HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Aralık 2023 Salı - 13:54

'En borçsuz belediyeyiz' dedi... Kırgöz, 2024 için yeniden aday!

Dikili Belediye Başkanlığına yeni dönemde bir kez daha aday olan Kırgöz, "Bir 5 yıl daha Belediye Başkanlığına talibim. 31 Mart 2024’te Dikili’de zafere hazır mıyız? Geleceğe güvenle bakan, itibarlı bir belediyemiz var. Resmi rakamları söylüyorum. Göreve geldiğimde İzmir'in en borçlu belediyesiydi bugün en borçsuz belediyesi” dedi. 

 En borçsuz belediyeyiz  dedi... Kırgöz, 2024 için yeniden aday!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Atatürk Meydanı'nda 2024 yerel seçimlerde yeni dönem aday adaylığına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Geçtiğimiz hafta başvurusunu yapan Kırgöz, belediye başkanlığı dönemi boyunca yaptıkları çalışmalara değindikten sonra Dikili’nin oyuna yeniden talip olduğunu duyurdu.

‘İZMİR’İN EN BORÇLU BELEDİYESİYDİ’    
Kırgöz, “Beni 5 yıldır az çok tanıdınız. Ben kitabın ortasından konuşmadan söze başlayacağım. Güzel bir söz vardır: Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” dedi.

2019’da göreve geldiği günden itibaren yaptığı icraatlardan ve projelerden bahseden Kırgöz, “31 Mart 2019’da sizlerin büyük teveccühü ile Dikili tarihhini en yüksek oyuyla seçilen belediye başkanı oldum” diyerek Dikili halkına desteği için teşekkür etti.

Kırgöz açıklamasında “Teslim aldığımız belediye o yıl içerisinde 56 milyon geliri olan 93 milyon borcu olan, çalışanların altı aylık maaş alacağı olan, memurlarımıızn sosyal devlet tazminatı kalan, tüm mülkiyetlerinde icra olan bir belediye devraldık. Dikili Belediyesi’nin bugün geldiği noktada bu yıl geliri 300 milyon, borcu 62 milyon lira.Sadece kamu kurum ve kuruluşlarının yapılandırılmış günü gününe ödenen borçlarıdır. Belediye mülkiyetlerinin üzerinde her birinin üzerinde en az 5-10 tane ipotek vardır. Borçlardan dolayı usulen icra var. Geleceğe güvenle bakan, itibarlı bir belediyemiz var. Resmi rakamları söylüyorum. Göreve geldiğimde İzmir’in en borçlu belediyesiydi bugün en borçsuz belediyesi” diye konuştu.

‘YOLUMUZ UZUN, HEYECANIMIZ YÜKSEK’
Kırgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Dikili’nin sorunları büyüktü ama ne yapacağımızı bilerek göreve geldim. Biz ekonomi yönetiminde, kriz yönetiminde tecrübeliyiz. Biz bunları kanıtladık. Bu birikimimizi bu belediyeye yansıtacağız dedik ve dediğimizi de yaptık. Her şeye rağmen hiçbir ayrım gözetmeksizin, şeffaf bir şekilde Dikili halkına sunduk.”
Kırgöz, ‘Ya bir yol buluruz ya da yeni bir yol açarız’ diyerek "Yolumuz uzun heyecanımız yüksek, gençliğimiz var"



‘DİKİLİ’Yİ  TOZDAN ÇAMURDAN KURTARDIK’
Dikili’deki belediye mülklerine sahip çıktıklarını belirten Kırgöz, “Belediyemizin sahipsiz kalmış, atıl kalmış malına mülküne, zeytinine, tarlasına dükkanına sahip çıktık. Hepsini usulüne uygun olarak kiraya verdik ve gelir kaydetmeye başladık. Belediyemizin alacaklarının hepsini tahsil ettik. Dikili Belediyesi İş Merkezi’ni yaptık, 8 yıl boyunca yıkılmayı bekleyen binayı yıkmayı bile beceremediler. Biz söz verdik, 6 ayda yapacağız dedik 9 ayda yapabildik. 9 buçuk milyon TL’ye mal ettik, 5 yıl gibi bir sürede kendi kendini amorti etti. Bilgi ve tecrübemizle 95 metrekare bir iş merkezini belediyemize kazandırdık. Dikili Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ni yaptık. Hızlı bir şekilde, plan ve programlı bir şekilde 78 milyon TL’ye mal ettik. O da 5 buçuk yıl içerisinde altındaki iş yerlerinden kendi kendini amorti eden bir yatırım olarak kendini amorti etti. Bunca kuraklığa rağmen sizleri asla susuz bırakmadık. 170 KM temiz su iletim hattını yaparak su hattını yeniledik. Kent merkezinin tamamının yollarını yeni baştan tasarladık ve Dikili’yi tozdan, topraktan ve çamurdan kurtardık. Elbette eksiğimiz de vardır ama bunları da yapacağız” şeklinde konuştu.

‘DİKİLİ DAHA ÖZEL OLACAK’
Dikili için bir 5 yıl daha hizmet etmeye aday olduğunu dile getiren Kırgöz son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Dikili’nin sorunları büyüktü ama bizim de özgüvenimiz büyüktü. Biz, tecrübeliyiz dedik. Bizim geçmişimiz bunların teminatı, biz bunları geçmişte kanıtladık ve bu bilgi ve tecrübeyi yansıtıp belediyeyi ayağa kaldıracağız dedik ve dediğimizi yaptık. Dikili’nin eksiklerini hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün eksikleri tamamlayıp Dikili halkının hizmetine sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Yola çıkarken yolumuz uzun demiştik, yolumuz uzun, gençliğimiz var. Kuruluşun ve kurtuluşun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’de, tüm Dikili’yi kapsayan bir anlayışla bu ilçeyi bir 5 yıl daha yönetmeye talip olduğumu ilan ediyorum. 31 Mart 2024’te Dikili’de zafere hazır mıyız? 1919 ruhuyla 2024’te yine iktidara yürümeye hazır mıyız? Bu yolculukta bizimle misiniz? Yine bu meydanlarda buluşmak üzere hoşça kalın! Dikili’de her şey bundan sonra çok daha özel ve güzel olacak.”

 
Erdoğan: İsrail'in suçları yanına kar kalmamalı
 
Karabağlar'ın seçilmiş kadınları bir araya geldi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 6 Aralık 2023 Çarşamba 01:39

Adil başkan, artık yeter o koltuğu başkalarına bırakma zamanı. Parti ilkeri gereği bırakmanız gerek.

Yorumu oyla      3      5  
dikilili 5 Aralık 2023 Salı 18:29

başkan yeter artık sen bu işi bilmiyorsun tadında bırak bence

Yorumu oyla      4      5  
Misafir 19 5 Aralık 2023 Salı 14:09

Sonuna kadar seninleyiz başkanım, Allah yardımcın olsun

Yorumu oyla      4      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da engelsiz şölen
Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bergama Belediyesi tarafından Engelsiz ...
Meslek Fabrikası’ndan İzmirli Kahve’ye
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın yetiştirdiği baristaların ...
Hayati tesiste çalışmalar sürüyor... Yeniden Türkiye'nin en büyüğü olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Yaşayan Körfez programı ...
 
Bayraklı’da hayata engel yok!
Toplumun her kesimine eşit ve adil hizmet anlayışıyla sosyal belediyeciliğin ...
Batur: Konak Engelsiz Yaşam Köyü örnek model
Dünya Engelliler Günü kapsamında Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde düzenlenen ...
İzmirli Kılınç'tan altın gururu!
Azerbaycan’da düzenlenen Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda İzmir Büyükşehir ...
 
Karşıyakalı miniklere diş sağlığı taraması!
Karşıyaka Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde anaokulu öğrencilerinin ...
Konak'ta KAM afetlere karşı hazır!
Konak Belediyesi’nin doğal afetlerde hızla bölgeye ulaşarak can kurtarmak ...
Başkan İduğ engelli vatandaşlarla buluştu... 'Empati kurarak daha iyi anlıyoruz'
Bornova Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel bireyler ve ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva