HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2015 Cuma - 11:34

AK Parti İzmir Milletvekilinin abisinden zehir zemberek açıklamalar!

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nın abisi Ali Fuat Yakın AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Yakın, Delican’a referans olanların hiç birisinin milletvekili olamadığını belirtirken Delican’ı ‘piyon’ olarak tanımladı. Yakın, asıl olarak Delican’ı başkanlık koltuğuna atayanların sorgulanması gerektiğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekilinin abisinden zehir zemberek açıklamalar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti’de bir dönem il genel meclis üyeliği görevinde bulunan isimler arasında yer alan Milletvekili Nesrin Ulemanın abisi Ali Fuat Yakın, İzmir İl Başkanı Bülent Delican hakkında ağır eleştirilerde bulundu. 

Seçim sonrası parti içinde bazı isimler tarafından eleştirilen Delican’a yüklenenlere ‘insaflı olun’ diyerek seslenen Yakın, kendi babası ile yaşadığı bir anıyı örnek verdi.
 
Babası ile yaşadığı anıyı anlatarak durum değerlendirmesi yapan Yakın, “Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanı görevinde ve bir ramazan ayında televizyon kameraları hem haberi aktarıyor, hem de Sezer'in su içerken görüntüsünü veriyordu. Haberleri izlerken babam ile birlikteydik. Babam, millete saygısı olmadığı gerekçesi ile hakaretler ediyor ve bağırarak kızgınlığını gösteriyordu. Siniri geçip susunca kendisine sordum. Sezer zaten eskiden beri bu yapıda olan bir hukukçu idi. Bu adam cumhurbaşkanı olunca kendisini değiştirmedi, aynı adam, ben ona kızmıyorum, sen haksızlık yapıyorsun dedim. Bence ona kızacağına onu Cumhurbaşkanı yapanlara kızmalısın dediğimde, bana hak verdi. O gün onlar da nasiplerini aldılar babamdan” dedi.


 
NİÇİN ONA KIZIYORSUNUZ?
Konuyu oradan Delican’a getiren Yakın, Delican’ın geçmiş dönemlerdeki durumunu da değerlendirdi. Yakın, “Bunu anlatmak ihtiyacı hissettim çünkü AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı hedef tahtasına koyarak eleştirenlere hatırlatmak istiyorum. Kendisinin Bornovalı olması sebebi ile 2003 yılından beri iyi tanırım, 2004'de Bornova meclis üyesi seçildi. Meclis üyeliği ve sonrası dönemini siyaseten bilirim. Mesleğindeki ticari başarısını, bir dönem (2002'den önce) hakkında çıkan gazete haberini, Ege Üniversitesi ile ticari irtibatlarını birçok kişiden ve üniversite camiasından duymuşluğum vardır. Adam il başkanı oldu aynı, hiç değişmedi, değişemez de çünkü hem ticareti hem de hayatı boyunca bir daha hiç göremeyeceği itibarı çok sevdi. Niçin ona kızıyorsunuz, anlamıyorum. Ben de kızarım ama Bülent Delican'a değil, basına yaptığı saçma açıklamaları gördüğümde İl Başkanı sıfatına kızarım, ölçü gözetmeksizin de yazmaktan çekinmem” diye konuştu.
 
MİLLETVEKİLİ DEĞİLLER
Partide asıl sorgulanması ve tartışılması gerekenlerin Delican’ı il başkanı yapan irade olduğunu vurgulayan Yakın, “Demem o ki; bu muhtereme referans olan, hangi hesabi dengeleri gözeterek bu göreve teklif edenlerin hiç mi suçu yok, onlar kimsenin aklına gelmez nedense. Referans gösterenlerden hiç birisi bu gün itibarıyla milletvekili değil. Hatta bir-iki tanesi milletvekili sıfatı olmamalarına rağmen İzmir'de yeni teşkilat yapısı, yapılandırması için uğraşıyor, sanki vazifeleriymiş gibi. Bu isimleri ve İzmir başarılarını yeri gelince yazarım. Şimdi konumuz dışında” dedi.
 
PİYON BENZETMESİ
Partide disiplin kurulunun çalıştırılması gerektiğini de ifade eden Yakın şunları söyledi:
“Kaleleri unutup piyonlarla uğraşmak ne kadar doğru takdiri size bırakıyorum, bildiğim tek şey, Vezirin kaleler ve piyonlardan haberdar olduğudur. Kendinizi yormayın ve piyonlarla zaman kaybetmeyin derim, benden söylemesi. Mesela ben hangi hainleri disiplin kuruluna vereceği günü bekliyorum, hem de sabırla. Gerçi onda o kadar medeni cesaret de yoktur bildiğim kadarıyla. Gölgesinden korkar, menfaati tehlikeye girdiğinde hemen satar. Yapı bu değişmedi. Örnekleri ile yazacağım, benden kurtulamaz. Disiplin kuruluna bir kişiyi sevk etmesini bekliyorum”

 
Otomobil satışlarında patlama!
 
Gaziemir'de hafriyat krizi ve hendek savaşı!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Teşkilat 4 Temmuz 2015 Cumartesi 17:48

Herkesin kahvede konuştuğunu o köşesinde yazmış. Sıkıntı yazmasında mı yoksa haklı olmasında mı ??

Yorumu oyla      12      5  
Yorumcu 4 Temmuz 2015 Cumartesi 13:58

Ali Fuat Yakın başka ,Nesrin Ulema başka düşünce içinde bile olabilirler neden görüşlere düşüncelere ve yorumlara ön yargı ile bakıyorsunuz.Her birey özgür ifade hakkını kullanıyor. Demokrasi önce ailede başlar.Bence demokrat aile olduklarının ve bunu bastırılmış siyasi iradeye kurban etmedikleri için onlara örnek olarak bakmak gerekir.Kimse kimseye zarar vermiyor.Görmek isteyenler onu böyle görüyor.

Yorumu oyla      12      5  
teşkilat 3 Temmuz 2015 Cuma 20:01

kendini fuat avni sanan zat , nesrin hanıma zarar veriyor bunun kadar gereksiz bir partili görmedim , daha bu partide kardeşi milletvekili olmuş bu zat sanki kendini savaş kahramanı gibi neyi anlatıyo , sen bu seçimde ne yaptın bu seçimin sonucunda ne kadar üzüldün , kardeşine saygı göstermiyorsan teşkilatta emeği geçmiş ama hiçbirşey alamamış ,çocuğunu işe koyamamış vb.birçok insan var kimse seni burada ooo çok güzel yazı yazmışsın demez sen neyaptın onu söyle ,,

Yorumu oyla      14      10  
ak teşkilat 2 3 Temmuz 2015 Cuma 15:34

Yazık bu partide Disiplini çalıştıracak kimse yokmu.sn Cumhurbaşkanımızı eleştirir,Türkiyenin en çalışkan bakanı SN Binali yıldırımı eleştirir.Bu eleştiriler pirime dönüşür Kardeş Mvekili olur.Yürü kim tutar seni.

Yorumu oyla      21      11  
Bornovalı 3 Temmuz 2015 Cuma 15:31

Ak Parti Bornova ilçe sizin elemanlarınız değil mi.Nesrin Ulema Bornova'yı kurtarsın da siz ondan sonra konuşun.

Yorumu oyla      20      7  
seçmen 3 Temmuz 2015 Cuma 15:06

ak parti bu yönetimle izmirde iyice rezil olmaya başladı.belliydi zaten.daha da beter olacaklar.lale devri bitti:)))

Yorumu oyla      22      6  
Partili 3 Temmuz 2015 Cuma 14:33

Nesrin Ulema acil açıklama yapmalıdır... Bu sözler doğrudan onu bağlar... Çünkü ortak paydaları "Babaları" alet edilmiş ve parti genel Başkanı'na, genel merkez iradesine de hakaret var..

Yorumu oyla      22      11  
yurttaş 3 Temmuz 2015 Cuma 13:32

Ahmet Necdet Sezer örneğini vermişsin ama onun tırnağı bile olamazsın. Bilgin olsun.

Yorumu oyla      27      9  
3 Temmuz 2015 Cuma 12:34

İl başkanları milletvekillerinin piyonu mu olmalılar, bu nasıl iştir arkadaş? Bu parti tarih olacak ama bir başkan, bir milletvekili, bir belediye başkanı nasıl seçilir öğrenemeyecek. Herkes Tayyip Erdoğan sermayesini dibine kadar kullanıyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

Yorumu oyla      27      5  
ak teşkilat 3 Temmuz 2015 Cuma 12:32

bu teşkilatın süleyman soyludan kurtulması şart.yoksa yakında teşkilat diye bir şey kalmıyacak.bu partinin en kıymetli ve çalışkan teşkilatını bu adama teslim edenleri de hiç bir zaman tarih affetmeyecek.

Yorumu oyla      28      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den ‘Bahçeli’yle görüşme’ iddiasına yanıt
CHP, bugün bir gazetede yer alan, "Kılıçdaroğlu ile Bahçeli'nin, TBMM ...
Meclis'te sürpriz zirve: Kılıçdaroğlu-Baykal!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Milletvekili Deniz Baykal ...
Ak Parti’nin İzmirli gençlerinden ümmet iftarı
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı Konak Meydanı'nda 81 ilde ...
 
Davutoğlu: Koalisyon için iki seçenek var
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şuan ortada iki ihtimal var. Ya AK Parti-MHP ...
Arınç'tan Onur Yürüyüşü yorumu: Çırılçıplak hale gelip...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da düzenlenen LGBTİ Onur Yürüyüşü ...
AK Gençler İzmir’de 'Ümmet İftarı'nda buluştu
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı Konak Meydanı'nda 81 ilde ...
 
MHP'li Yalçın: AK Parti'nin koltuk değneği CHP'dir
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TBMM Başkanlığı seçimlerine ...
Koalisyon görüşmelerine Meclis Başkanlık Divanı engeli
7 Haziran seçimleri sonrası siyaset ilk sınavını tamamladı. Meclis Başkanlığı ...
CHP Tunceli il teşkilatı görevden alındı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de CHP İl Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva