HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2023 Perşembe - 12:58

'Gerçekten istenilseydi ittifak kurulabilirdi'

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine uzlaşı teklifi yapıldığı yönündeki açıklamasına ilişkin, "Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi" dedi.

 Gerçekten istenilseydi ittifak kurulabilirdi

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye teklif yapıldığını belirterek, "Bana göre biz üzerimize düşeni yaptık" dedi.

SAĞLAR: İNCE İLE UZLAŞMA GÖRÜŞMESİ YAPTIM
Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, sosyal meyda hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile uzlaşı görüşmesini kendisinin gerçekleştirdiğini belirtti. Sağlar, "Kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan'da Sayın İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi'nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim. Yapılan görüşmede Sayın İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir. Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı'nın adayı ve 13'üncü cumhurbaşkanı olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na uzlaşmacı tutumu ve Sayın Muharrem İnce'nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

ALTAY: 2 KEZ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Twitter hesabından, "Memleket Partisi Genel Merkezi'ne yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile 2 kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır" dedi.

İNCE: TEKLİF YAPILIYORMUŞ GİBİ YAPILMIŞTIR
Bunun üzerine Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de Twitter'dan açıklamada bulundu. İnce, yer aldığı her platformda siyasette ittifakların olabileceğini söylediğini belirterek, "Ama bu ittifakların menfaatler etrafında değil, ilkeler etrafında olabileceğini söyledim. İlke ittifakı kurabileceğimiz partiler arasında da CHP ve İYİ Parti olabileceğini ifade ettim. Katıldığım bir TV programında dostlar aracılığı ile bir görüşme yapıldığını ilk kez ben açıkladım. Bu dolaylı görüşmelerde ilkesel bir ittifak yapılabileceği muhataplara iletilmişse de partimizi ziyaretleri öncesinde bir geri dönüş olmamıştır. Bütün kamuoyu gibi bizde de (her ne kadar ziyaret adayların kesinleşmesine 24 saat öncesine bırakılmışsa da) partimizi ziyaretlerinde birinci ağızdan bir görüşme olur beklentisi oluşmuşken, meselenin yakınından bile geçilmemiştir. Daha sonra kamuoyunda bu konu ile ilgili tepkileri bastırmak için olsa gerek adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

'KEMAL BEY'E DOĞRU BİLGİ VERİLMEMİŞ OLABİLİR'
İlk günden beri duruşunun net ve açık olduğuna değinen İnce, "Kişisel ikbal, makam, koltuk derdinde değilim. Öyle olsaydı zaten CHP'deki konforumdan vazgeçmezdim. Benim derdim memlekettir. Bu memleketi düze çıkarmak için yola çıktığımız bana inanmış, bu yola gönül vermiş insanları yolda bırakacak herhangi bir adım atmam. Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi. Kemal Bey'e yeterli ve doğru bilgiler verilmemiş de olabilir. Memleket Partisi'nin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem. Bu meselenin uzatılmasını da doğru bulmuyorum. Bizi itham eden bir açıklama yapılmadığı sürece, bu konu ile ilgili son açıklamamdır. Ortak hedefimiz olan bu iktidarın gönderilmesi konusuna odaklanalım" dedi.

'İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ'
İnce, Fikri Sağlar ile görüşmesine ilişkin de "Sayın Fikri Sağlar ziyaretime geldiğinde kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayımlanmış, kura çekilmişti, iş işten geçmişti. Sayın Engin Altay bir açıklama yapacaksa kendisine 2018 seçim gecesi ile ilgili bana atılan iftiralar konusunda açıklama yapmasını tavsiye ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede ise deprem bölgesi, seçim güvenliği ve troller dışında bir konu görüşmedik" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)

 
Bakanlık açıkladı: Covid-19 son 5 ayda 844 can aldı
 
Altay’da Tuna Üzümcü güven verdi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 6 Nisan 2023 Perşembe 19:00

CHP inceye ittifak teklifini yapamaz çünkü onları kimler idâre ettiğini bilmeyen yoktur yarın seçimde herşey açığa çıkar daha sonrada bidon kafalılar oy vermedi diyerek demeç vererek halk suçlanır...

Yorumu oyla      7      4  
Bülent Işık 6 Nisan 2023 Perşembe 18:14

Bence teklif yapılıyormuş gibi değil Memleket Partisinde görüşme yapılıyormuş gibi yapılmış. Elim kırılsaydı da 2018 yılında M.Ince'ye oy vermeseydim çünkü verilen oyları kendi oyu zannediyor.2014 yılında Ekmeleddin İhsanoğlu bile kendisinden yüzde olarak daha çok oy aldı.

Yorumu oyla      3      6  
Lombak 6 Nisan 2023 Perşembe 17:23

Ben de bir üfleyen peşindeyim ama buna değil. Meral'e kim üfledi dön diye? Esas üflenen o çünkü.

Yorumu oyla      3      5  
alo 6 Nisan 2023 Perşembe 14:38

DÖNDÜM DÖNDÜM ,DANS ETTİM ETTİM DAHA NE DİYEYİM ÜFLEYEN KİMDİ

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de revizyon kapıda… Saygılı’nın yönetiminde kimler yer alacak?
AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine Bilal Saygılı’nın getirilmesinin ...
Kaftancıoğlu duyurdu: CHP'ye silahlı saldırı!
CHP Istanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na ...
Millet İttifakı kararını verdi: 4 parti CHP listesinden!
Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar ...
 
CHP’li Sertel'den PTT'ye tepki: O şirkete 20 milyon liralık kıyak!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
Kılıçdaroğlu bugün iki partiyi ziyaret edecek
Kılıçdaroğlu, bugün TDP Başkanı Mustafa Sarıgül ile DSP Başkanı Önder Aksakal ile görüşecek.
AK Parti'de listeler şekilleniyor... İzmir'e hangi bakan gelecek?
AK Parti’de aday adayı mülakatlarının ardından milletvekilleri listesini ...
 
Lavrov Türkiye'ye geliyor: Masada neler var?
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Lavrov'un bugün Türkiye'ye resmi bir ...
OHAL kararnamesi Meclis'ten geçti!
TBMM Genel Kurulu'nda, Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya ...
Mehmet KARABEL yazdı... En yakışıklı ‘sosyalist bıyıklı’ politikacı!
Mehmet KARABEL yazdı... En yakışıklı ‘sosyalist bıyıklı’ politikacı!
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva