HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2023 Salı - 20:09

'İzmir Limanı' eylemi: Geleceğimizi satıyorlar!

İzmirli Limanı'nın özelleştirilmek istenmesi ile ilgili basın açıklaması yapan KESK Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri "Devleti ve milleti zarara uğratarak patronları zengin etmek için elinden gelen çabayı göstermekten geri durmayanlar, yoksulun, yetimin, işçi sınıfının ve asıl mal sahibi olan tüm vatandaşların hakkını yiyorlar, geleceğimizi satıyorlar" dedi.

 İzmir Limanı  eylemi: Geleceğimizi satıyorlar!

KESK Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Alsancak Limanı’nın satılmasına karşı liman girişinde basın açıklaması düzenledi. “Özelleştirmeye hayır. İzmir Limanı halkındır satılamaz” yazılı pankart açılan açıklamada, “Satışa hayır, limanlar bizimdir”, “İşine ekmeğine limanına sahip çık”, “Satışa hayır, demiryolu halkındır” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, “Limanlarda uygulanan özelleştirme politikaları nedeniyle Türkiye, yüz milyonlarca dolar maddi zarara uğrarken, limanların devredilmesi nedeniyle gerçekleşen stratejik kayıplar da cabası. Devleti ve milleti zarara uğratarak patronları zengin etmek için elinden gelen çabayı göstermekten geri durmayanlar, yoksulun, yetimin, işçi sınıfının ve asıl mal sahibi olan tüm vatandaşların hakkını yiyorlar, geleceğimizi satıyorlar” dedi.

“ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLİYOR”
İktidarın gözünü bir kez daha İzmir Alsancak Limanı’na diktiğini ifade eden Akyol, “Limanların satılması demek üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin denizlerde başta ekonomik olmak üzere her türlü iddiasından vazgeçmesidir. Özelleştirmelerle birlikte, devlet limanların hem stratejik hem de ekonomik rolünü kullanmaktan vazgeçiyor ve her türlü kontrolü sermayeye bırakıyor” diye konuştu.

Özelleştirilen veya özel şirket haline dönüştürülen kamu kurumlarının tamamında çalışanların mağdur edildiğini hatırlatan Akyol, “Havuza alınarak farklı şehir ve kurumlarda çalıştırılan memurların sosyal düzenleri bozulmuş, gönderildikleri kurumlarda ihtiyaç fazlası personel olarak uzmanlık alanları dışında çalıştırılıp, mobbinge maruz bırakılmıştır. İşçi statüsünde çalışanlar iş güvencelerini, kadrosuz veya taşeron olarak çalışanlar ise işlerini kaybetmiştir” dedi.

“KAMU KURUMUNUN ZARAR ETTİĞİ İDDİASI GERÇEKLE ÖRTÜŞMÜYOR”
“Ülkemizde hiçbir kamu kurumunun zarar iddiası gerçekle örtüşmüyor” diyen Akyol, sözlerine şöyle devam etti; “Kurumlar zarar etmiyor zarar ettiriliyor. Yıllardır bir kuruş bile yatırım yapılmamıştır limanlara. TCDD limanlarında eski ekipman ve cihazlarla çalışma günümüzde de devam etmekte ve bir nevi zarar ettirilmesi için özellikle çaba harcanmaktadır. Limanlara yetersiz yatırım yapılması ve özellikle belli kuruluşların alt birimi olarak görülmesi, bu kuruluşların; örneğin TCDD’nin limanları üvey evlat görmesi neticesinde limanların zarar ettirildiğini söylemek pek yanlış olmayacaktır.”

“ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI HEP BİRLİKTE TEPKİ VERELİM”
Limanların özelleştirilmesinin devletin intiharı anlamına geldiğini söyleyen Akyol, “Buradan liman çalışanlarına sesleniyoruz. İşinize ekmeğinize çocuklarınızın geleceğine sahip çıkın. İzmirlilere ve Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz. Özelleştirmelere karşı hep birlikte tepki verelim. Çocuklarımızın geleceğine Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım. Ferman reisin ise meydanlar da bizimdir” dedi. (Evrensel)

 
Baro'dan atama tepkisi: Yargıdan elinizi çekin!
 
Denizde can pazarı.... 41 göçmen kurtarıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro'dan atama tepkisi: Yargıdan elinizi çekin!
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan açıklamalara tepki ...
Yanardağ hakkında 8 yıla kadar ceza talebi!
Silivri’de tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın ...
Çöp ev değil çöp apartman: 4 kamyon doldu!
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, 3 katlı binadan 6 saatte 4 kamyon dolusu çöp çıkartıldı.
 
Toprak bebek vahşet kurbanı!
Antalya'da insanın kanını donduran bir cinayet işlendi. Kentte 1 yaşındaki ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’da!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez Turu’nun ikinci durağı olan ...
Terör saldırısı davasında karar
Kayseri'de 15 askerin şehit olduğu terör saldırısı davasında, 4 sanığa ...
 
İzmir'de mekan sahibinin korkunç sonu... Aracın içinde tek kurşun!
Bayraklı'da bulunan Juana Pub mekanının sahibi Mehmet Özgür aracında tek ...
İzmir'de bekçi katili konuştu: Gördüm, korktum, sıktım!
İzmir'de, çarşı ve mahalle bekçisi Semih Yalvarıcı'yı (34) pompalı tüfekle ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'daki temaslarını tamamlamasının ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva