HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2014 Perşembe - 12:55

AK Parti İzmir’de yerel koordinasyon zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, hükümetin İzmir’e bu zamana kadar 26 milyar TL yatırım yaptığını söyledi. Milletvekili Hamza Dağ, özellikle kentteki imar düzenlemelerine dikkat çekerken CHP’nin her proje için “AVM yapılacak” tezini ortaya koyduğunu ifade etti. İl Başkanı Bülent Delican da, Büyükşehir’e çağrıda bulunurken “İzmir’de yarış istiyoruz. Bahane üretmesinler” dedi.

AK Parti İzmir’de yerel koordinasyon zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantısı” Balçova Termal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya,  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Ali Aşlık, İlknur Denizli, Rıfat Sait, İl Başkanı Bülent Delican, belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri katıldı.


 
Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gül, hükümetin İzmir’e yaptığı yatırım rakamını açıkladı. Gül, “AK Parti iktidarı döneminde İzmir’e bu zamana kadar AK Parti 26 milyar TL’lik yatırım yapmıştır” ifadelerini kullandı.
 
Yerel seçim sonrası ortaya çıkan durumda halkın gerçekleri gördüğünü anlatan Gül, “İzmir’de muhalefet nasıl yapılır 5-6 ay içinde İzmirli hemşerilerimiz görüyor. Daha da iyisini yapacağız. Keşke AK Parti’nin İzmir’de yaptığı muhalefet Ankara’da da ana muhalefet partisi tarafından yapılsa. Ana muhalefet lideri Türkiye ile ilgili değil Suriye ve Esed’e destek mesajları veriyor. Bizim bütün derdimiz altı belediye başkanı ile daha nasıl hizmet yaparız anlayışıdır. AK Parti hükümeti ‘İzmir’e daha az, İstanbul’a daha fazla vereyim’ anlayışında değil. İzmir’in yerel yönetimlerde daha iyi çalışacak belediyelere ihtiyaç var.  Başta Binali Yıldırım olmak üzere bütün bakanlarımız ve milletvekillerimiz hizmet için çabalıyor. İzmirli neyi istiyorsa, İzmirlinin neye ihtiyacı varsa bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. AK Parti’nin yerel yönetim başarısı İstanbul’dan başlar ve bir efsanedir.  Yerel yönetim AK Parti’nin işidir.  Yerel yönetim anlayışında AK Parti olarak ayrımcılık yapıyoruz. Biz kesinlikle ‘oraya kadar hizmet götürelim, buradan sonra hizmet götürmeyelim’ anlayışında değiliz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile hareket ediyoruz” dedi.
 
Hükümetin başlattığı çözüm sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Gül, başarı geldikçe birilerinin rahatsız olduğunu söyledi. Gül, “Yeni hazırlanan güvenlik ve özgürlük paketi daha iyi çalışmalar yapılmasına neden olacak. Biz güvenliği de en üst düzeyde temin edeceğiz” diye konuştu.


 
YÜZDE 50.4 DESTEK VAR!
Partinin kongre sürecini yaşadığını da belirten Gül, “Kongrelerden yeni Türkiye’yi kuracak kadrolar çıkacak. Hemen ardından üçüncü dönem genel seçimleri gelecek. Milletimiz AK Parti’yi yerel seçimde yalnız bırakmadılar. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçiminde de büyük destek verdiler.  Genel seçimde de yeni anayasa yapacak bir güce ulaşacağız. Son anketlerde yüzde 50.4 oranında bir destek görünüyor.   Gece gündüz demeden bir gün İzmir, diğer gün Ankara’da, İstanbul’da çalışacağız. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde ülkemizi ilk 10 ülke arasına sokacağız” dedi.
 
İMAR KONULARINA BAKIN
Milletvekilleri adına konuşma yapan MKYK Üyesi İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yerel seçim sonuçlarının iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Dağ, “Artık İzmir’de maç tek kale değil. Fay hatlarının kırıldığı bir süreci İzmirliler bize sundu. Mesajı böyle algılamamız gerekiyor. Muhalefet partisi kanunları engellemeye çalışıyor. Bizim belediye meclislerinde özellikle imar konularında muhalefet yapmamız gerekiyor. Bazı yerlerde yapılan imar düzenlemesini engelleyemiyorsak yargıya gitmeliyiz. Şimdi Karşıyaka Soğukkuyu’da bir bina yükseliyor. Etrafındaki binalar 7 katlı iken bu 15 katlı… Karşıyaka Belediyesi bunu onaylarken engelleyemiyorsak yargıya gitmeliyiz” dedi.


 
HER ŞEYE “AVM YAPILACAK” DİYORLAR
Milletvekili Dağ, CHP’li belediye başkanlarının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptığı destek çağrısı toplantısını gündeme getirdi. Dağ, seçim olmadığı halde bu toplantının gündeme gelmesinin ‘manidar’ olduğunu söyledi. Dağ, “Bayram değil seyran değil. Bu açıklama nereden çıktı. Diyorlar ki ‘Aziz Bey çalışıyor ama hükümet engelliyor’.. Bu koca bir yalan! Bizim stat projelerimiz, kruvaziyer limanı projemiz var ama hep birlikte ‘olmaz’ diyorlar. Yeni stat projelerine ruhsat başvurusu yapıldı bakalım ne yanıt verecekler. Hükümetin İZKARAY Projesi’nin Körfez Geçişi’ne de ‘olmaz’ diyorlar. Madem ki çalışmak istemiyorsunuz çalışana izin verin. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Nereye bir proje üretilse ‘alışveriş merkezi yapılacak’ deniliyor. Aslında kendileri ruhsat ve imar verdiler. Şimdi de Alsancak Stadı’nda aynı şeyleri söylüyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın depreme dayanıksız raporu var. Burada da aynı şeyi yaptılar. Bu kentin BMC meselesini çözerken belediye başkanı, CHP il başkanı neredeydi. O zaman da ‘alışveriş merkezi yapacaklar’ dediler.  Biz bu meseleyi çözmek için çalışırken beyefendiler açıklama yapıyordu. Ama bu sözleri unutuldu sanıyorlar. Hepsi hatırlanıyor zamanı geldiğinde yüzlerine böyle çarpılıyor. Alsancak Stadı’nın olduğu alan spor alanı olarak kalacaktır. Kendinize başka siyaset alanı bulun. Size buradan ekmek çıkmaz” diye konuştu.
 
YARIŞMAK İSTİYORUZ
İl Başkanı Bülent Delican da yaptığı konuşmada İzmir’de muhalefeti yapıcı bir anlayışla sürdürdüklerini ifade etti. Delican, “Bizler 2001 yılında kökleri çok eskilere dayanan belediyecilik esasına dayalı çalışıyoruz. Bizim belediyelerimiz ileriki tarihte ders olarak okutulacak çalışmalar yapıyor.  Biz kimseyi suçlamıyoruz. Biz bu işe gönül verdik. Sevdalıyız. Kongre sürecimiz var. Partimiz bu süreçte bile o kadar dinamik ki ciddi toplantılar yapabiliyoruz. Muhalefet partileri ‘biz neden tercih edilmiyoruz’ diye düşünmelidir. Çünkü AK Parti boşluk bırakmıyor. 2019 yılında bu teveccühü hep birlikte yaşayacağız. İzmirlilerin tercihi ile karşılığını göreceğiz. Her zaman yapıcı muhalefetten yanayız. İzmir’e hizmet edilecek her konuda çalışacağız. Bizim, süregelen 35 projemiz var. Biz, İzmir’de yarışmak istiyoruz. Belediyelerin proje açıklamasını istiyoruz. Bunları hayata geçirirken ‘Ankara bize engel çıkartıyor’ demesinler. Yalan perdesinin arkasına saklanmaktansa meydana çıksınlar. Biz kavga siyasetinden yana değiliz.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile günde 300 bin kişiyi taşıyan İZBAN’ı yaptık. Büyükşehir ile ortak çalışmak için gayret gösteriyoruz. Bizim belediyelerimizin Büyükşehir ile, Büyükşehir’in ise merkezi hükümet ile çalışma mecburiyeti var. İzmir’de çakılan her çivinin destekçisini olacağız. Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediyelerinin Ankara’ya giden talepleri geri dönmeyecek. İzmir’de vatandaş açısından hiçbir boşluk bırakmayacağız. Altı belediyemiz ile hizmeti, 22 CHP ve 2 MHP’li belediyede ise muhalefeti sonuna kadar yapacağız” dedi.


 
KİMSE KÖYLÜNÜN MALINA EL UZATAMAZ!
Delican, konuşmasında özel idarenin kapatılmasından ortaya çıkan mal paylaşım tartışmalarına da değindi. AK Partili altı belediye başkanına duruşları nedeniyle teşekkür eden Delican, “Kongrelerde mutlaka bulunun. Parti içinde meclis toplantılarına mutlaka katılacaksınız. Partinin aldığı grup kararına uymanız çok önemlidir. Biz birlikte varız ve bütünüz.  Artık seçildiniz. Bundan sonra sorumluluklarınız fazla. Gördüğünüz her alanda muhalefet anlayışını yapıcı olarak yapacaksınız. Altı belediye başkanımızı da Tire Belediyesi’nin mal satış konusunda durdukları nokta açısından tebrik ediyorum.  Özel idare malları valilikte paylaşılınca ‘bunlar ham yapacaklar’ dediler. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, dergi bastırdı. Belediye başkanı derginin önsözünde  ‘tarih bu mücadeleyi altın harflerle yazacak’ ifadesi vardı. Biz belediyecilik yapıyoruz. Savaşa gitmiyoruz. Ne yazık ki böyle bir durum ortaya çıktı. Eylem, yürüyüş kararını aldılar. Tire Belediyesi mal satmaya başlayınca Aziz bey ‘satış yok’ dedi. Biz de malların satışa çıkartıldığını ifade ettik ve ardından ‘ham yaptırma’ dedik.  Tire Belediyesi araziyi CHP Ödemiş ilçe başkanının oğluna sattı. Köylünün malına kimse el uzatamaz. Köylünün mallarını köylüye satabilirsiniz ama başkalarına veremezsiniz. Borçlar için mal satmak kimseye yakışmaz” diye konuştu.


 
TEŞKİLAT YOKSA BELEDİYE BAŞKANI YOKTUR
Toplantıda belediye başkanları adına konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Bizler insana hizmet için sahadayız. Yaptıklarımız genel ve yerel seçimlerde örnek olacak. Bizlere önemli görevler düşüyor. AK Parti’nin teşkilatlarından gelen insan olarak geldiğimiz yerleri unutmamalıyız. Teşkilat yoksa belediye başkanı, ilçe başkanı yoktur. Yıllar çabuk geçer. Bulunduğumuz yere bizi ait olduğumuz teşkilat getirdi. Bundan sonraki çalışmalarımızı da ona göre yapacağız. Belediye başkanlarımızın, belediye meclislerimizin sıkıntıları var. Borçları biz yapmadık ama sorunları anlatıyoruz. Asla vatandaşımızın önünde acze düşmeden durumu anlatmalıyız. İnsanlarımız sizden hizmet bekliyor. Ne olur ait olduğunuz yeri unutmadan hizmetlerimize devam edelim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 30 Ekim 2014 Perşembe 20:11

Eskiakrize siz her seçim öncesi bunu diyorsunuz ama sonuç ak parti puan artırarak iktidar oluyor yine aynısı olucak siz burda yazmaya devam edin halk şnanmıyor size yine ak parti türkşye genelinde % 55 yaz biyere chp=bdp olmuş bu halk size güvenmiyor artık sezgin tanrıkulunun işi ne chp de birgül ayman güleri emine ülker tarhanı harcadı bu parti chp mezhep partisi olmuş

Yorumu oyla      14      6  
Seçil 30 Ekim 2014 Perşembe 19:21

Yerel toplantı olcak ve izmirin işsizliğini düşürecek inciraltı konuşulmayacak.o zaman kamuoyuna neden toplantıyı duyuruyorsunuz?

Yorumu oyla      12      10  
eskiakrize 30 Ekim 2014 Perşembe 16:44

%50.4'Ü SİZ RÜYANIZDA BİLE ALAMAZSINIZ ARTIK

Yorumu oyla      16      9  
Hamza Dağ'a CEVAP 30 Ekim 2014 Perşembe 13:18

Hamza kardeş ilk önce bir öğren sogukkuyudaki bina ımaŕi çok eski orada kamuya terkler yapıldığı için kaybolan haklarını orda toplamişlar sizin MAVISEHIRDEKI yargının durdurdugu gibi değil Ama haklisin YEREL YÖNETİMLER HİÇ ÇALİŞMIYOR

Yorumu oyla      16      7  
Hamza Dağ'a CEVAP 30 Ekim 2014 Perşembe 13:18

Hamza kardeş ilk önce bir öğren sogukkuyudaki bina ımaŕi çok eski orada kamuya terkler yapıldığı için kaybolan haklarını orda toplamişlar sizin MAVISEHIRDEKI yargının durdurdugu gibi değil Ama haklisin YEREL YÖNETİMLER HİÇ ÇALİŞMIYOR

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çelik’ten çaresizlik itirafı: Bu acı…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Bu acı çekilecek gibi ...
AK Parti İzmir Koordinatörü’yle A’dan Z’ye: Erdoğan gelecek!
Denizli Milletvekili İzmir Koordinatörü Mehmet Yüksel AK Parti’de kongre ...
Kılıçdaroğlu dudakları titreyerek konuştu: Yüreğim yanıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda, Karaman’ın ...
 
Ve Erdoğan Ermenek’te: Kritik mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenek'te maden kazasının yaşandığı ...
Gürsel Tekin'e İzmir'den başdanışman
2011 yılından beri Ankara ve İzmir'de aktif bir şekilde siyaset yapan ...
CHP İzmir'den alternatif 29 Ekim kutlaması
İzmir CHP İl Örgütü, siyasi partilerin Cumhuriyet Bayramı gibi resmi törenlerde ...
 
CHP’li Vekil manken oldu!
Ankara Yenimahalle Belediyesi Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yıldönümünde ...
Erdoğan ‘konuşmama’ geleneğine son verdi!
Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez Cumhurbaşkanı olarak katıldığı Ankara Hipodrom'daki ...
Vekil Sait açıkladı: Topbaş’tan ‘İzmir’i alma’ taktiği!
Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu, Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva