HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2024 Cumartesi - 14:53

'Kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar yerle yeksan oldu'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Ümraniye Belediyesi Nikah Salonu'nda Kastamonulu Dernek Başkanları ve Kanaat Önderleri ile bir araya geldi. Bakan Yumaklı, ''28 Mayıs'ta o gidişatı görüp öyle bir virajdan döndük ki bugün hangi problemleri yaşayacağımıza bize örnekleri ile gösteren işte 6'lı masalar 7'li masalar kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar yerle yeksan oldu'' Dedi.

 Kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar yerle yeksan oldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Ümraniye Belediyesi Nikah Salonu'nda Kastamonulu Dernek Başkanları ve Kanaat Önderleri ile bir araya geldi. Programa Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Başkanı Yunus Kökten, parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Kastamonulu vatandaşlar katılım gösterdi. Programda belediye seçimlerine dair konuşan Bakan Yumaklı, ''Bu memleketin insanı için hayatını feda edenler ile yapması gereken iş zamanını tatiller ile pazarlıklarla geçirenlerin arasında mutlak surette bir ayrımı yapmamız, göstermemiz gerekir.'' dedi. Bakan Yumaklı'ya konuşmasının ardından Ferhat Kütüklü ve Kamil Tunoğlu'nun yazdığı Osmanlı Arşiv Belgelerinde Kastamonu isimli kitap hediye edildi. Program sonunda Bakan Yumaklı ve beraberindeki heyet toplu fotoğraf çekildi. Programın ardından Bakan Yumaklı Ümraniye Belediyesine ziyarette bulundu.

BURADA SİZLERLE YENİDEN BULUŞMUŞ OLMAK BENİM İÇİN GURU VERİCİ
Bakan Yumaklı  "Burada böyle bir mekanda sizlerle yeniden buluşmuş olmak hakikaten benim için guru verici. Aynı şekilde hiç hız kesmeden 24 yıldır bu millet için, bu milletin insanı için biz halka hizmetkar olmaya geldik anlayışını bu memlekete sayın cumhurbaşkanımız getirdi. Kendisi gibi olanlar ile yol yürüdü. Bugün bu şeref bana nail oldu. Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinin Kerkli köyünde bir işçi çocuğu olarak bakanlık görevini bizlere tevdiğ etti. Bu şerefi bizlere verdi" dedi. 

"BU MEMLEKETE HİZMET ETME ARZUSU BİZLERİ DİĞERLERİNDEN AYIRAN EN BÜYÜK FARK"
Bakan Yumaklı, "Emin olun bu ilke ile ilgili zerre tahayyülü olmayan, sadece ve sadece menfaatlerin üzerine kurulu hatta gene kendi menfaatleri olsa dahi kimlerin menfaatlerini savundukları belli olmayan kişiler tarafından bu memleketin yönetimine talip olundu. Ama hamdolsun bu memleketin insanı onları gördü ve 28 Mayıs'ta o gidişatı görüp öyle bir virajdan döndük ki Elhamdülillah bugün hangi problemleri yaşayacağımıza bize örnekleri ile gösteren işte 6'lı masalar 7'li masalar kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar yerle yeksan oldu. Ya arkadaş hani bu kadar mı olur. Hiçbir şey yapmadan yapmış gibi görünmek. Bu kadar mı olur yarı zamanlı hatta yarı zamanlı demek bile bence fazla. Bu memlekete hizmet etmek varken başka işlerin peşinde koşmak. Konuşmamın başından itibaren söylediğim gibi yukarıdan aşağıya cumhurbaşkanından en uçtaki görevli yapan sorumluluk sahibi insanların hepsinin hissettiği bu memlekete hizmet etme arzusu bizleri diğerlerinden ayıran en büyük fark" diye konuştu. Kahramanmaraş Merkezli depremlerle ilgili konuşan Bakan Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeye ziyarette bulunacağını söyleyerek, "Bu memleket 2023'ün 6 Şubat'ında bütün dünyada kabul edilen, herhangi bir ülkenin başına geldiğinde o ülkeyi çökertecek büyük bir felaketle karşılaştı. Ama sayın cumhurbaşkanımız daha birinci günden biz bunun altından kalkarız dedi işte dün,bugün, yarın, pazartesi, salı tek tek hepsine giderek o insanların evlerini kendilerine teslim edecek. Bu memleket için bu millet için tekrar ediyorum çünkü gerçekten önceliğimizin ne olduğunu anlaşılması gerekir. Bu memleketin insanı için hayatını feda edenler ile yapması gereken iş zamanını tatiller ile pazarlıklarla geçirenlerin arasında mutlak surette bir ayrımı yapmamız, göstermemiz gerekir.'' dedi. 

 BASİTE ALINACAK BİR ŞEY DEĞİL
Belediye seçimlerine ilişkin konuşan Bakan Yumaklı, "Basite alınacak bir şey değil. Ne olur ki bir de şöyle olsun diyemeyiz. Neden diyemeyiz, Suriye'deki insanlar da aynı şeyi söylüyordu bugün darmadağın oldular. Irak'daki insanlarda aynı şeyi söylüyordu darmadağın oldular. İki kardeş ülke Rusya ile Ukrayna, Ukraynalılar da öyle söylüyordu ne var ki canım diyordu Rusya bize mi saldıracak diyordu ama oldu. Bunların hiçbirini olmaz diye görmeyelim. Ve bu işler iradesizlikten başlar güç kaybından başlar." dedi. (DHA)

 
Jordan'ın ayakkabıları rekor fiyata satıldı
 
'Şeriat uygulanırsa bir tane elin kalmaz!'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suat Nezir, sürece tepki gösterdi... Adaylık sinyali verdi!
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Suat Nezir, partisinden istifa ederek ...
Başkan Sengel'den birlik mesajı: 2019 seçimlerini birlikte kazandık!
Selçuk Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk Belediye Başkan ...
Büyükşehir adayı Dağ'dan öldürülen taksicinin ailesine ziyaret!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, aracına aldığı ...
 
Büyükşehir Adayı Dağ ikinci vaadini duyurdu: 1 Nisan’da suya yüzde 50 indirim!
31 Mart’ta seçilmesi durumunda su faturalarında indireme gideceğini belirten ...
Urla Adayı Balkan'dan semt garajı müjdesi!
Urla Belediye Başkan adayı Selçuk Balkan, başkan seçildiği zaman hayata ...
Eski vekil Bayır'dan Yücel'e adaylık tepkisi: Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız?
CHP İzmir eski milletvekili Tacettin Bayır, ithal aday tepkilerinin yaşandığı ...
 
Bergama adayı Doğruer Göçbeyliler ile buluştu... Sorunlara ortak akılla çözüm!
Bergama Belediye Başkanı Adayı Dr. Sadık Doğruer, Göçbeyli mahallesi pazar ...
DP Milletvekili, o yanıtla tatmin olmadı: YTH projesi bu hızla 2027'de de bitmez!
Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı ...
CHP'de 103 başkan adayı daha açıklandı
Cumhuriyet Halk Partisi, 4'ü büyükşehir 103 belediye başkan adayını daha belirledi.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva