HABERLER>GÜNCEL
24 Mayıs 2015 Pazar - 14:00

5 koldan harekat: İzmir denizini temizledi!

Her yıl Akdeniz’e kıyıları olan ülkeler tarafından, sosyal sorumluluk bilinci ile çevreye olan duyarlılığı arttırmak ve farkındalık yaratmak için düzenlenen “Clean Up The Med” etkinliği, bu yıl İzmir’de ilk defa 5 ilçede aynı saatlerde gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerinin katıldığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nın da bot ve dalış timi ile denizden destek verdiği etkinlikte, Karşıyaka, Bayraklı, İnciraltı, Urla ve Seferihisar sahilleri temizlendi.

5 koldan harekat: İzmir denizini temizledi!

İZMİR - Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Balçova Belediyesi, Urla Belediyesi, Seferihisar Belediyesi ile Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı koordinesinde yapılan etkinlikte, Yaşar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi öğrencileri gönüllü olarak yer aldı.
 


İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bugüne kadar ilk defa aynı anda 5 ayrı ilçede temiz deniz etkinliği yapılmadığını belirterek, "Bu organizasyonun yüksek katılımlı olmasını sağlayan halkımıza, belediye başkanlarımıza, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na, üniversitelilere ve tüm kurumlara çok teşekkür ediyorum" dedi.
 


BAŞKAN ÇÖP TOPLADI
Karşıyaka Mavişehir Balıkçı Barınağı'ndaki deniz ve kıyı temizliği etkinliğine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Türkün, İMEAK DTO İzmir Şube Müdürü ve Deniz Temiz Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu katıldı. Denizpark'ın önünden Mavişehir Balıkçı Barınağı'na kadar kıyıyı temizleyen öğrencilere, Başkan Akpınar ve Yalavaç da eşlik etti. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Timi, balıkçı barınağında dalış yaparak, çok miktarda çöp çıkardı. Akpınar, vatandaşları çevreye daha duyarlı olmaya davet ederken, Yalavaç ise "Temiz deniz istiyorsak, herkese büyük görev düşüyor. Denizi temizlemekten öte kirletmemek gerekiyor" dedi. 
 
"Clean Up The Med" etkinliği, Bayraklı'da ise Turgut Özal Rekreasyon Alanı'nda gerçekleşti. Yaşar Üniversitesi öğrencileri ve Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı askerlerinin katıldığı etkinlikte, bir saatte 40 torba çöp toplandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencileri de İnciraltı Engelliler Parkı'nda deniz temizliği gerçekleştirdi.
 
SEFERİHİSAR KAYMAKAMI DA KATILDI
Ege Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı Urla İskele Mevkii'ndeki etkinliğe 10 dalgıç destek verdi. Ege Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu'na ait Egederin Dalış Eğitim Gemisi sayesinde denizden araba lastiği gibi çok sayıda malzeme ve atık çıkarıldı.
 
Seferihisar Sığacık Körfezi'ndeki etkinlikte ise 7 koy, Sığacık Limanı ve  Akarca Plajı tek tek temizlendi. Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ile Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Durmazer'in katıldığı etkinlikte, İzmir Üniversitesi öğrencileri, öğrencilerden oluşan Seferihisar Deniz Elçileri Topluluğu ve Engelli Dalış Merkezi üyeleri yer aldı. Dalışların yapıldığı etkinlik sonunda koylardan 70 torba çöp toplandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 24 Mayıs 2015 Pazar 22:45

Denizi kirletenler ondan gecinenlerdir siz hiç temiz başıkçı barınagı gordunuzmu butun pisliklerini denize atıyorlar yüzde 90 nı boyle

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den derbiye giden yolda kaza: 1 ölü
Bu akşam oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisi için İzmir'den gelen ...
Renault'da anlaşma yok, direnişe devam!
Bursa’da ücretlerinde iyileştirme isteyen Oyak Renault işçilerinin 10 ...
Zırhlı araca boyalı saldırı: 4 polis yaralı
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde kimliği belirsiz kişilerin boya şişesi attığı ...
 
Mutlu Kaya'dan sevindiren haber
Katıldığı bir ses yarışması sonrası Diyarbakır'da başından vurularak ağır ...
Tedaviye geldiği hastanede canına kıydı
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tedavi görmek için geldiği hastanenin ikinci ...
İzmir semalarında şölen var!
İzmir’in Gaziemir İlçesi'ndeki Hava Teknik Okulları Komutanlığı'nda, Havacılık ...
 
Vali makam tuvaletini altınla mı kaplattı?
Hatay Valisi Ercan Topaca'nın Kocaeli'de görev yaptığı dönemde makam tuvaletini ...
İzmir’deki bağ evi cinayetinde müebbet istemi
İzmir’in Bornova İlçesinde dört ay önce bağ evinde Mete Yüksel'i 7 kurşunla ...
İzmir’de sokağın isyanı: Müzisyenler hapse mi girecek?
Kıbrıs Şehitleri Caddesi müzik yaptığı için para cezası alan ve ödememesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva