HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2016 Pazar - 12:14

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı'ndan Bayır Bucak seferberliği

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Bayır Bucak Türkmenlerine acil yardım için kampanya başlattı. Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarına yönelik başlatılan kampanya 10 gün sürecek.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı ndan Bayır Bucak seferberliği

1939   yılında Hatay’ın anavatanımıza katılmasından sonra Suriye’de kalan Bayır Bucak bölgesi Hatay’ın Yayladağı ilçesi dahil olmak üzere Lazkiye’ye kadar uzanan bölgenin tamamını kapsamaktadır. Burada yaşayan Türkmen kardeşlerimiz Karamanoğlu Türkmenlerinden olup sayılarının iki yüz bin civarı olduğu söylenmektedir. Ayrıca Halep ve civarına dağılmış ülke genelindeki Türk nüfusunun ise bir milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir.  Yıllardır bölgede süregelen baskı rejiminden en temel insan hakları bile ellerinden alınarak nasiplerini almış olan Bayır Bucak Türkmenleri son 70 yılda Türkiye’nin özellikle Antakya ve civar yerleşim bölgelerine kitleler halinde göç ederek yerleşme çabasındadırlar.

Özellikle son aylarda Hatay'ın güneyindeki Bayır-Bucak Türkmenleri bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam etmektedirler. Türkmen Dağında hızla ilerlemeye çabalayan Suriye ordusu bölgedeki Müslüman kardeşlerimizin varlığına son vermek istemektedir. Ak Parti olarak bu saldırıları şiddetle kınadık ve kınamaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman, değil yanı başında dünyanın hiçbir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurları ile insanların zulüm görmesine seyirci kalamaz.

Bu sebeple Kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın duruma karşı göstermiş olduğu özel hassasiyet sebebi neticesinde Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak tüm Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik Yardım Kampanyası’nı11 Ocak 2016 tarihi itibari ile başlatıyoruz. Kampanyamız 10 gün sürecektir.  Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Türkmen ile yapılan görüşme sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler; çocuk maması, Çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri olduğu tespit edilmiştir. AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarımıza bu malzemelerin kampanya süresince kendi yerellerinde toplamaları konusunda gerekli talimatlar verilmiş bulunmaktadır. Toplanan malzemelerin bölgeye ulaştırılması konusunda Başkanlık olarak ilerleyen günlerde bilgilendirme yapacağız. Bu noktada bütün halkımızdan çok kısa sürede mağduriyetleri giderebilmek adına Yardım Kampanyasına hassasiyet göstermeleri ve bu konuda başta Sivil Toplum Kuruluşlarımız olmak üzere bütün kamuoyunun desteklerini azami ölçüde göstermelerini talep ediyoruz. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın kendi illerinde ve ilçelerindeki teşkilatlarımızla irtibata geçmelerini önemle rica ediyoruz.

 
Torbalılı müteahitlerden beton zammına karşı ortak tavır
 
İzmir'deki Ankara anmasında pankart krizi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal ve MHP'ye kaset soruşturmasında 2 gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 ve 2011'de internet aracılığıyla ...
Yüksel’den 10 Ocak mesajı
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ...
Flaş: CHP İzmir’den zirve öncesi sürpriz transfer!
İl Başkanı Yüksel ve Başkan Kocaoğlu, belediye başkanlarıyla yapılacak ...
 
CHP Seferihisar Silivri'de nöbette
Silivri’deki Umut Nöbeti’nin 39. Gününde Seferihisar CHP İlçe Yönetimi, ...
Davutoğlu Tunceli, Şırnak ve Hakkari’ye vekil atadı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu milletvekilleri bulunmayan Tunceli, Şırnak ve ...
Bozdağ: ‘Paralel’, Diyanet’e suikast yapıyor!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Diyanet' tartışmalarına ilişkin açıklama ...
 
İzmir Milletvekili Kaya’nın acı günü
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya dedesini kaybetti.
Hotar Goalball milli takımını ağırladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
Davutoğlu'na mektup: Görmez'i görevden alın!
CHP Ankara Milletvekili Hakverdi, Başbakan’a bir mektup göndererek, Diyanet ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva