HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2014 Pazartesi - 16:00

AK Parti'de '2.liste' teyakkuzu: Bornova ateşi hangi ilçelere sıçradı?

Genel seçim öncesinde ilçe kongrelerini tamamlamak üzere yola çıkan AK Parti İzmir İl Başkanlığı sona yaklaşırken Bornova’da yaşanan çift liste krizi diğerlerine sıçradı. Partide mevcut başkanların karşısında yer alan isimler alternatifler ile meydana çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak Buca, Selçuk ve Kiraz ilçelerinde de ikinci aday partide tartışmalara neden oldu. Bornova’da İl Başkanı Bülent Delican’ı listenin başına yazan Metin Akçay ile ilgili disiplin süreci başlatılmasına karar verildi. Delican, “Hem ikinci liste çıktı hem de bizim bilgimiz dışında birçok isim oraya yazılmış. Arkadaşlardan bilgi alacağız. Partide huzursuzluk çıkartılmasına izin vermem” dedi.

AK Parti de  2.liste  teyakkuzu: Bornova ateşi hangi ilçelere sıçradı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İlçe kongrelerinin ardından yeni yılda Ocak ayında yapacağı il kongresiyle birlikte genel seçim çalışmalarının startını vermeyi planlayan AK Parti İzmir İl Başkanlığı, sürecin sonuna gelirken krizlerle karşı karşıya geldi.

Bayraklı kongresi öncesinde muhalif isimleri yeni İlçe Başkanı Yakup Gülcan’ın yönetiminde toplayan il başkanlığı aynı gün Bornova’da yanan ateşi söndürmekte zorlandı. Partide muhalif isimlerin açtığı bayrak ikinci listeyi getirirken liste divan başkanı tarafından verilen üç dakika engeline takıldı. Yeterli sürece listeyi sunamayan Bornova Adayı Metin Akçay’ın talebi kabul edilmemişti. Akçay’ın listesinde ilginç isimlerin de bulunduğu görüldü.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Teşkilat Başkan Yardımcısı Nesrin Ulema’nın ciddi etkisinin hissedildiği kongre sürecinde ikinci listeyi çıkartan Akçay, il delege listesinin en başına kararına karşı çıktığı İl Başkanı Bülent Dalican’ı yazdı. Delican, “haberim yoktu” derken listede tanınmış isimler dikkat çekti. Akçay’ın alternatif listesinde MÜSİAD İzmir Şubesi eski Başkanı BMC Ceosu Cemal Öztürk, Bornova eski İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Kadın Kolları İl Başkanı Özen Kızılırmak, Belediye Meclis Üyesi Hasan Ali Karaman, Hamza Yavuz,  Dursun Çetin, Haşim Ayten,  Koç Ali Al gibi isimler yer aldı.


 
DİSİPLİNE GİDEBİLİR
Akçay’ın genel merkez adayı Arslan Keskin’in karşısında liste çıkarması tartışmalara neden olurken il başkanlığının disiplin süreci başlatabileceği öğrenildi. Kongre salonunun karışmasına neden olan isimlerin tespit edildikten sonra il başkanlığına davet edileceği ifade edildi. İl Başkanı Bülent Delican, “Biz bundan önce olduğu gibi her yerde ‘tek aday, tek liste’ diyoruz. Bu karar genel merkezimizin aldığı karardır. Zaten aday belirlenmeden önce birçok kişi ile bir araya geliyoruz. Bu arkadaşımız bizim bilgimizin haricinde bir liste çalışması yaptı. Listeyi de divan başkanının belirlediği sürede getiremedi. Partide kargaşa ve huzursuzluk çıkartılmasına izin vermeyiz” dedi.
 


BÜYÜKALMUS DA ÇALIŞIYOR
Partinin sorun yaşadığı bir diğer ilçe ise Buca oldu. Genel merkezin mevcut İlçe Başkanı Neşat Arslan’ı aday gösterdiği 27 Aralık Cumartesi yapılacak ilçe kongresinde Dr. Cafer Büyükalmus’un çıkması bekleniyor. Buca’da yerel seçim öncesi aday adayı da olan Büyükalmus, Ankara’ya çağrılan isimler arasında yer almıştı. Büyükalmus’un yeni liste hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.
 
SELÇUK’TA DA KRİZ VAR
Partinin sancılı süreç yaşadığı ilçelerin başında ise Selçuk geliyor. Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ile yola devam etme kararı alan parti ikinci bir liste hazırlığı nedeniyle ilçede kriz yaşıyor.  Yeşilçimen’in karşısına Bayram Bozdemir çıktı. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın da Yeşilçimen’e sıcak bakmamasından kaynaklanan siyasi atmosferi değerlendiren Bozdemir, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi başta olmak üzere birçok ismin desteğini aldı. Bozdemir, “Selçuk'ta düşen oylarını yeniden zirveye ulaştırmak amacıyla, ayrıştıran değil birleştiren bir yönetim oluşturacağız. Tek başına değil istişare yaparak ve belediye başkanı ile kol kola girerek Selçuk'ta partimizi genel seçimlerde de birinci parti yapmak istiyoruz. Partimizin temsilcisi olarak hükümetin Selçuk'ta yapmayı düşündüğü projelerin takipçisi olacağız. Bu projelerin bir an evvel hayata geçirilmesi için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek" dedi.
 
Öte yandan Kiraz’da da alternatif liste hazırlıkları tam gaz devam ediyor.  İstifası alınan ilçe başkanı İbrahim Yıldız'ın yerine aday gösterilen Mehmet Emin Avşar'a tepki gösteren birçok ismin hazırlık yaptığı öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 23 Aralık 2014 Salı 09:46

Bunlar İzmir için ne yapmış? Ulaşım rezalet! Toplu ulaşımda eskiye dönülmeli. Bunun için birşey yapmışlar mı? Yok herkes koltuk derdinde !!!

Yorumu oyla      12      6  
Haydar 23 Aralık 2014 Salı 07:48

Bucada cafer bey kazanır

Yorumu oyla      16      5  
Ak Gaziemir 22 Aralık 2014 Pazartesi 22:35

Gaziemir gelmiş geçmiş en dürüst ve en iyi Başkanına kavuştu. Hüseyin Uzun Genel Merkezin ilçelerdeki en doğru kararıdır.

Yorumu oyla      13      11  
teşkilat 22 Aralık 2014 Pazartesi 21:18

bornovada adayım diye ortaya çıkanlara değil onların arkasındaki siyaset simsarlarına bakın Bornova bugüne kadar izmirde yapılmış tüm ilçe kongrelerinden en fazla katılımın sağlandığı 246 delegenin geçerli oyuyla ilçe başk.seçmiştir.Hayel görenler uyanın.Bornovada ise kavga veya gürültü varmış gibi kimse lanse etmesin.listelerin divana getirilmesi anosundan bir saat sonra liste getirip kargaşa yaratmaya çalışanları kamu oyunun takdirine bırakıyorum,bunlar ve kışkırtıcıları ihraç edilmeliki bundan sonraki süreçlerde bu şahısların yönetici,meclis üyesi,başkan,beld.başkanı adayı olmasın.Bugüne kadar hep böyleleri buralarda değerlendirilince hevesli çok oluyor.

Yorumu oyla      14      9  
Bornovalı 22 Aralık 2014 Pazartesi 19:09

Delegesinde insan oldunugunu bilsinler dayatmayala bir yere varamasınız koyunmu sandiniz delegeyi partinin önünden gecmiyen il baskan yardımcısı oluyo gezi olaylarında en önde gidenler il başkan yardımcısı oldu hani vefa emek alın teri nerde hep parası olan mütait olan emek vermeyen ayıptır ayıp

Yorumu oyla      21      8  
Gaziemirli/Seydikoylu 22 Aralık 2014 Pazartesi 16:41

Gaziemirdede aday var Av.Coskun DOGRU ile Mali Musavir Husnu DEMIR Gercek Ak partililerin adayi Halkin adaylari

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan'ın istifasının ardından yönetim de düştü!
Karşıyaka'da Başkan Karaege'nin vekillik için istifasının ardından 11 ...
Akdoğan’dan kritik görüşme sonrası ilk açıklama
İmralı heyetiyle görüşen Başbakan Yardımcısı’ndan değerlendirme geldi.
Erdoğan'dan bomba sözler: Doğum kontrol ihaneti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte dün ...
 
İzmir’in Eski Valisi’nden adaylık yanıtı!
Genel seçim öncesinde milletvekili adayları arasında ismi konuşulan İzmir ...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığında İzmir zirvesi!
AK Parti İzmir Milletvekilleri Rıfat Sait ve Aydın Şengül Çevre ve Şehircilik ...
Bakan Elvan’dan çok konuşulacak TİB açıklaması
Bakan Lütfi Elvan, TİB ile de ilgili açıklama yaparak "Telekomünikasyon ...
 
CHP’den Sarnıç zirvesi: Vatandaşı kandırdılar!
Yerel seçim öncesinde krize neden olan Gaziemir Sarnıç’ta vatandaşların ...
Önder’den flaş açıklama: Yeni bir sürece…
HDP'nin İmralı heyetinden Sırrı Süreyya Önder, ''Önemli bir kriz sürecini ...
Güven’den aile hekimi krizine çarpıcı örnek
Meclis’te acil servislerdeki tıkanıklığı aile hekimleri üzerinden çözmeye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva