HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2023 Cumartesi - 08:49

'Hesap vakti' dedi, zehir zemberek konuştu: CHP'den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığım!

Meral Akşener’in tek aday olması beklenen İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı başladı. Kurultay'da konuşan Akşener, "CHP’den 15 milletvekili istemek hayatımın en büyük pişmanlığı" dedi. Akşener, kurultayda bin 151 oyun bin 127'sini alarak, yeniden genel başkan seçildi.

 Hesap vakti  dedi, zehir zemberek konuştu: CHP den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığım!

İYİ Parti'nin 3. Olağan Büyük Kurultayı başladı. 

Meral Akşener’in tek aday olması beklenen İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı'nda Akşener yeniden partinin genel başkanı oldu.

Akşener, İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı'nda bin 151 oyun bin 127'sini alarak, yeniden genel başkan seçildi.

CHP'DEN 15 VEKİL İSTEMEK EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kurultayda konuştu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"CHP'den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığımdır. Bugün hesaplaşıyoruz. Bugün hesap veriyorum, hesap soracağım sonra. Artık bu partide şımarıklık bitmiştir, hadsizlik, saygısızlık bitmiştir. Herkes haddini bilecek. Yerel seçimlerde herkes kazanmayı sağladı, biz hariç. İYİ Parti, bir kesim tarafından tehdit görülen, muhalefetin tırnak içi kanaat önderleri tarafından tehlike görülen bir siyasi partidir. Anladım ki İYİ Parti milletin partisidir.

O İSİMLERE SERT TEPKİ

Genel seçimler için 16 ilde temayül yapmışız. Temayülde geride çıkan arkadaşlarımız sıra satmaktan, her türlü ahlaksızlığı öne koyan açıklamalar yaptı. Arkadaş 17'de çıkmış. Madem kurucusunuz, madem görevdesiniz bugüne kadar siz o üyenin kendisine ulamadınız, teşkilatlara ulaşmadınız da partimizi yerle bir eden, yandaş televizyonlarda bizimle ilgili ahlaksız görüşleri olan yerlerde partimizi iftiranın karşısında bıraktınız? Siz kim milliyetçilik siz kim Türklük kim, saygısızlar.

Şimdi kongreye gidiyoruz. 3 hakkım var. Bir çarşaf, iki yarı çarşaf, üç blok. Bana kala kala kura kaldı. Ben kura mı çekeyim? Milletvekillerini kura ile mi belirliyim. GİK'i kura ile mi belirliyim? Saygısızlar, ne istiyorsunuz? Hesabımızı bugün ortaya koyduk, yarın göreceğiz. Bundan sonra partimize saygısızlık eden, zarar vermeye kalkışan herkes hakkında gereğini bizzat ben yapacağım.

Milletin verdiği kararlar karşısında mazeretler yoktur. Biz siyasetimizi şikayet üzerine değil, cesaret üzerine şekillendiririz. Ne kazanmanın sarhoşluğuna ne kaybetmenin üzüntüsünde yok oluruz. Milletin mesajını duymaktır. Milletin kararının olmadığı bir yerden sözde düşünürlerinin, sözde kanaat önderlerinin keyiflerine göre yaptıkları tanzim üzerine demokrasi inşa edilemez. Demokrasi milletle inşa edilir.

"BİZE VERİLEN MESAJ..."

Seçim yenilgisine ilişkin muhasebemizi yaptık. Milletimiz bizden avukatlığını yapmamızı istedi. Milletimizin helal oyları sayılara indirgendi. Projeler, kadrolar üzerinden yarışılmadı. Millete çözüm ve seçenek üretileceğine yalan, algı üretildi. Bu seçimlerde verilen mesaj; siyasetin bu çıkmazdan kurtarılmasıdır. Yeni siyasetin önünün açılmasıdır. Siyasetin geldiği çıkmazda gençlerimiz attığı tweetler nedeniyle yargılanıyor, oy tercihleri sebebiyle hırpalanıyor. Kadınlar şiddetten, tacizden, ölümden korkuyor. Bugün Türkiye'de çocuklar nitelikli bir eğitimden, kaliteli beslenmekten mahrum kalıyor. Çocuklarımız 13 yaşında evlenir mi evlenemez mi tartışmaları devam ediyor. Kira fiyatları dudak uçuklatırken kadınların başörtüsü tartışılıyor. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılına girerken Atatürk'ümüz tartışılıyor. Ancak milletimiz bu tartışmaların son bulmasını istiyor.

"YENİLEŞME OLMADAN GELİŞME OLMAZ"

Biz kendi vazifemizin farkındayız. 25 Ekim 2017'den beri siyaset anlayışımızın arkasındayız. Milletimizin bize verdiği görev; bu yenileşmeyi sağlamaktır. Yenileşme olmadan gelişme sağlanamaz. Bizim seçim sonuçlarından aldığımız mesaj; Türk siyaseti için yeni bir anlayış talebinde bulunduğudur. Hakiki yenilik öze dönüşle başar. Biz de milletimize kulak vereceğiz. Konuşan bir Türkiye için meydanlarda olmaya aynı azimle devam edeceğiz.

Seçimler kaybedildi. Ama önemli olan bunlardan ders çıkarmaktır. Bir aydır konuşmuyorum. Önce Sayın Kılıçdaroğlu'nun üzerine yürüdüler. Sonra birden bire olağan şüpheli Meral Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi. 45 ilde Sayın Mansur Yavaş ile sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Milletvekili adaylarımız bir oy Meral'e, bir oy Kemal'e diye oy istediler.

"AİDİYET HİSSETMEYENLER, KAPI ORADA"

Birinci önceliğimiz parti aidiyetidir. Bu konuda hoşgörü, tolerans yoktur. Bunu hissetmeyenler, kapı burada. Bizim medyamız yok. Muhalif medya bizim değildir. Bizim üzerimizden reytingler artmaktadır. Biz yapayalnız sadece milletiyle el sıkışmış, milleti dışında gücü olmayan tek siyasi organizasyonuz.

Sorumluluğu alıyorum. Ne kadar büyük bir insanmışım ki Cumhurbaşkanının kazanması da kazandırılmaması da benimmiş. Söz bir dahaki sefere kazandıracağım.

İYİ Parti olarak önümüzdeki dönemde milletle beraber yapılan yepyeni bir siyasetin önünü açmaktır. Siyasette durduğumuz yeri başkalarına göre değil, milletimizin beklentilerine göre belirleyeceğiz. Seçim kazanmayı koltuk kazanmaya indirgeyen siyaseti değiştireceğiz.

SİZE HAYATTA BAŞARILAR

Bir aydır konuşmuyorum. İzledim, enteresan bir şekilde önce Sayın Kılıçdaroğlu’nun üzerine yürüdüler. Sonra baktılar ki ipin ucu kaçtı. Birdenbire İYİ Parti ve Akşener geldi akıllara. İnsafınız kurusun. Anlıyoruz ipin ucu kaçtı. Dengelemeye çalışıyorsunuz. Aynı İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP dediğiniz gibi. İyi bundan sonra size hayatta başarılar. Sorumluluğu alıyorum. Cumhurbaşkanının kazandırılmasından da kazandırılmalarından da ben sorumluymuşum. Bundan sonrakinde söz kazandıracağım

 
Kanserle savaşan Özkan Uğur entübe edildi
 
'Kumpas' soruşturması: 5 kişiye hapis istemi
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nankör 25 Haziran 2023 Pazar 19:39

Nankör sözcüğü hakkında Türk Dil Kurumunun açıklamaları şu şekildedir: - Bir sıfat olarak iyilikten anlamaz ve iyilik bilmez. - Değer bilmez. Nankör İnsan Kime Denir? Nankör insan kendisine yapılan iyiliklerin kadrini, kıymetini ve değerini bilmeyen insanlara verilen bir ifadedir. Bu bağlamda nankör insan yapılan iyiliklerden anlamayan bir insandır. Bu tür insanların hem kendisine hem de çevresine pek yararları dokunmamaktadır.

Yorumu oyla      3      3  
İzmir'li 25 Haziran 2023 Pazar 10:03

Kadrosunda kıymetli insanlar olmasına rağmen şuanki milliyetçi çizgisiyle merkez sağı doldurması mümkün değil.

Yorumu oyla      5      3  
Teyzem uçmuş 25 Haziran 2023 Pazar 08:52

Teyzem bu kafayla giderse yerel seçimden sonra İyi Parti diye bir parti kalmaz.

Yorumu oyla      4      3  
Alo 25 Haziran 2023 Pazar 00:00

Demokrasi kelimesini ağzına alan siyasiler alayınız yalancısınız DEMOKRASİ YOK ÜLKEDEvatandaşı kandırıp sahte demokrasiden bahsetmeyin gerçek demokrasiyi bilmiyorsunuz

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 24 Haziran 2023 Cumartesi 21:57

Akşener'' in açıklamalarından yorumum şudur. Zamanında akılsız, beceriksiz CHP yönetimi Demokrasi diye diye bunlara 15 milletvekili verdiğinde o vakit Akşener çokkKK mutlu olmuşlardı. Bugünkü açıklamaları ise besle kargayı oysun gözünü babından. Kılıçdaroğlu'' nun ipiyle kuyuya inilmez, bu Akşener'' in İPİ ile hiç kuyuya inilmez. 28 Şubat sürecinde komutanlar bu Akşener'' e kazık göstermişlerdi. Bu Akşener siyasette çok mahirdir. Kılıçdaroğlu onun yanında çırak bile olamaz. Bu CHP her taraftan darbe yiyor. Gelen vuruyor, giden vuruyor. Kaza ile bu 6 lı masa devletin başına gelselerdi bu DEVLET karaya otururdu.

Yorumu oyla      9      5  
Vatandaş 24 Haziran 2023 Cumartesi 18:38

Sanki yüzde altmış oy almış iktidar olmuş gibi şımarık sözler duymak partili partisiz herkesi rahatsız ediyor 2018 cumhurbaşkanılığı seçiminde partinizden daha az oy aldınız ama yinede cılız istifalar ile geri manevra ile geldiniz,siz onurlu bır lider iseniz o zaman istifa etmeliydiniz sayın BOŞBAKAN,CHP söz söyleme hakkınız yoktur...

Yorumu oyla      16      6  
Misafir 24 Haziran 2023 Cumartesi 18:27

Sanki kayda değer oy almış!!! Size oy vermeyen vatandaşın elini CHP mi tuttu? CHP sayesinde meclise girdiniz de arkanızda bu yüzden duranlar oldu. Madem CHP sizi bu duruma düşürdü , önümüzdeki yerel seçimlere tek başınıza girin de boyunuzun ölçüsünü alın.

Yorumu oyla      10      6  
Fatoş 24 Haziran 2023 Cumartesi 18:13

İyi partinin kaybedecek hiçbirşeyi yok, chp nin ise kaybedeceği çok ili ve ilçesi var.kim kime muhtaçmış yerel seçim sonuçlareında göreceğiz.

Yorumu oyla      9      6  
zeyno 24 Haziran 2023 Cumartesi 18:11

Giden gider kalan sağlarda SOLlarda bizimdir. Cesur yürek.

Yorumu oyla      8      6  
zülfikar 24 Haziran 2023 Cumartesi 18:07

Yerden göğe kadar haklısın başkanım, iyi parti CESURLAR partisidir NOKTA

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP üst yönetimine yeni atama
Seçimlerin ardından değişime Merkez Yönetim Kurulu’nu yenileyerek başlayan ...
Ulaştırma Bakanı: Fahiş fiyata izin vermeyeceğiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı nedeniyle ...
Tanju Özcan 'değişim' yürüyüşüne başlayacak
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından ikinci kez 'kesin ...
 
AK Partili İnan’dan belediyelere ‘ilaçlama’ eleştirisi!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir milletvekili Eyyüp Kadir İnan ...
'Kurultay mutlaka yerel seçimden önce yapılmalı'
CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, gazeteci İsmail Küçükkaya’ya ...
Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşti
Mustafa Sarıgül’ün lideri olduğu Türkiye Değişim Partisi (TDP) Ankara’da ...
 
AK Partili Dağ'dan esnafın başkanı Ata'ya övgü: Demokrasiyi sağlam işlettiniz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar ...
AK Parti tam kadro İzmir'de sahaya indi!
AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İl Başkanı Bilal Saygılı bayram öncesi ...
İYİ Parti'de kritik kurultay yarın yapılacak
İyi Parti'nin 3'üncü Olağan Kurultayı yarın yapılacak. Meral Akşener’in ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva