HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2014 Perşembe - 08:55

AK Parti İzmir Koordinatörü’yle A’dan Z’ye: Erdoğan gelecek!

Denizli Milletvekili İzmir Koordinatörü Mehmet Yüksel AK Parti’de kongre öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Yüksel, “Birden fazla adayın çıkacağı ilçede kongre iptal edilecek” derken tek aday vurgusu yaptı. Yüksel, parti olarak İzmir’de algı siyasetini yıkmak için çok daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi. Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e gelerek altı AK Partili belediyeyi de ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

AK Parti İzmir Koordinatörü’yle A’dan Z’ye: Erdoğan gelecek!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi’nin son yaptığı değişiklik kapsamında İzmir’e ‘koordinatör’ olarak atanan Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel önemli açıklamalarda bulundu. Delege seçimlerinin ardından partide başlayan ilçe kongre sürecine ilişkin değerlendirmeler de yapan Yüksel, ‘uzlaşı ve birlik’ vurgusu yaptı. Yüksel, İzmir’de başarılı olmanın şifrelerini de anlatırken partinin daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.


 
Yeni dönemde seçimler öncesi başarılı olabilmek için parti teşkilatlarının daha aktif çalışacağını ifade eden Yüksel, “İzmir’de siyaset genel olarak yerel yönetimler üzerinde ağırlık kazanmış. 30 tane ilçesi olan İzmir’de Büyükşehir Belediyesi elbette önemli ama her şey belediye değil. Bunun yanında insanın doğası, sosyal yaşamı ile ilgili bakanlıklarımızın çalışmaları var. Sayılamayacak kadar kurumlarımız ve hizmetlerimiz, yenilikler var. Bunlar da birebir İzmir’e anlatacağımız çalışmalardır. İzmir’i bu kanaldan çıkarmak zorundayız. Vatandaş yerel yönetimlerin yetersizliğini görüyor ama seçim geldiğinde tercihini mevcut yönetimden yana kullanıyor. Biz tabi ki halkın tercihine saygılıyız. Ama özeleştiri yapmalıyız. Kendi kendimize ‘neden başarılı olamıyoruz’ sorusunu sormamız gerekiyor.  Biz kendimizi anlatmış olabiliriz ama algı yaratamadıysak başarılı olamayız. AK Parti aleyhine sosyal yaşam konusunda propaganda yapıldı. Bunun doğru olmadığı görüldü. İzmir’de de Kordon için ‘kapatılacak’ denildi. İnsanların balkonlarda bile alkol alamayacağını söylediler. Bizim yaptığımız şey Avrupa’daki yasaları uygulamaktır. Alkol ve madde bağımlılığının önüne geçmek istiyoruz. Bu yasayı bile yanlış yerlere çektiler.  Biz kimsenin yaşamına karışmıyoruz.  Ön yargı olduğu için ‘zaten bunlar bunu yapar’ deniliyor. Bu algıyı yıkmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Biz aynı zamanda Alsancak’tayız, Kordon’dayız. Bizim için söylenen ‘Alsancak’a inemiyorlar, Kordon’a bile giremiyorlar’ sözleri çok yanlıştır. AK Parti her yerde var ve olmaya devam edecektir.  Biz halktan gücümüzü aldık. Hiçbir zaman devrimle, darbe ile göreve gelmedik” dedi.


 
GEREKİRSE KONGRE İPTAL EDİLİR
Yüksel, partide tarihleri belli olan ilçe kongreleri öncesinde de teşkilata net mesajlar verdi. Yüksel, “Bu dönemde teşkilatlarımız delege, ilçe kongresi ve il kongresinde tek liste gitme kararı aldı. Bu da bizim birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösteriyor.  Bu durum birileri tarafından ‘tepeden inme’ anlayış olarak anlatılıyor. Bu durum tam tersidir. Tek liste ile seçimlere gitmemizin gerekçeleri var. Kadın, gençlik kolları, kurucularımız ile eski yeni isimleri tercih ediyoruz. Tam tabana yayılan listeler yapıyoruz. İlçe başkanı ya da il başkanı kazanma kaygısıyla sadece akrabalarını ve yakınlarını yazamıyor. Bundan önce irade sahipleri olanlar ötekileştiren, ayrıştıran, tekilci olmayan sistemi tercih ettiler. Şimdi böyle bir durum olmadı. Kriterlerimiz bellidir. Bu kriterlere uymayan listeleri geri gönderiyoruz. Oy kullanırken vatandaş orada kendisini görmediyse başkasının üstünü çizip kendi ismini yazabilir. Biz buna da engel olmadık.  İlçe kongrelerinde tek liste gideceğiz. Kongre günü salonda tek aday ve liste olacak. Seçime kadar tabi ki çok aday olabilir. Ama biz ‘adayımız bu’ diyeceğiz. Genel merkezimizin ciddi bir tavrı var. Kongrede birden fazla aday ve liste çıkarsa o ilçenin kongresi iptal edilecektir. Eğer çok aday çıkarsa ya mevcut yönetim ile devam edilir. Ya da bir atama yapılır. Bizim amacımız tek listeyle kırgınlık olmadan seçimleri yapacağız. Bu tavrımız nettir. AK Parti’de üye olmak ile milletvekili olmak aynı onurdur. Biz bu açıdan bakıyoruz” diye konuştu.
 
İL BAŞKANINA ÖVGÜ
Yüksel, İl Başkanı Bülent Delican başkanlığında oluşan yeni yönetim ve çalışmalarını da değerlendirdi. Yüksel, “Şu anda genç ve dinamik bir yönetim var. İyi bir ekip var. İl başkanımız gecesini gündüzüne katıp koşturuyor. Milletvekili arkadaşlarımız da bir gayret içerisinde. Belediyeler de uyumlu bir durumda çalışmalar yapıyor. Ankara’dan genel başkan yardımcımızın da fikirlerini alıyoruz. Dişlinin çarkları uyumlu bir şekilde çalışıyor. Kongrelerde yeni bir dizayn ile çıkıldığında gece gündüz çalışan ekipler oluşacak. Hizmet verme sevdasında olan bir yapı ortaya çıkacak. Biz muhalefet partilerimizin siyasi yapılanmasına pek bakmıyoruz. Öncelikli olarak kendimizden sorumluyuz. Sonuç odaklı, projeler üzerinden İzmir’de çalışmalar yapacağız. Bu saatten sonra saat gibi, motor gibi düzenli bir şekilde çalışacağız. Sinerjiyi birlikte yaşatacağız” dedi.
 
ERDOĞAN BELEDİYELERİ ZİYARET EDECEK
Yerel seçimlerin ardından seçilen AK Partili altı belediyenin durumu hakkında da konuşan Yüksel, çalışmaların örnek olacağını söyledi. AK Parti belediyeciliğinin 5 yılsonunda İzmir’de fark edileceğini de ifade eden Yüksel, “Bütün belediyelerimizde ekonomik sorunlar var. Havuza gelen para oranı önümüzdeki aydan itibaren daha da artacak. Büyükşehirlerde toplanan vergilerden gelen pay yüzde 6’ya çıktı. Bu da gelirlerin artması demek… Yine vatandaşlarımız yapılandırmaları beklediği için ödemeleri aksattılar. Kanun çıktı ve yürürlüğe girdi.  Maliyenin tahsilatı hızlandı. Önümüzdeki aylardan itibaren paylar artacak. İzmir’de altı belediye bir şeyler yapmaya çalışıyor. AK Parti belediyeciliği sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’daki belediye başkanlığını örnek alıyor. Kendisi İzmir’deki belediyelere çok önem veriyor. Önümüzdeki zamanda aldığım sinyallere göre İzmir’de belediyeleri ziyaret edecek. Son kararı kendisi verecek. Ben söylemlerinden onu anladım. Halka hizmet ve belediyeciliğe çok önem veriyor.  Birçok yerde AK Parti belediyelerine sanki nakit para yardımı yapılacak algısı oluştu. Hiçbir zaman bir belediye diğer belediyeden fazla pay alamaz.  Kanunen bu mümkün değil.  Bakanlıklardan ancak projelere destek alabilirsiniz. Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerine destek olabilir. Ne yazık ki şimdiye kadar bunu göremedik. Ben buradan sayın Aziz Kocaoğlu’na adil ve adaletli davranması çağrısında bulunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’da muhalefet partisinin belediye başkanıydı. O durumdaki sorunları bildiği için yasal düzenlemeler de yapıldı. Kimse ‘şu belediyeye daha fazla para gönderelim’ diyemez. Büyükşehir Belediyesi’nin parti ayrımı yapmaması gerekiyor” diye konuştu.


 
İZMİR’DE ÖNEMLİ İŞLERİ MERKEZ SAĞ PARTİLER YAPTI
Denizli’de uzun yıllar Ticaret Odası Başkanlığı görevinde bulunduğun ifade eden Yüksel, siyaset-iş dünyası ilişkisi üzerinden İzmir ile yakın temas halinde olduğunu belirtti. Yüksel, “İzmir’de çok yakın tanıdıklarım ve dostlarım var. Zaman zaman oturup konuşuyoruz. İzmir’e yeni gelmiyoruz. Denizli çocuğu olarak yaşamak istediğimiz bir kenttir. İzmir ne yazık ki hep geri gitti. Burada ilk yapılan çalışmaları merkez sağ partiler yaptı. Şu anda yönetimde olan başkanlar bir Burhan Özfatura döneminde yapılanlar kadar iş yapabilmelidir. Biz de bu kente gelip gidiyoruz. Denizli’den gelen birisinin en büyük hayali çocukluğumuzda fuara gidip vapura binebilmekti. Geldiğimizde otellere gidemediğimiz için çimlerin üzerinde yatardık. Sanatçıları ilk olarak sahnede görürdük. Hayatımız buralarda geçti. Nostalji yüklü olan bir kent benim için” dedi.
 
İZMİR’İN SAHİPLERİ VAR
İzmir’de 2011 genel seçimlerinden sonra geçen zamanda partide milletvekili sayısının azaldığını ifade eden Yüksel, “Binali Yıldırım bakanlıktan ayrılmış olabilir ama halen çalışmalar yapıyor. Kendisi bizim gönlümüzün bakanı. Sekiz milletvekili ve bir genel başkan yardımcımız var. Bir takımda kırmızı kart gören futbolcunun yerine geri kalanlar 11 kişilik futbolu oynamak zorundadır.  Bizim arkadaşlarımız da tam takım halinde görev yapmak zorundalar.  Ben milletvekillerine teşekkür ediyorum. Gayretli bir şekilde çalışmalar yapıyorlar. Denizli’den kabineye giren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Ege Bölgesi’ne yakından ilgi gösteriyor. İzmir’i boş geçmiyor. İzmir’in sahipleri var. Parti teşkilatları İzmir’e sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Ekim 2014 Cuma 00:15

Kongrelere ne gerek var atama yapın.Kongre demokratik hak ve özgürlugu kısıtlıyorsa hiç gerek yok.küsen küser kalan sağlar bizim diyeceksiniz

Yorumu oyla      11      5  
akp gidici kimsenin kuşkusu olmasın 30 Ekim 2014 Perşembe 21:41

ak partiyi halk iyi tanıdı,bunların orta tabakayı yok ettiğini halk iyi gördü,ülkede sadece zengin ve fakir kaldı,2015 de ekenomik kriz dahada derinleşince halk bunu daha iyi görecek,halkın canı yanmayınca doğruyu göremiyor,ülke bitti,satılmadık birşey bırakmadılar,işsizlik tavan yaptı,özel sektörün hazine garantili borçları 500 milyar doların üzerinde,2015 de 200 milyar dolar hazine garantili borcu özel sektör ödeyemez bu devletin üzerine kalacak,hazinenin de bunu ödemesi olanaksız,imf ye borcumuz kalmadı lafı bir aldatmaca hazine garantili borçları da halka anlatsanıza,ekonominin motoru inşaat sektöründe dal kıprdamıyor,2015 de iflaslar peşi sıra gelecek ve bunlar bankalar sektörünüde çökertecek bunlar gerçekler tabii ki görmek isteyenlere,akp ekenomik kriz de geldi,yine ekeonomik krizle gidecek inşallah..........

Yorumu oyla      15      6  
izmirli 30 Ekim 2014 Perşembe 20:23

sayın başkan çiğli ye el atın teşkilat sıfır bitti.

Yorumu oyla      12      7  
murteza 30 Ekim 2014 Perşembe 17:40

sayın koordinatörüm Gaziemir delege listelerini inceleyin bakın neler göreceksiniz düğünlerdeki takı merasimi gibi eş dost akraba ve yakınlar gerisi boş,yıllarını partiye veren insanlar tek kalem de yok sayılmış bunun sonuçlarını genel seçimde göreceksiniz bakalım faturayı kim ödeyecek.Delican mı?Hüeyin Uzun mu? yok sa 4 yıl sonranın hesaplarını yapan Nazmi Yılmaz mı?

Yorumu oyla      14      5  
Özizmirli... 30 Ekim 2014 Perşembe 17:14

Nasil ki bi yedek parcada çin mali kulandiginda o arac bozulur. Biz de icimize gelmis çin mallarini uzaklastirirsak o kadar basariya gideriz...,

Yorumu oyla      16      5  
sedat 30 Ekim 2014 Perşembe 11:32

cumhurbaşkanı izmiden %30 oy aldı gelse ne yazar gelmese zorla olmaz anlayın artık bu gün seçim olsa akp oyu %25 i geçmez

Yorumu oyla      23      12  
izmirli 30 Ekim 2014 Perşembe 11:32

değil izmiri almak... iktidardan gidiyorsunuz... giderayak ülkeyi bölüp parçalıyorsunuz...

Yorumu oyla      26      11  
İzmirli 30 Ekim 2014 Perşembe 10:47

Hazirandan beri uygulanan ulaşımda aktarma rezaleti hakkında ne düşünüyorsunuz sayın akepeli? Madem İzmir'i kazanmayı düşünüyorsunuz. Önce aktarma rezaleti için gereken muhalefeti göstersenize. İzmirden size oy çıkmaz. Başka kapıya.

Yorumu oyla      20      11  
KAPLAMALI YILDIZLAR 30 Ekim 2014 Perşembe 10:22

Sayın Koordinatörüm...;Bu partinin kurucularından birisi olarak,İlk seçimlerden beri aldığımız oyu artıramadık,5 YILDIZ lı adayımızla bile kazanamadık,Partimizde her YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞNDE,ESKİ PARTİLERİN HAYMATLOS SİYASİLERİNİ getirip,partimizde **KAPLAMALI YILDIZ**yapıyoruz bunlar eski birlikte oldukları şahıslarla gönülbağlılığını devam ettirp,*TEŞKİLATA TABANDAN BAĞLANAMIYORLAR**Teşkilatta bunlara sahip cıkmayınca **KAZANAMIYORUZ**Mil.v.Sn.A.AŞLIK,sonradan partiye gelenler biraz beklesinler demişti,cok kişi **KARŞI CIKTI**gelenler, şunu unutup geliyorlar,Arkadaş bu Partinin **TÜZÜĞÜNÜ**oku İLKELERİNE BAK**geldiğin,partiler şu an sizin gibilerin yüzünden **TABELASI**bile yok..TEŞKİLATA SAHİPLİK SÖZLE OLMUYOR..Sevgiler.

Yorumu oyla      23      7  
SADE VATANDAŞ 30 Ekim 2014 Perşembe 09:54

Süleyman adlı Vatandaş İzmir e yatırım gelecekse bırak gelsin. Rusya nın Çin in Cumhurbaşkanı değil gelen. Bu hazımsızlık neden anlamak mümkün değil. SEnin tuzun kuru sanırım ama ben daha düzenli ve sosyal bir İzmir de yaşamak istiyorum.

Yorumu oyla      18      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu dudakları titreyerek konuştu: Yüreğim yanıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda, Karaman’ın ...
Ve Erdoğan Ermenek’te: Kritik mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenek'te maden kazasının yaşandığı ...
Gürsel Tekin'e İzmir'den başdanışman
2011 yılından beri Ankara ve İzmir'de aktif bir şekilde siyaset yapan ...
 
CHP İzmir'den alternatif 29 Ekim kutlaması
İzmir CHP İl Örgütü, siyasi partilerin Cumhuriyet Bayramı gibi resmi törenlerde ...
CHP’li Vekil manken oldu!
Ankara Yenimahalle Belediyesi Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yıldönümünde ...
Erdoğan ‘konuşmama’ geleneğine son verdi!
Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez Cumhurbaşkanı olarak katıldığı Ankara Hipodrom'daki ...
 
Vekil Sait açıkladı: Topbaş’tan ‘İzmir’i alma’ taktiği!
Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu, Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat ...
Flaş! Devletin zirvesi Karaman’a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Karaman’da ...
Flaş! ‘Yeni Saray’da resepsiyon iptal
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'daki maden kazası nedeniyle Cumhurbaşkanlığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva