HABERLER>POLİTİKA
3 Mart 2015 Salı - 17:45

AK Parti’de seçim zirvesi, Hotar’dan İzmir’de ‘özeleştiri’ mesajları: Kendimizi…

AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti’nin İzmir’de yaptıkları faaliyetleri sıralatan Hotar, İzmir’in marka kent olması yolunda yerel yönetime merkezle birlik çağrısı yaptı. Milletvekili aday belirleme sürecindeki kriterleri sıralayan Hotar, İzmir’de CHP’yi geride bırakamamakla ilgili olarak da “Suç bizim, kendimizi anlatamadık” özeleştirisini yaptı.

AK Parti’de seçim zirvesi, Hotar’dan İzmir’de ‘özeleştiri’ mesajları: Kendimizi…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısı, AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın katılımı ile gerçekleşti. 

Toplantıda 7 Haziran genel seçimleri ve İzmir gündemi tartışıldı. Toplantıda konuşan Hotar hükümet olarak İzmir’e ve Türkiye’ye yapılan çalışmaları anlatırken, 7 Haziran seçimleri ile ilgili İzmir mesajlarını verdi.


 
GENÇLERE İYİ ANLATMAMIZ LAZIM
Biz iktidara geldiğimizde 10 yaşında olana gençlerimiz şimdi oy kullanacaklar. Bizim öncelikle birçok şeyi hatırlatmamız, AK Parti öncesi ve şimdiki süreci anlatmamız lazım. Ülkemizin geleceği gençlerimiz. Gençler hep vardı ama onları bu kadar önemseyen bir partide olmaktan dolayı kendimi sorumlu hissediyorum. İzmir’de yaptığımız yatırımlarda en çok payı milli eğitimin olduğunu görüyorum. Bu da gençliğimiz adına çok önemli. Yollarımız yapılıyor, hastanelerimiz yapılıyor. O dönemin 10 -15 yaşında olan gençleri yoldan geçerken bu yollar hep böyleydi diyecek.
 
‘KÖMÜR’ ELEŞTİRİLERİNE CEVAP: ANAYASAL ZORUNLULUK
AK Parti’nin 13 yıllık faaliyet alanında yaptığı çalışmaları sıralayan Hotar, sağlık, eğitim, ulaşım gibi birçok konuda İzmir’e ve Türkiye’ye yaptığı çalışmaları anlattı.

Hotar ayrıca her seçim dönemi gündem olan sosyal yardımlarla ilgili eleştirilere cevap verdi. Hotan, ”Anayasa’nın bize verdiği sosyal devlet olma görevini vermiştir. Siz neden odun kömür dağıtıyorsunuz diye eleştiriyorlar.  Bunun karşılığı anayasal sorumluluğumuzdur. Biz bu sorumluluktan dolayı bu görevi yapmak zorundayız. İnsanlara kendi kendilerini idare edecek duruma gelene kadar yardım etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
ENGELLİLER İÇİN KABARTMALI PORTRE
Engelliler ile ilgili yapılan projelere dikkat çeken Hotar, görme ve işitme engelliler ile ilgili önemli projelere imza attıklarını belirtti. Görme ve işitme engelliler için işaret dili ve sesli betimlemelerin olduğu filmlere dikkat çeken Hotar en önemli gördükleri çalışmalar içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabartmalı portesi olduğunu ifade etti. Hotar, “Görme engelli bir çocuk annesine dokunur ama öğretmenine  dokunamaz. Bir lideri merak eder ama onu göremez. Biz bu engelleri kaldırmak için bu tür çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmek zorundayız” dedi.


 
YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRI
İzmir’in liman kenti olma yolundaki görüşler dahilinde yeni yapılan limanları ve çalışmaları anlatan Hotar, İzmir’in gelişimi için yerel yönetimlere ve STK’lara çağrıda bulundu. İzmir’in tarihi bir geçmişinin olduğu, kentin bir konuda marka olması gerektiğini söyleyen Hotar, “İzmir’in tekrar bir kimlikle ön plana çıkmasını istiyoruz. Buna da merkezdeki yöneticilerin bir arada karar vermesi lazım. Yereldeki bütün kurumların merkez ile bir yol belirleyip İzmir’e uluslararası bir marka kazandırmak için çalışma yapmamız lazım. Buna ağırlık vermemiz lazım” diye konuştu.
 
Hotar ayrıca, “Bunlara ilave olarak İzmirlinin isteği olarak belirlenen bütün proje ve isteklere açığız. İzmir için en kısa sürede gerçekleştirmeye hazırız” dedi.
 
KARDEŞLİK DEVAM ETMEZSE…
7 Haziran seçimlerinin AK Parti açısından en önemli seçim olduğunu ifade eden Hotar, “Bu seçim Türkiye’nin kaderinin oylanacağı bir seçim. Tüm kazanımlarla belli bir noktaya geldik. Bu kardeşlik, bütünlük devam etmezse, geriye yuvarlanma çok hızlı olur. Biz daha ileriye götürürsek tüm kazanımlarımızı devam ettirme şansımız olur. Türkiye’yi gelişmiş 10 ülke arasına sokma şansımız var. Siyasi istikrarın, siyasetçiye güvenin çok önemli payı var. O yüzden bu seçimlerde herkesin, politik beklentiler ve kaygıların ötesinde, Türkiye’nin geleceği için bu istikrarı devam ettirmelerini istiyorum. Dengeler oturduktan sonra, iyileşme dönemi yaşadıktan sonra herkes siyasi oyunu istediği gibi kullanır. Ama bu dönem hepimizin siyaset üstü düşünmesi gereken bir dönem. Bu istikrarı korumamız lazım. Halkın bize gösterdiği teveccühü devam ettirmemek için bir sebep yok. Saydıklarımızı hangi vatandaşımıza anlatırsak, siyasi görüş olarak çok karşıysa bile bize karşı nötr hale gelebilir. Bu dönemin böyle bir süreç olduğunu düşünerek ülkemizin geleceği, birliği, beraberliği için desteğin artmasını rica ediyoruz ve elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 
İZMİRLİ YERELDE GENEL GİBİ OY KULLANIYOR
Hotar, “Genel seçimler, yerel seçimler gibi çok adaya bağlı değil gibi gözüküyor. Yerel seçimlerde birçok yerde aday çok önemlidir. Tanınan ve çalışan aday kalbinizdeki partiden olmasa bile oy verilebilir. Ama İzmir’de adeta genel seçimmiş gibi, partiye göre oy kullanma temayülü devam etmekte. Bunu biz de kıramadık, sorumluluğumuz var. Umarım bir sonraki yerel seçimlerde bu algıyı aşacağız. Başka yerlerde geçerli olduğu gibi partiye göre değil de istikrarın, ekonomik başarının devam etmesi için parti gözetmeksizin bir destek olmalı. Adaylarımız çok önemli. İzmir’e en uygun beklentilere karşılık verecek olan adaylarla İzmirlinin karşısına çıkacağız. Bu konuda temayülümüzü yaptık. Kamuoyu araştırmalarımız yapılacak. Odaların, STK’ların, kanaat önderlerinin görüşleri alınacak. Bizlerin mülakat aşamasından sonra, sizlere en uygun, en çok çalışacak olan adaylarla karşınıza çıkmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
 
VEKİLLER BELİRLEME KRİTERLERİ
İzmir’deki aday belirleme süreci ile ilgili mesajlar veren Hotar, “Adaylar,  partilerin ilkeleriyle doğru orantılı olmalı. İzmir, Türkiye’nin batıya açılan kapısı. Adaylarımızın, İzmirlinin önyargıyla yanaşmayacağı, rahatlıkla sorunlarını anlatacağı kişiler olması lazım. Vekillerimiz makamlarında oturan, İzmir’e seyrek gelen kişiler değil, halkın, teşkilatın sorunlarıyla çözüm üretecek kişiler olmalı. Bu oya layık olan kişiler milletvekili olmalı” dedi. Kadın adaylarla ilgili Hotan, “Kadın sayısında Türkiye genelinde artışı önemsiyoruz. 1935’te mecliste kadın temsil oranı yüzde 4,5’tu. İlk defa bizim dönemimizde yüzde 15’lere yaklaştı” ifadesini kullandı.
 
İZMİRLİ’YE KENDİMİZİ ANLATAMIYORUZ
İzmir’de AK Parti oylarının düşük olması ile ilgili özeleştiri yapan Hotan, “ İzmir’de yaptıklarımızı yeterince anlatamıyoruz. Kimin kapısını çalsak, yaptığımız hizmetleri anlatıp, kendimizi tanıtsak olumlu dönüş alıyoruz. Ama bunu yeterince yapamadık demek ki. Bu yönde bir çalışma yapacağız. Hem kendimizi tanıtma, hem yaptıklarımızı anlatma adına daha çok çalışmamız gerekiyor. Sorun İzmir’in bizi yeterince tanımıyor ve yaptıklarımızı bilmiyor oluşu. Suç bizde, demek ki biz anlatamamışız. Siyasi saplantıları olan kesimlere ulaşamayız ama bizi tanıdıktan sonra bize oy vereceğini düşündüğümüz önemli bir kitle var. Amacımız onlara ulaşmak” dedi. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kvncozsy 4 Mart 2015 Çarşamba 10:43

13 sene iktidar ve kendini anlatamama problemi :)

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 4 Mart 2015 Çarşamba 09:44

hadi oradan....

Yorumu oyla      12      6  
İzmirli 4 Mart 2015 Çarşamba 08:57

13 yıldır ülkeyi talan edip, bop projesi adı altında siyonist israile hizmet edip barış çözüm süreci diye ülkeyi parçalamaya çalışanlara mı oy vereceğiz? Bunlar aklını peynir ekmekle yemiş.

Yorumu oyla      15      5  
süleyman 4 Mart 2015 Çarşamba 08:07

Kendinizi anlatmanıza gerek yok.13 senedir iktidarsınız.İzmir i Allah,din,iman diyerek kandıramıyorsunuz.PKK ile pazarlık sizde,limanları,dereleri,madenleri,tekeli,PTTyi,THYyi özelleştirme ayağıyla peşkeş çekme sizde,okul,kpss vb hertürlü sınavlarda usulsüzlükler sizde.Evlerde para kasaları,paralar sizde.Mahkemelerden kaçmak sizde.Buna karşın İnsanlara darbeci kumpası kurup içeri tıkmak,ölümlerine sebep olmak sizde.Daha ne anlatıcanız.Mal meydanda.

Yorumu oyla      15      5  
Metrolar ne oldu? 4 Mart 2015 Çarşamba 01:19

AKP tarafından Ankara'ya İstanbul!a abur cubur, İzmir'e gelince Ya Rabbim Şükür. Sizler İzmirli olarak niye şimdiye kadar sesinizi çıkarmadınız? İstanbul Metrosunu, Marmaray'ı ve Boğaz altı tünelleri devlet üslendi, Ankara'daki metroyu devlet yürütüyor. Ama İzmir'de ki metro işlerine devlet tek bir çivi bile çakmadı. Şimdiye kadar tek bir AKP milletvekilinden bu konuda tek laf çıktı mı? Cevap verin. Yoksa biz cevabı sandıkta vereceğiz.

Yorumu oyla      18      6  
3 Mart 2015 Salı 21:17

biz sizi çok iyi anlıyoruz.siz izmirin malları hazineye devredilirken tek kelime laf etmediniz neden? benim çocukluğumda izmirliler tek yürekti.izmir söz konusu olunca partiye bakılmazdı.ama şimdi herkes gelecek kaygısı makam mevki isteği sebebiyle tek kelime edemiyor.

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görme engelli vekil adayından fenerli açıklama!
Denizli'de CHP'den milletvekili aday adayı olan Altı Nokta Körler Derneği ...
HDP'li aday adayından 'cinli' barış çağrısı
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı'ndan istifa ettikten sonra ...
Kılıçdaroğlu: Bu anlayışla barış gelmez!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, silah bırakma çağrısı yapılın metnin şifreli ...
 
Hakan Fidan temayül yoklamasında zirve yaptı
Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti’nin milletvekili aday adaylarının ...
Sevda Erdan Kılıç yola Anıtkabir’den çıktı!
CHP Eski İl Sekreteri Genel Merkez’e yaptığı başvurunun ardından ilk olarak ...
Demirtaş’tan AK Parti’ye bombardıman, Arınç’a flaş soru!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında ...
 
CHP İzmir’in aday olmayan vekilleri kitap yazacak!
CHP'de yeniden aday olmayan İzmir milletvekillerinden Oğuz Oyan ve Alaattin ...
CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı AK Parti adayı!
CHP'de genel başkan yardımcılığı da yapan Mesut Değer, AK Parti'den Diyarbakır ...
AK Parti’den ‘Kaynaklar’ raporu: Sağlık tehdit altında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu, Buca Kaynaklar’da bulunan, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva