HABERLER>POLİTİKA
12 Ekim 2023 Perşembe - 14:13

'Zalimin karşısında durmak mecburiyetindeyiz'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail ve Filistin'deki gelişmelere ilişkin, "Bir taraf zalim bir taraf da mazlum durumdayken 'Taraf olmayız' diyemeyiz. Bu insanlık dışı katliam karşısında mazluma sahip çıkmak, zalimin karşısında durmak mecburiyetindeyiz" dedi.

 Zalimin karşısında durmak mecburiyetindeyiz

Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. Erbakan, İsrail'in dünyanın gözü önünde, insanlık suçuna imza attığını belirterek, "Sivil, savunmasız ve masum Filistinlilere karşı kadın, çocuk, yaşlı, engelli demeden cami, okul ayrımı gözetmeksizin Siyonist İsrail rejimi bomba yağdırmaktadır. İsrail, şu anda savaşa değil; bir katliama, bir insanlık suçuna imza atmaktadır. İşgalci güçlerin kanlı eylemlerine sahne olan Gazze'deki olaylar karşısında uluslararası toplumun sessiz kalması, herhangi bir caydırıcı, somut önlemin alınmaması, kınamakla yetinmesi, başta ABD olmak üzere işgalci rejime arka çıkılması, Filistin halkını yalnızlığa itmiştir. Bir taraf zalim bir taraf da mazlum durumdayken 'Taraf olmayız' diyemeyiz. Bu insanlık dışı katliam karşısında mazluma sahip çıkmak, zalimin karşısında durmak mecburiyetindeyiz" dedi.

'SOMUT ADIM ATMAMIZ GEREKLİDİR'
Sözlü kınamalar yerine, fiili adımlar atmak ve yaptırımlar ortaya koymak gerektiğini vurgulayan Erbakan, "Gün, bugündür. Gün, tüm İslam alemi olarak mazlumlar için zulme karşı ayağa kalkma, kıyama durma günüdür. Siyonist teröre 'Dur' demek istiyorsak, mutlaka yaptırım uygulamamız, somut adım atmamız gereklidir. İsrail'deki büyükelçimizin bir an evvel geri çağırılması, Ankara'daki İsrail Büyükelçisi'nin acilen geri gönderilmesi, sınır dışı edilmesi, ABD'nin topraklarımızdaki İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü'nün bir an evvel kapatılması, petrol başta olmak üzere bütün stratejik maddelerin ABD ve İsrail'e satışı bütün Müslüman ülkeler tarafından durdurulması, Müslüman ülkelerin hava sahaları, kara suları ve limanlarının ABD ve İsrail'e kapatılması, ABD ve İsrail firmalarının bütün Müslüman ülkelerde yapmış olduğu kontratların derhal iptal edilmesi, Türkiye öncülüğünde İsrail mallarının boykot edilmesi, Vladimir Putin için tutuklama kararı çıkartan uluslararası toplumun benzer şekilde Netanyahu için de aynı kararı alması yönünde baskı yapılması ve Netanyahu'nun adalet divanında yargılanması hususunda gerekli girişimlerin yapılması, ABD'nin sadece Türkiye'de değil; bütün Müslüman ülkelerdeki üslerinin derhal kapatılması, İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 liderlerinin acilen toplanarak somut yaptırımlar ortaya koyması gerekmektedir. Bunları yapmadan, istediğiniz kadar kınayın, istediğiniz kadar masal anlatın, faydası yok. 70 senedir bu masalları dinliyoruz ve hiçbir faydası olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

'DEVLETİMİZİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ'
Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin tutumlarını da açıklayan Erbakan, "Terörle mücadelenin etkili bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple de bu konuda desteğimizi ifade ediyoruz. Terörle mücadelede, devletimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Terörle mücadele ederken sivrisineklerle mücadele ediyoruz; ama bataklığın kurutulması için terörün dış güçler tarafından desteklendiğini çok iyi görmemiz lazım. Bu dış güçlere karşı gerekli tavrı almamız ve yaptırımları uygulamamız lazım" dedi. (DHA)

 
İzmir’de emlakçıların başkanı tarih verdi… Ev fiyatları artacak!
 
Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gidin, tutan mı var? 12 Ekim 2023 Perşembe 14:59

Durma, tutan mı var? Bu arada mazlum olan kim, Hamas mı?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye Yüzyılı'nı adaletin de yüzyılı yapacak, ...
Bakan Yerlikaya'dan bot hesap açıklaması!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Son 120 günde sosyal medya hesabı X üzerinden ...
Bakan Ersoy'dan EuroVelo zirvesinde İzmir övgüsü!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, EuroVelo (Avrupa Bisiklet Rotaları ...
 
AK Parti İzmir’den Gazze’deki ablukaya tepki!
AK Parti İzmir İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail’in, Gazze Şeridi’ne yönelik ...
'İsrail ve hamileri, zulme son vermek zorunda'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İsrail ve hamileri, ...
Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'ittifak' yanıtı
 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ittifak ...
 
Kacır: BAE ile yeni köprüler kuruyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Dost ve müttefik ülke ...
CHP'li Özel: Kimse bizden farklı bir rekabet beklemesin
 CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, "Kimse bizden geçmişteki bazı kötü ...
Yalçın: Kılıçdaroğlu, kaderdaşı teröristlere kıyamamaktadır
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva