HABERLER>GÜNCEL
15 Temmuz 2022 Cuma - 11:47

14'ünde anne olmuştu... İstismarcıya 30 yıl hapis cezası!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, o dönem 14 yaşındaki Y.S.A.'dan erkek bebeği dünyaya gelen ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 24 yıl hapse çarptırılan Selçuk Çatalcam'ın (36) cezası istinafta bozulurken, sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Çatalcam'ı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan yeniden 24 yıl hapse çarptıran heyet, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'dan da 6 yıl hapis cezası verdi.

14 ünde anne olmuştu... İstismarcıya 30 yıl hapis cezası!

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan annesi Sevgi S. (40) ve babası Doğan A.'nın (43) boşanmasının ardından velayet davası sürdüğü için Fethiye ilçesinde yurtta kalan Y.S.A., 2020 Ağustos ayında intihara kalkıştı. Olayın ardından Y.S.A., annesinin talebi üzerine kent merkezindeki çocuk destek birimine sevk edildi. Ekim ayında burada rahatsızlanan Y.S.A.'nın, kaldırıldığı hastanede, 38 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Y.S.A., 1 gün sonra erkek bebek dünyaya getirdi. Hastane yetkilileri, durumu polis ekiplerine ve Sevgi S.'ye bildirdi. Sevgi S., kızından, Fethiye'de kaldığı dönemde Milas'taki kafede çalışan Selçuk Çatalcam'ın cinsel istismarına uğradığını öğrendiğini belirtip, Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İTİRAZ ÜZERİNE İSTİNAFA GİTTİ
Şikayet üzerine gözaltına alınan, Selçuk Çatalcam, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, Çatalcam'ın 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 45 yıl hapisle yargılanması talep edildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada tutuklu sanık Çatalcam, pişman olduğunu, Y.S.A.'nın yaşını bilmediğini ve 10 yaşında kız çocuğunun bulunduğunu söyledi. Heyet, Çatalcam'ı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan indirimsiz 24 yıl hapse çarptırırken, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise ceza vermedi. Tarafların itirazıyla dosya, istinaf mahkemesine taşındı.

ÜST MAHKEME KARARI BOZDU
Dosyayı değerlendiren İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi, geçen martta yerel mahkemenin verdiği hapis cezası kararını bozdu. 20'nci Ceza Dairesi, Selçuk Çatalcam'ın 'oturalım' bahanesiyle Y.S.A.'yı sazlık bölgeye götürmesiyle mağdurun hürriyetini kısıtladığını ve sanık hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunun sabit olduğunu belirtti. Kararda ayrıca 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarının birlikte değerlendirilip, karar verilmesi gerektiğine de dikkat çekildi.

BU KEZ İKİ SUÇTAN CEZA ALDI
Bozma kararının ardından sanık yeniden Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada söz verilen sanık Çatalcam, "Benim onun yaşında kızım var. Ben Fethiye'ye hayatım boyunca hiç gelmedim. 7 yıl aynı çay bahçesinde çalıştım,  Y.S.A ve annesi yüzünden işimi bırakmak zorunda kaldım. Bu olay ile bir ilgim yoktur. Suçsuzum tahliyemi ve beraatimi talep ederim" dedi. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın 'nitelikli cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Mütalaanın ardından karar açıklandı. Heyet, sanığı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan bir kez daha 24 yıl hapis cezasına çarptırırken, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 2 yıl hapis cezasına hükmetti. Eylemin çocuğa karşı gerçekleştirilmesi sebebiyle ceza 4 yıla çıkarılırken, suçun cinsel amaçlı işlenmesi sebebiyle 6 yıl hapis olarak değiştirildi. Çatalcam toplamda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'HİÇBİR ÇOCUK, HİÇBİR KADIN YALNIZ YÜRÜMEYECEK'
Kararı değerlendiren Y.S.A.'nın avukatları İslam Gezer ve Elif Büşra Berber, "Yerel mahkeme ilk yargılamada sanığı, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunun unsurlarını irdelemeden cezalandırdığı için karara itiraz ederek dosyayı istinaf mahkemesine taşımıştık. Bunun sonucunda itiraz dilekçemiz istinaf mahkemesi tarafından haklı görülerek sanık hakkında tekrar yargılama yapılmasına karar verildi. Verdiğimiz mücadele sonuçsuz kalmadı ve sanığın cezasında artırım yapıldı. Her zaman dediğimiz gibi hiçbir çocuk, hiçbir kadın yalnız yürümeyecek" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Bu eserlere dokunulabilir... 'Engelsiz' sanat zamanı
 
İzmir Ülkü Ocakları'ndan Atatürk vurgulu 15 Temmuz açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tayfun MARO yazdı... 15 Temmuz’un getirdiklerine bakmak
Tayfun MARO yazdı... 15 Temmuz’un getirdiklerine bakmak
'Suç Atlası'nda İzmir detayı... Adliye koridorlarında utancın rakamları!
Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı koronavirüsün hakim olduğu 2021 yılında ...
Asya'yı öldüren eski sevgiliye müebbet istemi
Bursa'da hakkında uzaklaştırma kararı aldıran eski kız arkadaşı Asya Pınar ...
 
6 farklı noktada çıkan orman yangını panik yarattı
Adana'nın Feke ilçesinde ormanlık alanda 6 noktada yangın çıktı. Alevler, ...
İZDEDA Başkanı Özkan isyan etti: Saat Kulesi önünde kendimi yakacağım!
30 Ekim depremi sonrası evsiz kalanların kurduğu İzmir Depremzedeler Dayanışma ...
Konak Meydanı'nda 15 Temmuz buluşması!
İzmir’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konak Meydanında ...
 
İzmir'deki kadın cinayetinde oğula şok telefon... Psikopat baba!
İzmir'in Buca ilçesinde, çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde ...
Erdoğan açıklayacak... KYK borcu için çözüm hazırlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, KYK borçları ile ilgili kapsamlı çalışmasını ...
Motosikletlinin feci sonu!
İzmir’in Ödemiş ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva