HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2013 Salı - 12:53

AK Parti İzmir’de yerel seçim harekatı: Hücre çalışması!

İzmir’de yerel seçim için kolları sıvayan AK Parti, her sandıkta 9 kişi görevlendirerek, o sandıkta oy kullanacak seçmenlerin kapısını çalıp oy istiyor. 'Hücre çalışması' diye adlandırılan sistemde, sünnet ve düğünlere katılım, ev ve esnaf ziyaretleri, kahve toplantıları raporlanıyor. Yerel sorunlar ve beklentiler dinlenerek o konuda proje hazırlanıyor. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, "2009 yerel seçimlerinde çaldığımız halde açılmayan kapılar vardı, ama bu kez şimdiye kadar böyle bir olayla karşılaşmadık" dedi.

AK Parti İzmir’de yerel seçim harekatı: Hücre çalışması!

İZMİR - AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İzmir’de 10 bin 491 sandıkta örgütlenerek her sandığa 9 kişi görevlendireceklerini, üç ana kademe, üç kadın, üç gençten oluşacak sandık yönetimlerinin yüzde 77 oranında tamamlandığını söyledi. Sandık yönetimleri, seçime kadar görevli oldukları sandıkta oy kullanacak seçmenin düğün ve cenaze törenlerine katılacak, evlerine gidip hal hatır soracak, partinin yaptıklarını, yapacaklarını ve İzmir için hazırlanan 35 projeyi anlatacak. Sandık hatibi, sandık çevresini toplayarak, partinin politikalarını dile getirecek. Sandık yönetimleri, yerel ve genel sorunları dile getirirken, çeşitli sorularla seçmenin nabzını da ölçerek, partiye ilgiyi test edecek.
 
'GENÇ SEÇMENE GENÇLİK KOLLARI, KADIN SEÇMENE KADIN KOLLARI'
Atilla Kaya, her ilçede sandık yönetimlerinin ay sonunda kapsamlı bir raporu İl Başkanlığı’na sunduğunu, bu rapordaki yerel sorunlara göre Ar-Ge biriminin proje hazırladığını dile getirerek şunları söyledi: "Genç seçmene gençlik kolları, kadın seçmene kadın kolları gidiyor. Evlere giden sandık görevlilerine partinin İzmir vizyonu hakkında eğitim veriyoruz. 35 proje ve anayasa hazırlık çalışmaları da anlatılıyor. Her ilçede her ay en az üç eğitim çalışması yapıyoruz. Seçmenin hem yerel, hem genel ihtiyaçlarını soruyoruz. Partimizi değerlendirmesini istiyoruz. İnsanlar ne düşünüyor, ne istiyor onlara bakıyoruz. Talepleri, sorunları, teşkilat olarak partinin mutfağına alıyoruz. Ar-Ge, yerel yönetimler ve seçim işleri başkanlıklarıyla değerlendirme yapıyoruz. Adaylar belli olmadan büyük projeler ortaya çıkacak."

 
“SEÇİM SONUCUNU BİR HAFTA ÖNCESİNDEN AÇIKLAYACAĞIZ”
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kaya, çeşitli sorularla sandık yönetimlerinin partiye olan ilgiyi de ölçtüklerini belirterek, yerel seçimden bir hafta önce İzmir’de seçim sonucunu açıklayacaklarını öne sürdü. Kaya şöyle konuştu: "İl Başkanımız Ömer Cihat Akay, seçimden bir hafta önce ilçe ilçe seçim sonucunu açıklayacak. AK Parti’nin yanı sıra CHP ve MHP’nin oy oranlarını da açıklayacağız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul adayı olduğu 1994 seçimlerinde sonucu bir hafta öncesinden nasıl açıkladıysa, biz de öyle ilan edeceğiz. Bizim aday adayı sayımız da CHP’den fazla olacak. Çünkü 30 ilçeyi iki aydır dolaşıyoruz, partiye ilgi çok yüksek. Gezi Parkı protestolarının olduğu dönemde yaklaşık 15 bin yeni üye geldi. İzmir’de 2009 yerel seçimlerinde çaldığımız halde açılmayan kapılar vardı ama bu seçimde öyle bir olayla karşılaşmadık. Demek ki partimizi anlatmayı başarabilmişiz."

SEÇİM GÜNÜ HER SANDIKTA 4 KİŞİ ÇALIŞACAK
AK Parti’nin seçim işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Refik Uzun da, her sandığa atanan 9 kişilik yönetimlerin içinden sadece seçim günü çalışacak 4 kişilik sandık kurulları oluşturacaklarını belirterek şöyle dedi: "10 bin 491 sandıkta dört kişiden toplam 41 bin 964 kişi belirleyeceğiz. Dört kişiden biri sandık gözetmeni, diğeri onun yedeği olacak. Diğer iki kişi de müşahit olarak atanacak. Bunların yüzde 76’sını belirledik. Genel Merkez, görev alan kişilerin cep telefonlarına 'X' numaralı sandıkta görevlendirildiniz. Kabul ediyorsanız EVET yazıp gönderin' diye mesaj atıyor. Mesaja verilen yanıtla sisteme girilmiş oluyor. Hedefimiz 15 Eylül’e kadar sandık kurullarını tamamlamak. Ardından eğitim çalışmalarına başlayacağız."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakkı 14 Ağustos 2013 Çarşamba 18:10

Ümit cingöz seferihisarda iktidar partisinin enerjisini sadece kendi adaylığı için kullanarak heba ediyor. Yeter Ümit başkan. cehape lilerin alkışlarına doymadın mı daha.

Yorumu oyla      14      5  
ali çetin 14 Ağustos 2013 Çarşamba 08:17

bu kadar da abartı olmaz her sandığa 3 kişi bulun yeter, yüksekten atmanın bi faydası olmaz seçimin sonucunu bir hafta önce açıklayacaklarmış,ben size 8 ay önceden açıklayayım 30 ilçe ve büyükşehiri chp alır sonuç 31-0 olur

Yorumu oyla      18      11  
sedat 13 Ağustos 2013 Salı 21:48

yeter artık sıktınız olur olmaz saat te kapıyı çal oy iste yok bölyle ilkel lik saygısızlık.

Yorumu oyla      16      9  
SAKINNNNNNNNNNNNN 13 Ağustos 2013 Salı 18:57

AKP DEN SANDIK GÖREVLİSİ OLDUM ACIMDAN ÖLDÜM BİR SU VERENİM OLMADI BİR SU VERENİM YOKTU

Yorumu oyla      25      11  
Buyuran 13 Ağustos 2013 Salı 18:43

2004-2007 yerel ve genel seçimlerde sandıklarda bu tip çalışma vardı 2009-2011seçimlerde ise kağıt üstünde vardı şimdi gelelim işin aslına bu yaptığınız çalışmalar sadece kağıt üstümü yoksa pratikte hayata geçecekmi hani yeri geldiği zaman mah.temsilcilerini,yönetimi sandık görvlisini tanır ama seçim bittiği zaman işi düşen kişileri görmezden gelirsiniz acaba o kişiler şimdi sizin dediğinizi yapacakmı yada yaparmı görü necek teşkilatçılık kağıt üstünde olmaz il ve ilçe teşkilatsahayainmesilazım

Yorumu oyla      19      6  
kemal beyhan 13 Ağustos 2013 Salı 18:21

Seferihisar da tek çare Nişancı.2009yılında ilçe başkanı cingöz dü ve biz verdiğimiz oylarla chp ye fayda sağladık birdaha aynı tablo olursa sandığa gitmem kendimi de kullandırmam. 5 yıldır chp rahat rahat iş başındaysa bunun mimarı ümit cingözdür

Yorumu oyla      16      5  
2014 sonucu 13 Ağustos 2013 Salı 17:06

2014/Nisan ayında millet yeni mazbatalarını almadan herkezin uykudan uyanması lazım.Çünkü ah ah ah vah vah vah dememek için doğru kişilerle yola çıkmak lazım. Yoksa ne yapalım yani seçimin sonucunun bu kadar vahim olacağını tahmin edemedik dersiniz.... seçim seferihisarda Hamit Nişancı ile kazanılır.Ama adayım deyip de 2009 seçimlerindeki CHP yi destekleyen AKP nin her zamanda var olduğunu unutmamak lazım.

Yorumu oyla      17      5  
makyol 13 Ağustos 2013 Salı 16:23

devrimciler,sosyalistler, hücre çalışması yapınca,yaşak, illegal değerlendiriliyor, bu karalaşmış aklara bir ceza yok,artık bende kominal örgütlenmeyi öneriyorum.canla,heyecanla,girilmeyen her yerin anahtarıdır,yaşamda yan yana olmak,

Yorumu oyla      16      8  
izmir cadısı 13 Ağustos 2013 Salı 16:19

sanki Amerika'yı yeniden keşfettiniz. Yıllardır bu partinin çalışma düzeni bu. Ayrıca her sandık için zor bulursunuz 9 kişi çiğli de mesela, konakta mesela, bulun bakalım bulamazsınız

Yorumu oyla      21      8  
Kadir 13 Ağustos 2013 Salı 15:53

Bayraklıda işimiz çok zor. MHP adayı aylar önceden oyları almaya başladı bile. Çok geç kalıyoruz.

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulema’dan Gaziemir’e hastane müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 2009 yılında yapımına başlanan ...
Anayasa’da ‘eşcinsel’ uzlaşı ve ‘türban’a yeşil ışık!
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, iktidar partisini itiraz ettiği “anayasada ...
CHP'ye hırsızlar dadandı: Kamer Genç'in evine de girdiler
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli programına eşlik ettiği için Ankara dışında ...
 
AK Partili vekilden CHP'ye sert çıkış
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Prof. ...
CHP’li Özel’den “linç çağrısına' suç duyurusu
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Galatasaray- Fenerbahçe maçından önce, ...
MİT'ten CHP'ye şok fişleme: Kimler var?
CHP yönetimi, 15 milletvekili ve yerel yöneticisi için hazırlanan fişleme ...
 
Sarıgül'den CHP'nin çağrısına yanıt: Katılacak mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in 'artık karar vermeli' dediği ...
Erdoğan’ın sağlığıyla ilgili habere ‘marjinal’ yalanlama
Başbakanlık, bugün bir gazetede yer alan Başbakan Erdoğan'ın sağlığı ile ...
AKP'li adayın koruması CHP'li başkanı yumrukladı
Marmaris’te herkesin 'Hollandalı Ahmet' diye tanıdığı turizmci Ahmet Özkal'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva