HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2011 Cumartesi - 18:03

'Zorunlu askerlik ve yedek subaylık kaldırılmalı'

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, zorunlu askerlik ve yedek subaylığın kaldırılması gerektiğini, bunun parti projesi olduğunu söyledi.

 Zorunlu askerlik ve yedek subaylık kaldırılmalı

DENİZLİ - Zeybek, Denizli'de partisinin il başkanlığının 10'uncu Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kelleci Kardeşler Restoran'da düzenlenen DP Denizli İl Teşkilatı Olağan Genel Kurulu'na parti yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partililer tarafından coşku içinde karşılandı. Genel Başkan'ın gelişi için kurban kesildi ve kanı Zeybek'in alnına sürüldü. Zeybek, partililerle tek tek selamlaştı.
 
DP lideri Namık Kemal Zeybek, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini eleştirdi. Malatya'ya kurulan füze kalkan radarına da değinen Zeybek, İsrail'in İran'ı vurması durumunda Türkiye'nin savaşın içine sokulacağını ve İran'ın Malatya'yı füzeyle vuracağını ileri sürdü. Van'daki deprem hakkında da açıklama yapan Zeybek, AK Parti hükümetinin yardımların dağıtılması konusunda sınıfta kaldığını ifade etti.
 
Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Zeybek, zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini belirtti. Zeybek, "Türkiye'de bir sol parti var. Yani kendini sol parti ilan eden parti var. Bugün de o iddiada. İnsanlarımızın, yazarlarımızın, Türkiye'yi yönlendirilenlerin dikkatini çekmiyor mu? Yasa teklifi veriyor ve bu yasa teklifinin kapsamı zengin çocuklarının askere gitmemesini sağlayacak. Yoksulların askerlik yapmasını sağlayacak. Bedel vererek askerlikten muaf olma konusu, bu fikir söylenebilir. Ama sol bir parti bunu söylemez. Sol bir parti bunu nasıl söyler, nasıl savunur ve dikkati çekmez? Dolayısıyla birçok aile bunu bekliyor" dedi.
 
Zeybek, DP olarak bir projeleri bulunduğunu ifade etti. Zeybek, şunları kaydetti:
 
"Onlara ve halka projemizi ilan ediyorum. Zorunlu askerlik kaldırılmalıdır. Bugün Avrupa Birliği'ndeki hiçbir ülkede zorunlu askerlik kalmamıştır. Ya kaldırmışlardır ya da kaldırma kararı vermişlerdir ve uygulamaya başlamışlardır. Dolayısıyla zorunlu askerlik yanlıştır ve bundan vazgeçilmelidir. Zorunlu askerlik kaldırılınca ailelerimiz, çocuklarının tam iş güç sahibi olacakken, mesleğini yapmaya başlamışken, koparılıp, götürülüp, zorla askerlik yaptırılması yanlışından kurtulmuş olurlar. Bunu ben söylüyorum, bu eninde sonunda olacak, bu aklın yolu. Profesyonel ordu olacak. 750 bin kişilik ordumuzun mevcudunun 250 bininin askerlik dışı işlerle meşgul olduğunu biliyoruz. Geriye kalıyor 500 bin, Türkiye 500 bin askerini besleyebilir. Bunlar gerçekten savaşmaya ruhen ve bedenen hazır insanlar olur. Hiçkimse bana 'Biz asker milletiz' demesin. Niye asker millet olalım? Bizim askerimiz de, alimimiz de, yazarımız da olur. Bu büyük bir yanlıştır."
 
YEDEKSUBAYLIK ALMANLARIN İCADI
Zeybek, Türkiye'deki yedek subaylığın Almanların icadı olduğunu ifade etti. Zeybek, "Bilinmeyen bir gerçeği de ifade ediyorum. Aslında çok basit bir araştırmayla anlaşılabilir bir gerçektir ama insanların aklına kütüphaneye bakmak gelmez. Benim aklıma gelir. İyi inceledim bu konuyu. 1840 yılına kadar bizde zorunlu askerlik yok. Tamamen meslekten askerlik var. Yeniçeri, diğer kapıkulu askerleri sipahiler zorunlu asker değildirler. Zorunlu askerlik bize alman tesiriyle girmiştir. Prusya militarizminin bir etkisidir. Mesela yedek subaylık denen vahim yanlışlık da 1914'e kadar bizde yoktur. 1914'te yine Almanların bir icadıdır. Ve onların dayatması sonucunda Osmanlı 1840'dan sonra bile askere almadığı okumuş adamları askere almaya başladı" diye konuştu.
 
Namık Kemal Zeybek, Osmanlı'da 1840'tan 1914'e kadar okumuş kişilerin askere alınmadığını söyledi. Zeybek, şunları kaydetti:
 
"1914'te alındı. Almanların hevesi uğruna yüz binlerce insanımız savaş alanlarında hayatlarını kaybetti. Bu yüzden Çanakkale savaşlarına yedek subay savaşları da derler. Yani yedek subaylık falan filan gibi yanlışlardan da kurtulmak lazım. Bu iş içinde gecikilmemesi lazım. Ben ordumuzda aklı başında olan komutanlarımızın bu işe itiraz etmeyeceklerini biliyorum. Eğer itiraz edecekleri varsa tarihi gerçekleri ben onlara anlatırım. Bu bizim savaşma gücümüzü de savunma gücümüzü de artıracak çözümdür. Biz bunda ısrar ediyoruz bizden başka da ısrar eden yok."(DHA)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Erciş’te kimleri uyardı?
Başbakan Erdoğan Vanlı depremzedelerden sabretmelerini istedi, kenti terk ...
Anadolu Birliği AKP ve CHP’lileri buluşturdu
İzmir’in en büyük sivil toplum kuruluşu olan Anadolu Birliği Derneğini ...
İmzacı başkanların koltuığu tehlikede
CHP İzmir’de il yönetimine karşı bayrak açanların çoğunlukta olduğu Bayraklı, ...
 
Bahçeli ve Arınç Manisa'da
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ...
Moroğlu'ndan Meclis'e 'Konak Tüneli' önergesi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Konak Tüneli’ne ...
'AK Parti gereken önlemleri acilen almalıdır'
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, siyasi iktidarın, deprem acılarının ...
 
'Oturulabilir' diyenden hesap soracağız'
Başbakan Erdoğan, Van'daki 5,6'lık depremde yıkılan otelle ilgili olarak ...
AK Parti’de temayülden kimler çıktı?
AK Parti Konya Milletvekili İzmir Koordinatörü Mustafa Kabakcı’nın katıldığı ...
Genelkurmay'a CHP'nin itirazı var
CHP, anayasa hazırlık sürecinde Genelkurmay Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva