HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2016 Pazartesi - 14:02

AK Parti’de Genel Merkez’den ‘Delican’ kararı!

AK Parti’de seçimlerin ardından teşkilatlarda başlayan değişim sürerken genel merkez İzmir ile ilgili kararını verdi. Partinin önce atayarak sonra da kongre ile seçilerek yetki verdiği İl Başkanı Bülent Delican’ın görevine devam edeceği öğrenildi.

AK Parti’de Genel Merkez’den ‘Delican’ kararı!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi’nin seçimlerin ardından çıkan sonuçlara göre revizyon kararı aldığı il ve ilçelerdeki çalışmaları sürüyor. 

Genel Merkez Teşkilat Başkan Mustafa Ataş’ın illere gönderdiği yeni koordinatör ve çalışma ekipleri rapor hazırlayarak partiye sundu. Teşkilatların iki seçimi üst üste yaşaması ve adaylardaki değişiklik yenilenme gerekliliğini ortaya koyarken parti bir yandan da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onayı ile önceki dönemlerde yapılan yığma üyeleri yeniden kontrol ediyor.  Bir yandan yeni üye kayıtları sürerken diğer yandan ise üyelikler güncelleniyor.

Genel merkez, çalışmaları sürdürürken Ege Bölgesi’nde Muğla ve Aydın’da görev yapan yönetimlerin istifalarını aldı. Bu hareketin diğer illere de yansıyıp yansımayacağı merak edilirken birçok isim olası yenilenmede gündeme geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde bizzat görev vererek İzmir’e gönderdiği İl Başkanı Bülent Delican daha sonraki süreçte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında oluşturulan ekip onayı ile seçilerek kongrede göreve geldi. İki seçim geçiren Delican, yönetiminde bazı isimler ile yollarını ayırırken,  iki kez yürütme değişikliği yaptı.

1 Kasım seçim sonuçlarına göre, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar başta olmak üzere sekiz isim İzmir’den seçilerek Ankara’ya gitti. Değişen dengelere göre Delican ve yönetiminin yorulduğunu ifade eden bazı isimler İzmir teşkilatının değişmesini istedi. Birçok kişi de yönetimin göreve devam etmesinin uygun olacağını söyleyerek Delican’ın çalışmalarını ve muhalefetini başarılı buldu.

İSİMLER GÜNDEME GELDİ
Bu sırada olası il yönetimin değişmesi durumunda kimin il başkanı olabileceği çalışmaları yürütülürken partide birçok isim gündeme geldi.  İzmir eski Milletvekilleri Ali Aşlık, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Rıfat Sait, Tansu Kaya, Bilal Doğan, Bekir Pakdemirli, Özgür Hızal gibi kişiler genel merkezde konuşuldu. Hatta bazı isimler bizzat Ankara’da kulis yaptı, destek istedi.

DELİCAN’DAN TEMAS TRAFİĞİ
Partide kulisleri hareketlendiren gelişmelerin ardından İl Başkanı Bülent Delican İstanbul ve Ankara’da temaslar kurdu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı eski AK Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu olmak üzere bazı isimlerle özel görüştü, değerlendirme yaptı. Delican, Ankara ziyaretlerinden mutlu dönerken genel merkezin kendisine, “Çalışmalarını sürdür. Bir sorun yok” dediği öğrenildi. Delican, ayrıca geçtiğimiz haftalarda Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile bir araya gelerek durum analizi yapmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından parti genel merkezinin üç büyük ilde bir değişiklik yapmayacağı öğrenilirken İzmir’de İl Başkanı Bülent Delican ile yola devam etme kararı aldığı da belirtildi. Delican’ın ise genel merkezden önümüzdeki günlerde yönetim değişikliği ve bazı ilçelerde revizyon için talepte bulunabileceği de ifade ediliyor.

 
Socar’da flaş gelişme: Bir dönem kapandı!
 
‘AK Parti binasına bombalı saldırı’dan bir erteleme daha!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAVUZ ÖZVİRAN 27 Nisan 2016 Çarşamba 08:40

BÜLENT DELİCAN BAŞKANIMIZLA YOLA DEVAM ETMEK İSTERİZ FAKAT AK.GÖNÜL LÜ OLARAK BAZI YERLERDE SAHİPSİZ KALIYORUZ.BU DABİZİ BİZİ ĞZÜYOR.BERAYI MALUMST.SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      11      5  
ilknur sertbaş 25 Nisan 2016 Pazartesi 15:32

İLBASKAN YRD GÖREVİ YAPAN ADNAN YILMAZ PARALEL BAĞLANTILARI TESPİT EDİLSİN

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'ye bir rakip daha çıktı!
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Suat Başaran, MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.
‘Tokalaşmama’ yorumu: Ellerim de…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ndeki törende ...
AK Partili Meclis üyesine dansöz cezası!
AK Parti’den istifa eden eski Milletvekili İdris Bal’a sosyal medyada ...
 
Yeni HDP İzmir: Yönetime kimler girdi?
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir'de yeni yönetimini seçti. Muhafiz ...
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında soğuk rüzgarlar!
Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 54. yıldönümü için düzenlenen törende ...
Erdoğan’ın avukatlarından savunma: İfade özgürlüğü!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Baskın Oran’ın kendisi hakkında ...
 
Yıldırım İzmir’de ‘gelin alma’ya gitti!
Bakan Yıldırım Ödemiş’teki temaslarının ardından İzmir ziyaretlerinin ...
Meral Akşener Kocaeli’de üçlü çektirdi!
Eskişehir’de oynanan Bölgesel Amatör Lig müsabakası sonrası Milliyetçi ...
Ve HDP İzmir'in yeni eşbaşkanları belli oldu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir'de yapılan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva