HABERLER>GÜNCEL
24 Ekim 2014 Cuma - 14:02

17 Aralık takipsizliğine İzmir’den itiraz var!

İzmir Barosu Başkanlığı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karara itiraz etti.

17 Aralık takipsizliğine İzmir’den itiraz var!

17 Aralık soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı ‘kovuşturmaya gerek yok’ kararına İzmir’den itiraz!

İzmir Barosu Başkanlığı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karara itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kanuna ve usule aykırı olduğu belirtilerek, kaldırılmasına karar verilmesi talep edildi. İzmir Barosu, itiraz dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.
 
Dilekçede, itiraz sebepleri ise 23 madde altında sıralandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu vurgulanarak, "Herkes, meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile adil yargılanma hakkına sahiptir." denildi.
 
Danıştay kararına atıf yapılarak baroların adli, idari ve askeri yargı yerlerinde hukuka aykırı, hukukun üstünlüğü ilkesi ile çelişen eylem ve işlemler için yargısal denetimi işletecek başvuruları yapmaya yetkili ve görevli olduğu hatırlatıldı. Ayrıca Uluslararası Saydamlık Örgütü'nün tanımına göre yolsuzluğun, "Kamu gücünün özel çıkar sağlamak amacıyla kötüye kullanılması, kamu görevlilerinin kişisel çıkar sağlamak amacıyla kendilerine verilen kamu görevini kötü bir şekilde ve hukuka aykırı olarak kullanması." olduğu kaydedildi.
 
Rüşvet suçunun, kamu idaresinin güvenilirliğine ve işleyişine ilişkin olarak toplumda var olan inancı ihlal ettiğinden, suçun mağdurunun toplumu oluşturan herkes olduğu belirtilerek, cumhuriyet savcısının bütün bu araştırmaları yapmamasının birey ve toplumun hak ve adalete olan güven ilkelerine aykırılık yanında kamusal vicdanın, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına dair büyük bir yara almasına sebep olacağı dilekçede sıralandı. Bu sebeple Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bu soruşturmayla ilgili bilgi ve belgeleri titizlikle toplamak zorunda olduğunu ifade edilerek, "Ancak itiraza konu soruşturma kapsamında bu yükümlülük yerine getirilmemiştir. Bu nedenle İzmir Barosu Başkanlığı, yargısal denetime başvurma yükümlülüğünü yasa yapıcının 1136 Sayılı Avukatlık Yasası'nın 76. ve 95. maddeleri ile vermiş olduğu yetki çerçevesinde yerine getirmektedir." denildi.
 
Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar içerisinde, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasına dair şüphelilerin leh ve aleyhinde deliler toplanmadan ve var olan deliler ise hukuki değerlendirmeden oldukça uzak bir değerlendirmeye tâbi tutularak bir karara ulaşıldığına dikkat çekilen dilekçede, verilen kararın bu sebeple kamu vicdanını zedeler nitelikte olduğu belirtildi. İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir tarafından yapılan itirazda, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın usul ve hukuka aykırı olup kaldırılması gerektiği ifade edilerek, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17.10.2014 gün ve 2014/120653 sayılı hukuka, usule, dosya kapsamındaki delillere ve kamu vicdanına aykırı olan kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasına karar verilmesini dileriz" denildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 24 Ekim 2014 Cuma 16:47

BIRAKIN DELİLLERİN USULSÜZ TOPLANMASINA , MAKUL ŞÜPHE BİLE YETERLİ DEĞİL Mİ? YENİDEN DELİL TOPLAYIN AYNI DELLİLLERİ KULLANIN.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 24 Ekim 2014 Cuma 16:46

BÜTÜN BAROLAR KARARA İTİRAZ DİLEKÇESİ VERMELİDİR. TEŞEKKÜRLER İZMİR BAROSU

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki tıp merkezi inşaatına ‘tarih’ freni!
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde özel bir tıp merkezinin temel kazısında ortaya ...
İstanbul’daki konsolosluklarda ‘sarı toz’ alarmı!
İstanbul'da başkonsolosluklara zarf içinde gönderilen "sarı toz" polisi alarma geçirdi.
Cumhuriyetçi avukatlar destek turunu tamamladı
Yaklaşık 6 ay önce İzmir Baro yönetimine adaylık için yola koyulan ve ...
 
İstanbul Üniversitesi yine karıştı: 17 gözaltı
Fen Fakültesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı. Üniversiteye ...
İzmir’de korkunç cinayet: Sokak ortasında infaz!
İzmir’in Konak İlçesi'nde 30 yaşındaki Ramazan Bilgin, kimliği belirsiz ...
TRT’ye gece yarısı ‘korsan yayın’ baskını
TRT Haber ve Spor Yayın Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, yayın hakkı D-Smart'ta ...
 
Yine rezidans inşaatı: Bir işçi daha öldü
Kadıköy’de bir inşaatın 14'üncü katında iskelenin çelik demir ve tahta ...
İzmir’de belediye borcu yüzünden icradan satılık mezarlık!
Menemen İlçesi’nde kapanarak mahalle statüsünde belediyeye geçen Musa ...
Milli Eğitim'de yeni deprem yolda: 400 bin öğretmen...
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği taslağını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva