HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2023 Pazartesi - 08:18

AK Parti İzmir'in yeni milletvekilleri kimlerdir?

14 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasının ardından AK Parti İzmir’den seçilen milletvekilleri belli oldu.

AK Parti İzmir in yeni milletvekilleri kimlerdir?

EGEDESONSÖZ- Türkiye 14 Mayıs seçimlerinin tamamladı. İzmir, cumhurbaşkanlı seçiminde tercihini Kemal Kılıçdaroğlu’na lehie yaparken, milletvekili adaylığı seçimlerinde ipi CHP göğüslerken AK Parti ikinci sırada yer aldı.

Milletvekili aday seçiminde AK Parti, İzmir’den 1’inci Bölge’den 4, 2’nci Bölge’den 4 milletvekili çıkarmayı başardı.

İŞTE  YENİ DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ
1’İNCİ BÖLGE


Mehmet Muharrem Kasapoğlu kimdir?

Dr. Mehmet Kasapoğlu, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Dr. Kasapoğlu, aynı üniversitede mahalli idareler ve yerinden yönetim programında yüksek lisans yaptı. ABD’deki Florida State Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yönetim organizasyonu alanında araştırmacı, uzman ve proje koordinatörü olarak çalışan Dr. Mehmet Kasapoğlu, Palm Beach Atlantic Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamladı. Dr. Kasapoğlu, İstanbul Üniversitesi’nden yerel istihdam konusundaki çalışmasıyla doktora derecesi aldı.

Türkiye ve yurt dışındaki öğrencilik yıllarında sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Dr. Kasapoğlu, özel sektörde uluslararası ticaret alanında çalıştı.

Dr. Mehmet Kasapoğlu, 2009 yılında Başbakanlık Müşavirliği’ne atanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çeşitli görevler üstlendi.
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı döneminde sporun tabana yayılması ve herkes için spora erişilebilirliğin sağlanması amacıyla çok sayıda tesisin ülkemize kazandırılmasına katkıda bulunan Dr. Kasapoğlu, gençlik, eğitim ve spor faaliyetlerinin finansmanı ile sportif istihdamın artırılması konularına özellikle odaklandı. Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Mehmet Kasapoğlu, İngilizce ve Arapça biliyor.

Mahmut Atilla Kaya Kimdir?
Mahmut Atilla Kaya, 1973 yılında İzmir’ in Torbalı ilçesinde doğdu. Torbalı Lisesinden mezun olduktan sonra, Askerlik vazifesini 1997 yılında Jandarma Komando Asteğmen olarak yaptı. Uzun yıllar avukatlık mesleğini icra etti. Ulusal ve uluslararası birçok şirkete avukatlık yaptı. İngilizce bilen Kaya, evli ve bir kız çocuğu babasıdır. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı, Ak Parti İzmir Teşkilat Başkanlığı yaptı. TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği ve MKYK Üyeliği yaptı.

Şebnem Bursalı Kimdir?
1972 yılında dünyaya gelen Şebnem Bursalı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. İkizler burcudur. Aslen Aydın'lıdır. Ancak kökeni Karadeniz ve Balkanlara kadar uzanmaktadır. Selanik, Arnavut göçmeni ve Trabzon Sürmeneli bir anne ve yörük bir babanın kızıdır. Üniversite eğitiminin ardından 1993 ve 1994 yılları arasında Reha Muhtar ile Ateş Hattı isimli programda yapım elemanı ve muhabir olarak TRT'de görev yapmıştır. Daha sonra Gün Gazetesi muhabirliği, Yeni Asır gazetesi köşe yazarlığı yapmış 1995 senesinde Yeni Asır Ankara Temsilcisi olmuştur. Atv'de İktidar Oyunu haber programı, Sabah Ankara'da Şebnem Bursalı'nın Oltasına Takılanlar isimli köşede, Takvim Gazetesi Ankara Temsilciliği ve köşe yazarlığı, Yeni Asır Genel Yayın Yönetmenliği, Atv Ankara Temsilciliği, Takvim Gazetesi Ankara Temsilciliği ve köşe yazarlığı, Sabah muhabir ve röportaj yazarlığı gibi bir çok kurum bünyesinde görev almıştır. Turkuvaz Medya Grubu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanlık görevinide sürdüren Şebnem Bursalı İşletme üzerine Yüksek Lisans yapmıştır. 2017 yaz sezonunda Washington Mentora College'de eğitim almıştır.

Mehmet Ali Çelebi Kimdir?
Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. Maltepe Askerî Lisesini birincilikle bitirdi. 2007'de Kara Harp Okulu'nu dördüncü olarak bitirdi ve teğmen oldu.

Ergenekon davaları kapsamında, “örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı, 41 ay cezaevinde yattı, 11 Mart 2014 tarihinde hakkındaki suçlamalardan beraat etti.

CHP 35 ve 36. Kurultaylarında Parti Meclisine girdi. 2018 genel seçimlerinde milletvekili seçildi. 29 Ocak 2021 tarihinde CHP'den istifa etti. 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi'ne katıldı.

25 Şubat 2022 tarihinde Memleket Partisi'nden istifa etti.  11 Ekim 2022 tarihinde AK Parti'ye katıldı.


2’İNCİ BÖLGE


Eyüp Kadir İnan kimdir?

1993 yılında İzmir'de dünyaya gelen Eyyüp Kadir İnan, Karşıyaka Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Ticaretle ilgili olan İnan, Gediz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. 2015-2018 yılları arasında TBMM’de Milletvekili Danışmanlığı görevini icra etmiştir. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan İnan, son olarak AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini yürttü.

Fehmi Alpay Özalan kimdir?
Fehmi Alpay Özalan, 29 Mayıs 1973 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Futbol hayatına Altay'da başladı. Sırasıyla Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), İncheon United (Güney Kore), Urawa Red Diamonds (Japonya) ve FC Köln'de (Almanya) oynadı. 1992 yılından 2008 yılına kadar Millî Takımın değişmez oyuncusu oldu ve Millî Takımlar formasını 127 defa giydi. 1993 Akdeniz Olimpiyatları'nda şampiyonluk sevinci yaşadı.

1996 yılında Dünya Olimpiyat Fair Play Ödülü'nü alan ilk ve tek Türk futbolcu oldu. Yine İngiltere'ye transfer olan, Premier Lig'de forma giyen ilk Türk futbolcudur. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülük kupasının kadrosunda yer alarak 2002 FIFA World Cup All Star Team'e giren tek Türk futbolcusudur. Japonya'da en iyi yabancı futbolcu ve Asya'nın en iyi defans oyuncusu seçildi.

2002 Dünya Kupası'ndaki başarılarından dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na sahip oldu. Ayrıca Almanya'nın ünlü ansiklopedisi Fussballer tarafından futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli 1000 futbolcusu arasında gösterildi. Futbolculuk kariyerini Almanya'da bitirerek teknik direktörlük kariyerinde çeşitli kulüplerde görev aldı ve son olarak Ümit Millî Takım Teknik direktörlüğü görevinde bulundu. Siyasete AK Parti’den atılan Özalan, halen İzmir Milletvekili olarak görev alıyor. Fehmi Alpay Özalan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ceyda Bölünmez Çankırı Kimdir?
Ceyda Bölünmez Çankırı, 5 Eylül 1978 yılında Ankara'da doğdu. Baba adı Süleyman, anne adı Aysun'dur. Başkent Üniversitesi'nen mezun olduktan sonra iş hayatına başlayıp akaryakıt ve lojistik sektörlerinde yönetici olarak çalıştı. Mardinliler Eğitim Vakfı'nının kurucu üyelerinden olan Çankırı, AK Parti Mardin Milletvekili olarak seçildi. Halen İzmir Milletvekilliği Yapan Çankırı, çok iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk annesidir.

Yaşar Kırkpınar Kimdir?
1973 Erzurum doğumlu olan Kırkpınar'ın babası Zeki Kırkpınar, annesi Saliha Kırkpınar'dır. Ekonomist; Orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamladı. Yükseköğrenimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesinde bitirdi.
 
İzmir'de farklı sektörlerde ticaret yaptı. Çeşitli federasyon, vakıf ve derneklerde görev aldı. Siyasete AK Parti'nin kuruluşuyla birlikte başladı ve birçok kademesinde görev aldı. Orta düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Kırkpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

 
CHP’nin yeni İzmir milletvekilleri kimlerdir?
 
MHP İzmir'in vekili Osmanağaoğlu kimdir?
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Mayıs 2023 Salı 08:36

lombak akepe 21 yıl ne yapmışta bundan sonra yapacak?

Yorumu oyla      4      4  
15 Mayıs 2023 Pazartesi 15:31

Seçildiniz Atıp tuttunuz ya hizmeti biz yapacağız diye hadi bakalım İzmir e hizmet yapında görelim seçilirken hizmet yapacağız CHP Yapamıyor biz yapacağız deyip durdunuz yapın bakalım hizmeti görelim

Yorumu oyla      8      5  
:) 15 Mayıs 2023 Pazartesi 14:02

Yerli ve Millilere bak, seçilen 8 vekil 2 si İzmirli :))

Yorumu oyla      6      5  
SD 15 Mayıs 2023 Pazartesi 13:53

Eylüp Kadir, Alpay ve Yaşar Kırkpınar dışındakiler işe yarayabilir...

Yorumu oyla      5      4  
Lombak 15 Mayıs 2023 Pazartesi 13:24

Başarılar dilerim. İlk iş körfezi temizlemek olmalı. Çünkü Y-CHP beceremiyor.

Yorumu oyla      5      8  
.. 15 Mayıs 2023 Pazartesi 10:34

A Ka Pe ne oldu hani 6+6 çıkarıyordunuz. bir sonraki sefer bunuda bulamayacaksınız. fazla bile aldınız ..

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin yeni İzmir milletvekilleri kimlerdir?
14 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasının ardından CHP İzmir’den seçilen milletvekilleri ...
Sinan Oğan'dan ikinci tur açıklaması
Seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı ...
'İkinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız'
Millet İttifakı’nın 6 lideri 14 Mayıs milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde ...
 
Nefes nefese seçim... İşte sonuçlar!
Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili adaylığı seçimlerinde tercihini ...
BBP Genel Başkanı Destici, milletvekili seçilemedi
Cumhur İttifakı çatısı altında ayrı listeyle seçime giren Büyük Birlik ...
İlçe ilçe İzmir milletvekili aday sonuçları... Hangi parti/ne kadar oy aldı?
14 Mayıs Milletvekili adaylığı seçimlerinde tablo büyük oranda netleşti. ...
 
İYİ Parti YSK temsilcisi: Asıl şimdi başlıyoruz
Seçimle ilgili açıklama yapan İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Öztürk "00.55 ...
Erdoğan'dan balkon konuşması: Açık ara öndeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor. ...
'Yurt dışı oylarında gecikme normal'
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yurt dışı oylarının sayılması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva