HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2023 Çarşamba - 14:16

'FETÖ bugün küresel bir terör örgütüdür'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, FETÖ ile Uluslararası Alanda Mücadele Sempozyumunda, "FETÖ bugün küresel bir terör örgütüdür. Geniş bir alana yayılan bu uluslararası terör örgütüne karşı hiç kuşkusuz uluslararası bir mücadele elzemdir" dedi.

 FETÖ bugün küresel bir terör örgütüdür

Fahrettin Altun, Ankara'da İletişim Başkanlığı'nda düzenlenen 'FETÖ İle Uluslararası Alanda Mücadele Sempozyumu'nda konuştu. Altun, FETÖ'nün bu milletin ve bu devletin başlıca düşmanı olan bir terör örgütü olduğunu vurgulayarak, "Milletin din, eğitim, sivil toplum, yardımlaşma gibi değerlerini ve duygularını istismar ederek palazlanmış; kirli emellerini hayata geçirmek için devletin kurumlarına sinsice çöreklenmiş karanlık bir çetedir. FETÖ aynı zamanda radikal bir terör örgütüdür. FETÖ, mankurtlaştırdığı ve radikalleştirdiği militanlarını devletlerin stratejik kurumlarına sızmak, ülkenin milli ve manevi hassasiyetlerini sömürmek için kullanmıştır. Bu şekilde devletler içinde paralel yapılanmalar oluşturan FETÖ, dış müdahalelerin, kumpasların, komploların, şiddetin ve terörün kaynağı haline gelmiştir" dedi.

'FETÖ'YE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VERİLMELİ'
Altun, Batı'da, terör örgütü PKK/PYD'ye sahip çıkıldığı gibi FETÖ'ye de kol kanat gerildiğini belirterek, "Özellikle Batı'da belli hesaplar, planlar dahilinde FETÖ’yü güya ılımlı İslam’ın yüzü olarak pazarlayan çevreler, FETÖ'nün anti-demokratik, totaliter ve terörist yapısını gizlemeye çalışıyorlar. Bunun da ötesinde radikalleşmeyle mücadele içinde olduklarını söyleyen Batılı devletler, sistematik radikalleştirme fabrikası FETÖ terör örgütünün faaliyetleri konusunda üç maymunu oynuyorlar. Diğer taraftan, FETÖ'yü Batı'da pazarlayan çevrelerin FETÖ elebaşının anti-semitik söylemlerinin üstünü örttüğüne de burada dikkat çekmek istiyorum. Şu gerçeği her fırsatta vurgulamamız gerekiyor; Türkiye'nin kararlı bir şekilde mücadele ettiği FETÖ, yapılanma içinde bulunduğu tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. FETÖ bu toplumlar ve devletler için ciddi bir güvenlik problemidir. FETÖ küresel bir terör örgütüdür ve bu örgüte karşı iş birliği ve dayanışma içinde uluslararası bir mücadele verilmelidir. Bu nedenle çok geç olmadan FETÖ'nün faaliyetlerinin durdurulması, bu örgütün yıkıcı yönüyle yüzleşmeden önlem alınması her ülkenin ve toplumun menfaatinedir' diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTLERİ AKREP GİBİDİR, CEBİNDE TAŞIYANI SOKAR'
Altun, Türkiye’nin yalnızca içeride değil hukuki ve diplomatik olarak uluslararası alanda da FETÖ ile mücadeleye kesintisiz ve kararlı olarak devam ettiğini ifade ederek, "FETÖ'nün hedef aldığı ülkelerde bu alçak terör örgütüne yönelik araştırma faaliyetleri icra ediyor, uluslararası topluma FETÖ'nün hain yüzünün anlatılmasını sağlıyoruz. FETÖ, ülkemizin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, İran, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınıyor. Fakat başta Amerika, Avrupa Birliği ve Interpol olmak üzere başka pek çok ülke ve uluslararası kuruluş tarafından bu tehlikeli yapı hala terör örgütü olarak tanımlanmıyor. Bazı ülkeler FETÖ elebaşı ve takipçilerini Türkiye karşısında kullanışlı bir aparat olarak görüyor olabilirler. Fakat her zaman altını çizdiğimiz gibi; terör örgütleri bir akrep gibidir, günü gelir cebinde taşıyanı da sokar. Tarihe terör örgütlerini himaye eden, destekleyen ülkeler olarak yazılmak istemeyenler, FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle etkin bir şekilde mücadele eden Türkiye'nin yanında durmalıdır" dedi. (DHA)

 
Kuşadası'nda yol yapım çalışmaları sürüyor
 
Reyhan Abacıoğlu, Tekstil Park'ta sergi açtı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 12 Nisan 2023 Çarşamba 15:35

FTÖ terör örgütü bütün partiler ve iktidarlar ile her zaman sinsi şekilde ilişkiler kurdu,devleti ele geçirmiş,bu silahlı kuvvetler içinde üst düzeyde askerler var açığa alındılar ve hala daha vardır,âmâ ençok sizin döneminizde had safhada oldu,dünyanın en tehlikeli bir terör örgütüdür FTÖ ülkeyi elli şene veriye götürdü,çaldılar ve Amerika 'da lüks içinde saltanat sürüyorlar...

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BTP'den seçim kararı: Aday listesini geri çekti
Büyük Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Durmaz, 28. Dönem Milletvekili ...
MHP'nin seçim beyannamesi tamamlandı
MHP'nin tamamlanan seçim beyannamesinde afetlerle mücadele başlığı öne ...
Yurtdışı seçim tarihi açıklandı
YSK, yurtdışı seçmen için sandık kurulacak temsilcilikler ve oy verme ...
 
Canan Kaftancıoğlu hakkında mütalaa açıklandı
İstanbul'da bir toplantıdaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ...
DSP’liler YSK’ya itiraz etti: Vekil adayı olamazlar çünkü...
Cumhur İttifakı’na katılan Demokratik Sol Parti’nin bir grup Parti Meclisi ...
Bahçeli: TCG Anadolu, tarihi bir başarıdır!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin ilk yerli ve milli uçak ...
 
CHP İzmir’de sıra 1’inci Bölge adaylarında… Limontepe programında ‘pazar yeri’ çıkmazı!
İzmir’de 2’nci Bölge aday tanıtım toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet ...
Sinan Oğan Kılıçdaroğlu ile görüşecek
ATA İttifakı 13. Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan bugün saat 13:00’te “Seçim ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bugün yazar oyuncu ve hukukçu... Yarın 'vekil'!
Mehmet KARABEL yazdı... Bugün yazar oyuncu ve hukukçu... Yarın 'vekil'!
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva