HABERLER>GÜNCEL
13 Ağustos 2024 Salı - 14:33

'İhracat Akademisi' hayata geçiyor

Ticaret Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu iş birliği ile "İhracat Akademisi" hayata geçiyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, hedefin nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olduğunu ifade etti.

 İhracat Akademisi  hayata geçiyor

Bakanlıkta yapılan törende konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye'nin her geçen gün ticaret, sanayi ve teknoloji alanında önemli mesafe katettiğini, ülke olarak çıtayı daha da yükseltmenin herkesin ortak hedefi olduğunu vurguladı.

Dünyadaki rekabetçi ve yenilikçi ortama ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu ifade eden Özvar, YÖK'ün Türk yükseköğretim sisteminin ve üniversitelerin bu noktada önemli sorumluluğu bulunduğunun bilincinde olduğunu söyledi.

"İhracat sektörüne önemli katkı sunacaklar"

İmzalanan protokolün ülkenin eğitim ve ekonomi alanındaki vizyonunu bir adım daha ileri taşımaya katkı sunacağına inandığını belirten Özvar, "Protokolün başlıca hedefi, iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek ve bu kaynağın özellikle ihracat alanında ülkemize katma değer sağlamasını temin etmektir. Yetişecek gençlerimiz gerek kendi işlerini kurarak gerek sektörde faaliyet gösteren firmalarda çalışarak ihracat sektörüne önemli bir katkı sunacaklar" diye konuştu.

Özvar, küresel ticaret arenasında rekabetin her geçen gün arttığı bir dönemin yaşandığını, bu rekabette başarılı olabilmenin yolunun, iyi eğitimli, alanında uzman, yenilikçi düşünebilen, çevresine duyarlı, üretken ve küresel trendleri takip edebilen yeni nesillere sahip olmaktan geçtiğini kaydetti.

Üniversitelerle sektörler arasında köprüler kurmanın, gençleri bu yarışa hazırlamanın, mezunlar ve çalışanları çağın gerektirdiği beceri ve yetkinliklerle yaşam boyu öğrenim felsefesi içinde donatmanın öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen Özvar, şöyle devam etti:

"İhracat Akademisi'nin kurulması, imza altına aldığımız protokolün en somut çıktılarından biri olacak. Akademinin danışma kurulunda Ticaret Bakanlığı ile YÖK tarafından belirlenen üyelerin yanında üniversitelerimizden uzman akademisyenler ve ihracatla ilgili konularda faaliyet gösteren sektör, meslek ve sivil toplum kuruluşlarından tecrübeli kişiler de yer alacak. Bu yönüyle katılımcılığı, kapsayıcılığı ve çeşitliliği destekleyen bir danışma kurulu ortaya çıkacak."

"İş dünyasına hızlı şekilde adapte olma fırsatına sahip olacaklar"

Akademinin, üniversiteler ile sektörün işbirliği içinde çalıştığı, gençlerin ve mezunların ihracat alanında uzmanlaşmasını sağlayacak eğitim programları sunacağını kaydeden Özvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu programlar, yalnızca teorik bilgiyle sınırlı kalmayıp, pratik uygulamalarla da desteklenecek. Böylelikle öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra iş dünyasına hızlı şekilde adapte olma fırsatına sahip olacaklar. Bizzat dış ticaretin içinde faaliyet gösteren ve ulusal ve uluslararası piyasaları bilen tecrübeli iş insanları ile bu sektöre ilgi duyan gençleri bir araya getirecek olan bu paylaşım platformu, aynı zamanda öğrenci ve mezunlarımıza yeni çevrelerle tanışma ve iş yapma fırsatı da sunacak."

Protokolün, ülkenin ihracat potansiyelini artırma hedefleriyle de doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Özvar, ihracatı artırmak, ekonominin güçlenmesi, refah seviyesinin yükselmesi ve dünya pazarlarındaki etkinliğin artmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. (AA)

 
Sardes'te Thymbra Muharebesi'nin izleri bulundu
 
Sonuçlar açıklandı... Buse Varol üniversiteli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da zehir baskını... 5 metre boyutunda!
Aydın İncirliova İlçesinde polis ve jandarmanın yaptığı operasyonda 5 ...
İzmir'de ölüm içkisi baskını: 2 ton ele geçirildi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde kaçak olarak içki üretildiği belirlenen bir ...
Meclis Can Atalay için toplanıyor
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AYM'nin kararı sonrası TİP Hatay Milletvekili ...
 
YÖK'ten açıklama: Kontenjanlar doldu!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Devlet üniversitelerinde ...
'Teleferiğin 'T'sini ağzıma almak istemem'
Antalya'nın Kepez ilçesinde 12 Nisan'da meydana gelen teleferik kazası ...
Göz-Göz'de defansa Fransız takviye!
Süper Lig'e 2 yıl aradan sonra dönen Göztepe, taraftarıyla ilk kez 17 ...
 
CHP, 'katliam yasası'nı yargıya taşıyor
CHP, tepkilere karşın AKP ve MHP’nin oylarıyla Meclis’ten geçen sokak ...
Kiracıya soruşturma: Ev sahibinin arabasının camını kırdı
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde kirasını ödemeyen ve ev sahibi ile davalık ...
Dronla 324 sürücüye hatalı park cezası
Adana'da dronla yapılan trafik denetiminde araçlarını hatalı park ettikleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva