HABERLER>POLİTİKA
28 Temmuz 2024 Pazar - 23:16

'Sahipsiz köpekler' dedi, arbede çıktı, özür diledi!

TBMM Genel Kurulu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri esnasında AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun kürsüdeki konuşmasının ardından AK Parti'li milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Aranın ardından yeniden söz alan Yenişehirlioğlu sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, milletvekillerinden özür diledi.

 Sahipsiz köpekler  dedi, arbede çıktı, özür diledi!

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda devam sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri esnasında kürsüde konuştu.

Yenişehirlioğlu, “Kontrol edilemez noktaya ulaşan sahipsiz köpek popülasyonu nedeniyle artan saldırılar, kuduz vakaları, zonoz hastalıklarıyla maddi ve manevi kayıplara sebep olunmaktadır. Bu durum Anayasa ile koruma altına alınan sağlık, güvenlik, yaşam hakkı, maddi varlık ve vücut bütünlüğünün korunması gibi insan haklarının ihlalleriyle sonuçlanmaktadır. Sahipsiz hayvanlar, koyun, keçi, inek, buzağı, tavuk gibi ekonomik değeri olan çiftlik hayvanlarına saldırarak maddi kayıplara sebep vermektedir. Bunun yanı sıra ülkemiz Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı Kuduz Riskli Temas’ın yüksek olduğu ülkeler kategorisinde yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2018-2022 yılları arasında kuduz riskli temas sayısı ortalama 267 bin 125 iken 2023 yılında bu sayı 437 bin 601 olarak belirlenmiştir. Yabancı ülkeler Türkiye’ye gidecek vatandaşların saldırgan, başıboş köpek çeteleri ve kuduz riski hakkında uyarılmaktadır. Bu husus turizm gelirlerinin önemli bir kalem olduğu ülkemizin itibarı bakımından olumsuz bir izlenim oluşturmaktadır’’ dedi.

OTURUMA 15 DAKİKA ARA VERİLDİ
Yenişehirlioğlu, kürsüde işaret parmağı ile muhalefet sıralarını gösterdiği esnada yaptığı konuşmasında, "Sahipsiz köpekler çok ağır koşullarda hayatta kalma mücadelesi verirken hem kendi türlerinin hem de ceylan ve karaca gibi yabani diğer hayvanların ve doğanın zarar görmesine neden olmaktadır’’ dedi. Yenişehirlioğlu’nun bu konuşmasının ardından muhalefet milletvekilleri ellerini sıralara vurarak Yenişehirlioğlu’nun konuşmasını kesmeye çalıştı.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Değerli milletvekilleri bir izin verin. Sayın Başarır bir izin verin. Sayın Yenişehirlioğlu sizin konuşmanızda sesinizi yükselttiğinizde el işaretinizle bir yanlış anlaşılma oldu zannedersem, kastınız nedir bir anlatır mısınız?” dedi.

Yenişehirlioğlu ise bunun üzerine, “Benim için benim gibi düşünmüş olsa bile, karşımda konuşmamı yaptığım bütün milletvekilleri değerli, anlamlı ve önemlidir. Ben kimseyi kast etmiyorum. Her birini değerli, anlamlı milletvekilleri olduğunu düşünüyorum’’ diye yanıt verdi.

Ancak Yenişehirlioğlu’nun konuşmasının ardından muhalefet milletvekillerinin ellerini sıralara vurmaya devam etmesi üzerine, AK Parti'li milletvekilleri ve muhalefet milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Bozdağ ise oturuma 15 dakika ara verdi.

Oturumun ardından yeniden söz alan Yenişehirlioğlu, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek tekrar özür diledi.

Yenişehirlioğlu'nun sözleri şu şekilde:

"Bir Allah'ın kulunu kast ettiysem öbür dünyada gün yüzü görmeyeyim. Öyle bir kastım yok benim. Hepiniz benim için değerli, anlamlı ve önemlisiniz.

İlk günden beri de bunu hissettiriyorum sözlerimle, davranışlarımla, tavırlarımla.

Bu düşünceye kapılacağınız en son kişi benim. Eğer ben sizin kalbinizi kırdıysam kastetmeden istemsiz olarak, bilinçsiz olarak hepinizden helallik diliyorum.

Ben böyle yaşayan bir adamım. Ben hepinizden özür diliyorum, özür dilemenin bir erdem olduğuna inanıyorum." (DHA)

 
Meclis'te 'kanlı eldivenli' protesto!
 
Baba eziyetine gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN TUĞCU 15 Eylül 2024 Pazar 06:32

İç güvenlik meselesi haline gelen başıboş sokak köpeklerinin güçlü bir lobisi var ve "Bu lobiyi ikiye ayırmak gerekiyor: Bir kısmı köpek maması üreten uluslararası şirketlere aparatlık yapıyorlar. Diğer kısmı ise kelimenin tam anlamıyla ruh hastası. Bu ikinci kısım, köpek sevgisini abartmış ve adeta köpekperest olmuş durumdalar. Kalplerinde insana dair en küçük bir merhamet kalmamış. Köpekler tarafından parçalanarak öldürülen, sakat bırakılan ya da köpekten kaçarken araç altında kalarak hayatını kaybeden çocuklarla ilgili “korkmasaymış”, “kaçmasaymış”, “sevgiyle büyütülmedikleri için böyle olmuş” türünden akıl almaz açıklamalar yapabiliyor hatta çocukların ailelerine davalar açabiliyorlar. İnsana merhameti olmayanın köpeğe merhameti olmaz. Bir çocuğun ölümüne ya da sakat kalmasına üzülmeyen birinin köpek sevgisi SAHTEDİR!!

Yorumu oyla      0      0  
Selim İleri 29 Ağustos 2024 Perşembe 20:18

Mecliste 27 Vekilin Köpek’ler için mama yapan “Mama Fabrikaları” olduğu doğru mu ? 1) Kim bu Vekiller? 2) Mama Lobilerini bu Vekiller mi yönetiyor? 3) Bunların zenginleşmesi için mi evlatlarımız ölüyor?

Yorumu oyla      2      0  
Selma Güneri 21 Ağustos 2024 Çarşamba 22:59

YASA ÇIKTI KARDEŞİM!! Toplasaniza bu sokak köpeklerini kardeşim..!! Memleket tamamiyle Muz Cumhuriyetine döndü, inanilmaz bir şey!! Yasayi uygulayan yok, uygulamayani denetleyen, cezalandiran yok!! Nerede bu ülkenin Yasama, Yürütme ve Yargi organlari..!! Allah kahretsin, yasa çiktığı halde sokak köpeklerini toplamayan belediye yönetimlerini! Çoçuklarimiz köpekler tarafindan isiriliyor, parçalaniyor, kuduz oluyor, ÖLÜYOR (!!), kimsenin UMURSADIĞI YOK!!

Yorumu oyla      8      0  
rıfkı beyatlı 21 Ağustos 2024 Çarşamba 06:16

Bugün İstanbul / Fatih'te sokak köpekleri zihinsel engelli bir vatandaşımızı parçalayarak ÖLDÜRDÜLER!! Yasa çıktığı halde sokak köpeklerini toplamayan Fatih Belediyesi, başta belediye başkanı olmak üzere, tüm sorumluları şimdi ne düşünüyorlar acaba? Ölen vatandaşımızın vebali FATİH BELEDİYESİ yetkililerinìn boynunda mahşere kadar asılı kalsın!!.

Yorumu oyla      10      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te 'kanlı eldivenli' protesto!
TBMM'de, CHP ve bazı DEM Parti milletvekilleri 'katliam yasasını' üzerinde ...
Erdoğan'dan sert açıklama: İsrail'e gireriz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ilgili olarak "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, ...
CHP'den 'Mavi Vatan' ile ilgili iki farklı açıklama
CHP'de 'Mavi Vatan' kavramı ile ilgili iki farklı açıklama yapıldı. CHP'li ...
 
İYİ Partili Ümit Özlale dünyaevine girdi
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, gazeteci Serap Belovacıklı ile nikah masasına ...
Yüksek Askeri Şura bu hafta toplanıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ağustos ayının ilk haftasında ...
CHP'li Nalbantoğlu’ndan yasa teklifine tepki: Yaşatmak varken öldürmek niye?
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Meclis Genel Kurulunda görüşülecek ...
 
AK Partili Çelik'ten Namık Tan'a tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP Milletvekili Namık Tan'ın 'Mavi Vatan' ...
Netanyahu'ya kınama Resmi Gazete'de
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşması hakkındaki TBMM ...
AK Partili İnan’dan Büyükşehir’in açıklamasına yanıt: Yargıya müdahale çabası!
İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva