HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2022 Çarşamba - 13:33

AK Parti İzmir İZDEDA ile iftar yaptı: 'Her somut adımın ortağıyız'

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Milletvekili Necip Nasır İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’nde depremzede vatandaşlarla iftar yemeğinde buluştu. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ve dernek yöneticilerinin hazır bulunduğu iftar buluşmasında konuşan Sürekli, "Dileriz, daha da geç kalınmadan ve büyük acılar yaşanmadan diğer çözüm mercii olan yerel idare de elini taşın altına koyar. Yeter ki iyi niyetli ve gerçekçi olsun; her somut adımın ortağı oluruz" dedi.

AK Parti İzmir İZDEDA ile iftar yaptı:  Her somut adımın ortağıyız

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada şunları vurguladı; “Burada bütün aktörlerin Belediyenin, vatandaşın, STK’ların, özel dinamiklerin ve hükümetin birlikte hareket etmesi lazım. Depremden 4 ay önce TBMM’de de aynısını söylemiştim. Hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, kaybedecek zaman yok ve herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor.”

Bir ayakları İzmir’de…

İzmir depreminin ardından hiç zaman kaybedilmeden yaraları sarmaya başladıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ayrıca şunları söyledi; “İlk günden itibaren Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm devlet erkânı İzmir’deydi. O günden bugüne başta ÇevreŞehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat kurum olmak üzere tüm ilgili bakanlarımızın bir ayağı İzmir’de; akılları fikirleri, depremzedelerimizin sorunlarının çözümünde. Tüm Vekillerimiz; Vekilimiz Sayın Necip Nasır keza öyle. Bakanlarımız bugün yine İzmir’de olacak. Kendileriyle yerinde ve yüz yüze istişare imkânımız olacak. Bizler de bakanlarımız da depremzedelerimiz için istisnasız ve her zaman ulaşılabilir olduk. Yanlarındayız, süreci birebir paylaşıyoruz. Şartların getirdiği beklentilerini karşılamak için de çalışıyoruz. İzmir’in deprem gerçeği; dolayısıyla dönüşüm ihtiyacı ortada. Biz büyük fotoğrafı görüyoruz. Dileriz, daha da geç kalınmadan ve büyük acılar yaşanmadan diğer çözüm mercii olan yerel idare de elini taşın altına koyar. Biz, bugüne kadar bize uzanan hiçbir eli boş çevirmedik. Yeter ki iyi niyetli ve gerçekçi olsun; her somut adımın ortağı oluruz.”

Nasır: “Marifet iltifata tabidir”

İzmir depremzedeleri ve İZDEDA ile sık sık bir araya geldiğini ve deprem gerçeğini her zaman diri tutmaya çalıştığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır; konuşmasında çalışmalara ilişkin bilgiler vererek şu ifadeleri kullandı; “Bugüne kadar 25 bin konut yaptık. 5 bin 49 konutu bu yıl sonuna kadar telsim etmiş olacağız. Böylelikle 25 bin civarında konuta ulaşılmış olacak. Takvimimiz belli. Rıza Bey Apartmanı Mayıs ayı sonunda kadar tamamlanmış olacak. Böylece 1391 konutumuz 353 işyerini telsim etmiş olacağız. Yine aynı zamanda rezerv alandan 397 konutu da teslim etmiş olacağız. Mayıs sonrasında, rezerv alanda, her ay 400-500 konut tamamlanarak sahipleri ile yıl sonuna kadar buluşacak. Marifet iltifata tabidir. Depremzede vatandaşlarımızla kurduğumuz bağ güçlendikçe, bize duydukları güven arttıkça uygulanabilirliği olan her sorunu çözer, her engeli aşarız. Maalesef İzmir’de deprem gerçeği hep göz ardı edilmiş. Tüm planlar, öneriler, raporlar kâğıt üstünde kalmış. Yapı stoğunun yüzde 70’inin dönüşmesi gerekiyor. Kaldı ki bu deprem bizim depremimiz değildi. Allah muhafaza merkezi bir deprem yaşanırsa acımız çok daha büyük olur. Bu nedenle yine söylemek istiyorum ki; bazı işler için hükümetimizin çabası ve fedakârlıkları yetmez. Tüm aktörlerin harekete geçmesi; özellikle belediyelerin de deprem gerçeğine yönelik karar ve uygulamalar üretmesi şart.”

 
Taksim Anıtı'nda çalınan sancak direği yenilendi
 
Çiğlili çocuklar 23 Nisan’ı doyasıya kutlayacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım EMİR 20 Nisan 2022 Çarşamba 17:37

sonuç ne

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 20 Nisan 2022 Çarşamba 16:40

siyaset yapmayı bırakın... toki teslim ettiği evlerin eksiklerini tamamlasın önce...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksim Anıtı'nda çalınan sancak direği yenilendi
İstanbul, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda bir askerin tuttuğu sancak direği ...
15 aylık cinayetin sırrı çözüldü!
İzmir'in Menemen ilçesinde 15 ay önce bir kişinin öldürülmesi olayında ...
'Şort' ve 'kısa pantolon' yasağına soruşturma
Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsünde bulunan, Kredi ve ...
 
İzmir'de PKK soruşturması: Para aktardıkları tespit edildi!
Aralarında İzmir'in de bulunduğu 6 ilde, terör örgütü PKK'ya para transferi ...
İletişim Başkanı'ndan '1915 Olayları' tepkisi
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 1915 Olayları'yla ilgili, "Soykırım ...
Bakan Kurum: O atıkları çöpe atmıyoruz!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Cam şişeleri, karton, ...
 
DEÜ'den gençlere kariyer fırsatı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrenci ve sağlık sektörünün temsilcilerini ...
Otomobil hırsızlığında yeni dönem... Sahte dekont oyunu!
İzmir'de ikinci el otomobilini satmak isteyen Veli Sönmez (21), dolandırıcıların ...
Tayfun MARO yazdı... Yüzyıllık gösteri biterken
Tayfun MARO yazdı... Yüzyıllık gösteri biterken
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva