem diyen Şahıslar şimdi el ele kol kola,bende diyorum ki pantolon yerine etek giysinler diyorum ama bazı etek giyipte pantolon giymeyi hak edenler onlarada Saygısızlık yapmak istemiyor ve tenzi ediyorum.

Yorumu oyla      13      6  
SADE SELÇUKLU 30 Temmuz 2015 Perşembe 10:54

BURADAKİ ASIL SIKINTI BAŞKAN ZEYNEL BEY CHP ZİHNİYETİ VE CHP KADROLARI İLE AKPARTİ ADINA BAŞARILI OLMAYA ÇALIŞMASINDA. BENCE ZEYNEL BEY YA KADROLARINI YENİLİYECEK YADA CHP YE GEÇECEK. BAŞARILI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL.

Yorumu oyla      15      7  
Yeşil orman 29 Temmuz 2015 Çarşamba 23:59

Selcuğa gelmiş geçmiş en düzgün başkan. Ancak onun kalitesini anlamak için belirli seviyenin üzerinde terbiye ve zekaya sahip olmak lazım. Sayın demokrat rumuzlu yorumcu; nerden biliyorsun başkanın belediyeyi yönetemedigini? Dışardan öylemi görünüyor? Vefa taraftarı üç beş kişi var onlarda akrabaları. Bunların dışındakiler işinde gücünde düzgün insanlar. Kimse mükemmel değil onlarda ellerinden geldiği kadar çalışıyorlar. Artık gölge etmeyin. Destek vermiyorsunuz bari köstek olmayın yeter yahu yeter.

Yorumu oyla      14      9  
AHMET 29 Temmuz 2015 Çarşamba 19:17

GERÇEKDEN KALİTELİ ADAM..OKUDUGUNUN HAKKINI VERİYOR OYUM SANA CHP Lİ OLARAK..

Yorumu oyla      17      8  
ali 29 Temmuz 2015 Çarşamba 15:17

Onurlu dirençli bir adam, merakla bekliyoruz.

Yorumu oyla      20      10  
demokrat 29 Temmuz 2015 Çarşamba 12:42

Sayın başkan şu an Selçuk'u yani belediyeyi yönetemediğinizi kendinizde biliyorsunuz.Sizden önceki başkan size öyle bir kadro bıraktı ki o kadroyu kendinden başkası çalıştıramaz.Üstelik sizde bu kadroyu hiç çalıştıramadığınız gibi kadronuzu kuramadınız.Belediyede şu an herkes rahat eski başkan döneminde personelde bir disiplin vardı.Siz ne disiplin ne de sık söylediğiniz gibi sevgiyi yerleştiremediniz

Yorumu oyla      19      13  
ak teşkilat 29 Temmuz 2015 Çarşamba 11:58

dayan başkan sakın ilçeye teslim olma

Yorumu oyla      24      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP’den rest: Cesaretiniz varsa tüm…
HDP'nin kapatılması için MHP ile AK Parti'nin işbirliği yaptığını söyleyen ...
Akdoğan: Öcalan HDP’lileri sopayla kovalar!
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP'nin barajı geçmek için çözüm sürecini ...
Flaş! Demirtaş’ın dokunulmazlığı için fezleke
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, genel seçim öncesi ...
 
Başbakan Davutoğlu'ndan sürpriz ziyaret
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na sürpriz bir ziyaret ...
7 saatlik koalisyon zirvesi sona erdi: İşte ilk açıklamalar
Hükümet kurma sürecinde Ak Parti ile CHP arasında son görüşmelerde varılan ...
Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Tahammülümüz kalmadı
Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ulusal ...
 
HDP'den flaş 17-25 Aralık operasyonları hamlesi
HDP, başta 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları olmak üzere Türkiye’nin ...
AK Parti Selçuk zirvesi: Başkandan kelle istediler!
AK Parti’de krize neden olan Selçuk’taki gelişmeler sürerken il başkanlığında ...
Atalay’dan flaş koalisyon ve çözüm süreci açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP ile yürütülen koalisyon ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva