HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2024 Cuma - 10:01

18’inci Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali renkli gösterilerle başladı. 7 ülkenin katılımıyla üç gün sürecek festivalin açılışında konuşan Başkan Tugay, “Böylesi festival ve etkinlikler ile ülkelerimiz arasında var olan bağları güçlendireceğiz. İzmir'in kültürel zenginliğini dünya ile paylaşacağız” dedi.

18’inci Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç’ın yanı sıra konuk ülkelerden gelen katılımcılar ve İzmirliler katıldı. 

“Bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz”

Festivalin açılışında konuşan Başkan Cemil Tugay, 8 bin 500 yıllık tarihi olan İzmir’in, sosyal ve kültürel dokusu, ticaret hayatına kattığı değerlerle pek çok ülkeye ve kültüre ev sahipliği yaptığını belirtti.  Başkan Tugay, “İzmir’de yaşayan farklı kültürlerin bize bıraktığı iz, kültürel bir zenginlik. Bu zenginliği dünya ile paylaşma konusunda çok istekliyiz. Bizim Cumhuriyetimizin kurucusu olan, hepimizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Balkan topraklarında doğan bir Türk’tür. Atatürk'ün öncülüğünde Balkan Festivali 1935 yılında İzmir'de düzenlendi. Onun emeği ile bu festival gerçekleşti. Uzun yıllar sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi bu geleneği yeniden canlandırdı. Şimdi düzenli olarak bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

“Özgürlüklerine düşkün insanların şehri”
Geçen yıllarda katılımcıların yaptığı gösterileri izleyenlerin ne kadar duygulandığını, heyecanlandığını, o coşkuya kapıldığını gözlemlediğini anlatan Başkan Tugay, şunları söyledi: “Bu yıl da 18’incisini düzenlediğimiz festival kapsamında birçok ilçede gösteriler olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ ilkesi doğrultusunda ve o duyguyla düzenlediğimiz bu ve benzeri etkinlikler, aynı zamanda ülkelerimiz arasında var olan bağları güçlendirecek. Gençlerimiz aracılığıyla da yeni dostlukların kurulmasını sağlayacak. İzmir hoşgörü şehridir. Demokrasi geleneğine bağlıdır. Özgürlerine düşkün insanların şehridir. Bu kültürel değerleri ile başka ülkelere örnek olur.”

Konuşmaların ardından, katılımcılar Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar kortej eşliğinde yürüdü. Program Gündoğdu Meydanı'nda halk oyunları gösterileri ve konserle renklendi.

Balkan kardeşliğini pekiştirmeyi amaçlayan festival, 5 Ekim'de sona erecek. Festivale; Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ ve Kuzey Makedonya katıldı.

Festivalin ikinci günü coşku doruğa çıkacak
Festival kapsamında 4 Ekim Cuma saat 18.30’da Buca Hasanağa Bahçesi’nde Kuzey Makedonya, Yunanistan, Karadağ ve Türkiye’den halk oyunu ekiplerinin gösterileri İzmirliler ile buluşacak. Saat 20.00’de ise Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu konseri düzenlenecek. Festivalin ikinci gününde saat 19.00’da Karşıyaka Fikri Altay Mahallesi Fikri Altay Top Sahası alanında Bosna Hersek, Bulgaristan ve Kosova’dan halk oyunu ekiplerinin gösterileri sahnelenecek. Saat 20.00’de Rumeli Ekrem konseri var.

Festivale muhteşem final
5 Ekim Cumartesi saat 18.00’de ise Gaziemir Festival Alanı’nda Kuzey Makedonya, Yunanistan, Karadağ ve Türkiye’den halk oyunu ekiplerinin gösterileri yapılacak. Saat 19.30’da Balkan Tayfa konseri var. Festivalin son günü, Bornova’da da coşkuyla kutlanacak. Saat 18.00’de Bornova Çamdibi Atatürk Parkı’nda Bosna Hersek, Bulgaristan ve Kosova’dan halk oyunu ekiplerinin gösterileri sahnelenecek. Saat 19.30’da ise Çamdibi Bandosu tarafından konser verilecek.

 
Balçova'dan can dostlar hamlesi
 
Baretli-yelekli ölüm temizliği meclis gündeminde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'dan can dostlar hamlesi
Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle Balçova Belediyesi Veteriner İşleri ...
Karabağlar patili dostlar için buluşuyor
Karabağlar Belediyesi, hayvan sağlığı merkezinde barınan can dostlarımızı ...
Başkan Sengel’den KYK’ya çağrı: İki arazimizi tahsis etmeye hazırız!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
 
Konak'ta çocuklar eğlenerek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Beştepeler Sosyal Tesisleri içinde okul öncesi çocuklara ...
Güzelbahçe Belediyesi’nden ikinci SUmatik hizmeti
Güzelbahçe Belediyesi, halkın ekonomik, içilebilir ve sağlıklı su ihtiyacını ...
Bornova'da gerçeği aratmayan tatbikat!
Bornova Belediyesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ...
 
İzmir'de spor zirvesine geri sayım
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenecek ...
İzmir Büyükşehir'den yapay zeka adımı!
Vizyon 100 Heyeti tarafından düzenlenen 6. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi'nin ...
Yeniden Sinematek’te Halit Refiğ sineması
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeniden Sinematek gösterimleri 6 Ekim’de ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva