HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2011 Pazar - 17:27

AK Parti Konak'ta Ötnü yeniden başkan

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, atama ile geldiği koltuğa bu kez seçimle oturdu. Tek adayla girilen kongrede güven tazeleyen Ötnü “Hedefimiz 2014 yerel seçimleri” dedi.

AK Parti Konak ta Ötnü yeniden başkan

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - AK Parti Konak İlçe Teşkilatı dördüncü olağan ilçe kongresi Atatürk Stadyumu Hakem Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel seçimler öncesi, milletvekili adayı olarak koltuğu boşaltan Latif Özkan’ın yerine atanan mevcut İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, kongreye tek aday olarak girdi. Kongreye AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, ilçe başkanları ve partili meclis üyeleri katıldı. Kongre öncesinde BM iyi niyet elçisi ve ses sanatçısı Ersin Faik Zade, Başbakan Erdoğan’ın en sevdiği şarkılar arasında yer alan Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’yı seslendirdi. Tek adayla girilen kongrede 400 ilçe delegeden, 242'si oy kullandı. Mevcut Başkan Ötnü, bir oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde, 164 oy alarak yeniden başkan seçildi. Sandıklardan çıkan 77 boş oy, Ötnü yönetiminden memnun olmayan delegelerin tepkisi olarak yorumlandı.

 
“YÜKÜMÜZ AĞIR”
Atama ile geldiği başkanlık koltuğuna seçimle oturan Yaşar Ötnü “Hedefimiz 2014 yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkanlığı’nı kazanmaktır. Partimizi başarıya taşıyacak kadroları oluşturacağız. Birlik ve beraberlik içinde yerel seçimlere hazırlanacağız. Zafer kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ağır bir yükün altına girdiğimizin farkındayım. Hep birlikte çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
 
13 YIL HEBA EDİLDİ
Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar “Kongrelerimiz hayırlara vesile olsun. Bu kongreler parti içindeki yarışların neticelendiği kongreler olarak görülmemeli. Çok daha büyük önemi var bu kongrelerin. Bu ülkenin ak partiye ihtiyacı var. Bu şehrin ak partili anlayışı ihtiyacı var. Bu kongrelerde ak parti belediyeciliğinin ve yerel yönetim anlayışına ihtiyacını gören kadroları seçmek için bir aradayız. İzmir, ak partili anlayış ile yönetilmeli. Yıldır bu kenti bizim anlayışımız dışındaki kişiler yönetiyor. Hafızanızı tazeleyin. Yıl heba edilen ve boşa geçen yıllardır. Konak’taki utanç çukuru hala duruyor. Bu çukuru yatırıma çeviremeyen anlayıştan İzmir’e hayır gelmez. Bu kongrelerin temel amacı bu. İzmir’i ayağa kaldıracak kadroları seçmek istiyoruz. İzmir geri kalıyor. Türkiye koşarken İzmir yerinde sayıyor” diye konuştu.
 
VATANDAŞA KORKU SALIYORLAR
Projelerin yapım aşamasında yatırımcının önünün açılmadığını belirten Çakar “Şehri planlayamayan kişiler bu şehirde yönetici konumunda. İzmir’in buna tahammülü kalmadı. Yeni kent merkezi planları 1999’dan beri yapılamadı. Kenti büyütecek ve geliştirecek kadrolara ihtiyaç var. Kocaoğlu’nun görev yaptığı son 7 yılda İzmir’e ne yaptınız. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. 30 katrilyonluk bütçe ile 5 alt geçit, Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı bir de İZBAN yaptık diyorlar. İZBAN’ın da büyük kısmını TCDD gerçekleştirdi. 30 katrilyon, yapboz tahtasına çevirdikleri kaldırımlara ve asfalt yamalarına gitti. Bunların belediyeciliği kaldırım belediyeciliğidir. Arkadaşlar proje üretemezler. Korku pompalıyorlar ve kavga ederek koltuğu korumaya çalışıyorlar. Ak parti başa gelirse, insanların hayat tarzlarına müdahale edileceğini söylüyorlar. Kavga edilmedik tek bir kişi kalmadı. İzmir kavga edilerek ve korku pompalanarak yönetilecek bir kent değil. Millete yalan yanlış korku pompalamaktan vazgeçin” dedi.
 
AKAY “BİZİ ÇEKEMİYORLAR”
Kongrenin açılışında konuşan yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay “Diğer kongrelerden farklı duygular içindeyim. Çünkü ben de Konak ilçe üyesiyim. Birlik, beraberlik ve uyum kongrelerimiz bahar tadında geçti. Yaz sıcaklığını da 2014 yerel seçimlerde başarı elde edince yaşacağız. Kavga bekleyenlerin bu kongrede hüsrana uğradıklarını görüyorum. Başbakanın iki günlük izinli olduğu dönemde ak partinin parçalandığını söylediler. Ak parti çatlıyor diyenler, başbakan ayağa kalkınca çatır çatır çatladılar" diye konuştu.

Aliağa’da Kazım Ulaş’la yola devam
Aliağada tek aday olarak giren Kazım Ulaşıx 294 delegenin oy kullandığı seçimlerde, 260 oyu cebine koyarak yeniden başkan seçildi. 34 oy ise geçersiz sayıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ümit aydın 20 Aralık 2011 Salı 10:55

ılyas beye cvp:degerlı kardesım ben hangı lafımı gerı alayım ayıp olan nedır? yasar beyın bırlık berebrlık cağrısına ragmen tek lıste yapıp delge yazmasımı yoksa o delge yazdığı arkadasların secımde bos oy kullanmlarımı? hangısı ayıp? bak bır konuda haklsın gultepe ısmını duyanlar bu yuzden kacıyor.ayrıca ılyas bey gultepeyı tanımadığın cok bellı gultepden 5 kısı ıl delegesı yazılı lıstye ıyı bak kımın kımı nasıl kullandığı bellııı lafımı da gerı alacak bır pozısyon bulmadımm saygılarımlaaaa

Yorumu oyla      13      14  
İLYAS 19 Aralık 2011 Pazartesi 23:19

ÜMİT AYDIN,,,O Söylediğin kelime ÇOK AĞIR"GÜLTEPE ismini duyanlar partiden KAÇIYOR, niye onlar PARTİLİ ve İNSAN değilmi.Orda arkdaşın yokmu,OY alınca iyi, ama YÖNETİME.İL DELEGESİ Yazarken yok,NİYETİN, onlaru KULLANMAYA dayalı.ÇOK AYIP Gerial lafını.Saygılar.""11.08. deki yazıda yazılı"

Yorumu oyla      16      7  
ali çetin 19 Aralık 2011 Pazartesi 13:27

Yorumcu arkadaşlar... konak'ta akp'nin seçim kazanma ihtimali varmı ki parmaklarınızı yoruyorsunuz.

Yorumu oyla      18      9  
başarısızlık 19 Aralık 2011 Pazartesi 12:58

değerli arkadaşlar bizler birlik olamıyorsak balık baştan kokar vekiller izmirli bakanlar il başkanı ve yönetimler bir araya gelipde nasıl birlik olup izmirin kadrosunu kurabiliriz den öte nasıl yandaş buluruz hesabı yapılıyor genel merkez arkadaşlar birlik olun tek aday olsun altını güzel dolduralım deniyor ama birileri yok bizim dediğimiz olacak genel merkezde kim olur havasındalar çünkü yerelde kazanıldığı zaman ortak mal paylaşımı parayla yönetici atanıyor bu kişilerin oyu yok büyükleri dle

Yorumu oyla      15      8  
NURBAHCE 19 Aralık 2011 Pazartesi 12:57

Ak parti konak yönetimi güven tazele yemiştir güven kaybetmiştir Tek liste ile gidip 164 oy almışsa 201 oya bile ulaşamıyorsa ileride doğabilecek Yanlışlar için şimdiden önlem alınmasa yanlış kişiler yanlış yerlere getirilirimmişse Bu yanlışlarla başarısızlık kaçınılmaz sen ben bizim oğlan ahbap çavuş ilişkisiyle başarı elde edilmez. İnşallah kaybeden Ak parti değil kaybeden kişiler olur

Yorumu oyla      26      8  
umıt aydın 19 Aralık 2011 Pazartesi 11:12

ıkı tur ak partılı vardır konakta 1-partısını ıktıdar etmek ısteyen ak partılı2- partısı ıçınde ıktıdar olmaak ısteyen ak partılı buda su demek oluyor bos oy kullanan kardeslerım partısı ıçınde ıktıdar olmak ısteyenler partısnı ıktıdar etmek ısteyn degıl :)))

Yorumu oyla      14      23  
umıt aydın 19 Aralık 2011 Pazartesi 11:11

ayrıca muhalıf gurbun bır oncekı donem konak delegelrının nasıl yasıldığını tum konaklı kardeslerımız bılıyor. buna ragmen sandıga 168 kısı gelıp oy kullanmsıtı bugun 400 delegenın 242 oy kullanmaa geldıyese hemde muhlalıfle ortak lıste yapılmasına ragmen buyuk basarıdır bu konak ıcın.saygılarımla

Yorumu oyla      15      19  
umıt aydın 19 Aralık 2011 Pazartesi 11:08

devamı: bos oy kullanmya da hakkınız olamazdı.gultpede sızın nasıl bır yonetım anlaysıyla yonettığınızı ben ve gultepelı bılıyor gultepe ısmınızı duyan lar parıden kacarken bugune gelınen noktada 17 mahalle baskanının tam ve yardımcılarıda tam sandıklar bos degıl artık sız sandık baskanı bulmaıyordunuz bugun her sandıkta 3 ak partılı duruyorsa o teskılatın ne denlı guzel ısledığını gosterır. sızler partı ıçı muhalafet yapacağınıza gıdn chp lılerle muhalfet yapın ayrıca bır oncekı donem delgelrın

Yorumu oyla      14      20  
umıt aydın 19 Aralık 2011 Pazartesi 11:05

gultepe delegelerı ne cevap: sıze delegelık veren yasar beyı tebrık edıyorum.bana kalsa delege secımıne tek lısteyle gıtmezdım.her mahllede sandık kurar ve sızı delge yapmazdım cunku konakta en fazla delge secımne tek lısteyle gıdlmesıne ragmen 1707 kısı oy kullanmaya geldı ve muhalıf gurup 91 delgenın 36 tansını kendılerı yazmasına ragmen 36 kısı oy kullanmya gelmedı.1707 kısnın farz edlım yuz tanesını sız getırdınız yınede ustun coğunlukla kendı delgelmı kendım cıkartırdım ve sız bugun boş oy

Yorumu oyla      14      18  
akp bu galiba 18 Aralık 2011 Pazar 22:36

400 delegeden % 50 si bile oy kullansa adam ancak 3/1 oyu alıyor ve buna demokrasi diyorlar..chpliler siz bunlara bakında partinizdeki demokrasiye teşekkür edin bence..bravo chp demekki bedavaya kale olmuyor İZMİR

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memura yılbaşında hediye yasağı geldi
Kamu Görevlileri Etik Kurulu, yaklaşan yılbaşı öncesinde memurları uyardı. ...
Atalay: Habur süreci devam edecek
Atalay: ''Şu an, PKK ve terör unsurları için hiç bir yer güvenli alan ...
Rifat Sait faaliyet raporunu açıkladı
İzmir Milletvekili Rifat Sait, Altı ayda 53.600 Kilometre yol yaptı,11 ...
 
Genç: Gül ve Erdoğan'ı seçimde ezer geçerim
CHP'li Kamer Genç, Cumhurbaşkanı seçiminde karşısına çıkmaları halinde ...
AK bayanlar aşure dağıttı
İzmir’in Menderes ilçesinde, Ak Parti Teşkilatı tarafından binlerce vatandaşa ...
"Ne diyor anayasa? '5 yılda bir seçilir'. Bitti, o kadar"
Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin tartışmalarla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, ...
 
'O polisleri Konak'ta darağacında asalım mı?'
İzmir Karabağlar Karakolu’nda iki polisin, Fevziye Cengiz’e dayak atması ...
AKP'li vekilin sözleri BDP'lileri kızdırdı
Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan Bozkurt, ''Bu depremler muttakiler ...
AK Parti Dikili’de Akşengür, Foça’da Özgirgin
AK Parti Dikili ve Foça’da ilçe kongreleri teşkilat üyelerinin yoğun katılımıyla ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva