HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2023 Salı - 20:16

21 çocuk ölümle burun burunaydı... Başkan Tugay el koydu!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Sancaklı Mahallesi’nde her gün okula gitmek için kamyon kasasında yolculuk yapan çocuklar için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay duruma el koydu. Başkan Tugay, “Biz bütün şartlarımızı zorlayarak Yamanlar ve Sancaklı köylerindeki çocuklarımızı şehir merkezindeki okullara taşımaya devam edeceğiz” dedi.

21 çocuk ölümle burun burunaydı... Başkan Tugay el koydu!

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ – İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Sancaklı Mahallesi’nden okula gitmek için Örnekköy’e gelmek zorunda kalan öğrencilerin yaşadığı mağduriyet gündeme gelmişti.

Öğrenciler, otobüslerin yetersizliğinden ve servis desteği gelmemesinden dolayı her gün kamyonet kasasında yolculuk yaparak okula gitmek zorunda kalıyorlardı.

-İZMİR’DE TAŞIMALI EĞİTİM KRİZİ SÜRÜYOR… BU ÇOCUKLAR ÖLSÜN MÜ?

Karşıyaka Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konu sonrasında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 7 yıldır çocukları belediye olarak taşıdıklarını ve bu sene de maliyetlerin 4 katına çıkmasına rağmen taşımaya devam edeceklerini bildirerek şunları söyledi:

İki köydeki durum hepimizi üzen bir durum ama köydeki okullar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılıp taşımalı eğitime geçildiğinden beri, ki biz okulların kapatılmasından yana değildik, yapmamak gerekiyordu. Bu köylerin yok olması anlamına geliyor. Köylerdeki okulları kapatırsanız köydeki çocuklu ailelere buradan gidin demek anlamına geliyor. Burada temel bir hata var. Yasal olarak köydeki okulu kapatıyorsanız oradaki çocukların sorununu da çözmek zorundasınız. Bu Karşıyaka Belediyesi’nin sorumluğunda değil. Köydeki okulların kapatanların hatasını düzeltme giderme sorumluğuna hem idari olarak hem de hukuki olarak kesinlikle muhatap değil. Ancak insani olarak muhatap. İnsanı olarak muhatap olduğumuz için tam yedi yıldır Sancaklı ve Yamanlar köylerindeki çocukları Karşıyaka Belediyesi taşıyor. İlginçtir ki bunun için teşekkür etmeniz, bunu görmezden geldiniz. Bu sene maliyetlerin dört katına çıktığı söyleyince ki maliyet şudur kendi otobüslerimiz var ama servis yetkimiz olmadığı için bunu yapamıyoruz. Dışarıdan hizmet almamız gerekiyor. Bu seneki fiyatlar geçen senenin 4 katı. 4 katına çıkmasını hiç kimse yadırgamıyor. Yamanlar ve Sancaklı köylerindeki çocukların taşıma maliyeti 4 katına çıkıyorsa bu diğer hizmetlere de yansıyor. Bu bizim tercihimiz değil. Ülke ekonomisinin getirdiği şartların bir sonucu.  Biz bütün şartlarımızı zorlayarak Yamanlar ve Sancaklı köylerindeki çocuklarımızı şehir merkezindeki okullara taşımaya devam edeceğiz. Bu kararımızı da bildirdik.

 
Üç partiden ortak Filistin mitingi
 
Karşıyaka’da dev bütçeye onay!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 11 Ekim 2023 Çarşamba 12:39

Karşıyaka Belediyesi Başkanı doğru karar almıştır. Her şey devletten beklenmez. Devletimizin sırtında o kadar yük var ki. Erdoğan'' a Allah kolaylık versin. İzmir''de belediyeler bütçelerini çok kötü kullanıyorlar. Yani paralarını çar cur ediyorlar. Konserler konserler. Aşırı bir biçimde PERSONEL alımları var. Hizmet yokKKK.

Yorumu oyla      3      6  
11 Ekim 2023 Çarşamba 12:03

Bu kafalarla bu ülkenin iki yakası bir araya gelmez. Eskiden herkes kendi muhitine yakın yerdeki okuluna giderdi. Akepe taşımalı eğitim diye birşey çıkardı. Milletin olmayan parasına göz koydu. Kardeşim herkes kendi oturduğu muhitindeki okuluna gitsin. Ne diye milleti masrafa sokup trafiği kördüğüm ediyorsunuz. Bu ne biçim akıldır?

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalyan Soğuk Hava Deposu açıldı
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Dalyan’da Su Ürünleri Kooperatifleri ...
Karabağlar'da asfalt çalışmalarına tam gaz devam!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir ...
Bergama Belediyesi, Cumhuriyeti kutluyor!
Bergama Belediyesi Cumhuriyetimizin 100. yılını sportif etkinliklerle ...
 
Foça'da şebeke harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Foça’nın yeni yerleşim ...
Narlıdereli kadınlar cumhuriyeti anlattı
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi Güçlü Kadınlar ...
Karşıyaka'dan amatöre can suyu!
Her branşta sporun ve sporcunun destekçisi olan Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine sıcak yemek desteği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gençlik odaklı kent vizyonu ...
Büyükşehir'den Bergama'ya İZTAŞIT müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre ...
Buca’da coşkulu festival için geri sayım
Buca'da  Belediyesi ,  bu yıl 11’inci kez  Uluslararası Buca Balkan Festivali’ni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva