HABERLER>DÜNYADAN
27 Eylül 2024 Cuma - 11:20

'Belediye Başkanı, Türkiye'den rüşvet aldı' iddiası!

ABD’de New York Belediye Başkanı Eric Adams rüşvet, dolandırıcılık ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianamede Adams’ın rüşvet karşılığında New York’taki 36 katlı Türkevi binasının yangın ruhsatı için ‘devreye girdiği’ belirtiliyor.

 Belediye Başkanı, Türkiye den rüşvet aldı  iddiası!

New York Belediye Başkanı Adams'ın 2021 belediye başkanlığı kampanyası için sahte belgelendirmeler ile 10 milyon dolardan fazla kamu fonu aldığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York şehrinin Belediye Başkanı Eric Adams, hakkında hazırlanan iddianamede rüşvet ve yasa dışı kampanya finansmanı ile suçlandı.

ABD'nin New York Güney Bölgesi Savcılığı'nın basın açıklamasında, Adams'ın "en az bir" Türk hükümet yetkilisinden Türk Hava Yolları (THY) ile ücretsiz sağlanan lüks uluslararası seyahatleri kabul ettiği ifade edildi.

İddianamede, Adams'ın, yasa dışı kampanya finansmanını “adaylık desteği” adı altında “saman bağışçılar” üzerinden aldığı belirtildi. Yasa dışı finansmanın aracısı olan “saman bağışçılar,” başka bir kişinin parasını kendi adına siyasi bağış yapmak için yasa dışı olarak kullanan kişiler olarak biliniyor.

Adams'ın ayrıca, kampanyalarına "saman bağışlarını" yönlendiren aynı işbirlikçilerden bazılarından başka uygunsuz menfaatler de talep ettiği ve aldığı belirtildi.

Özellikle bir Türk diplomatının "saman bağışlarda" aracılık yaptığının belirtildiği Savcılık Ofisi açıklamasında, Adams ve beraberindekilerin, önemli bir kısmı Türk Hükümeti’ne ait olan Türkiye'nin ulusal havayolu şirketi THY ile Fransa, Çin, Sri Lanka, Hindistan, Macaristan ve Türkiye'nin de dahil olduğu varış noktalarına ücretsiz veya indirimli seyahat etmelerini sağlandığı belirtildi.

Açıklamada üzerinden durulan Türk yetkilinin, New York Belediye Başkanı Adams ve arkadaşlarına Türkiye'de bulundukları süre boyunca pahalı otellerde ücretsiz odalar, üst düzey restoranlarda ücretsiz yemekler ve ücretsiz lüks eğlenceler sağladığı vurgulandı.

'Türkevi'nin denetimsiz açılmasını sağladı'

Savcılık Ofisi'nin açıklamasında, Türk yetkilinin Eylül 2021'de Başkan Adams'a, New York İtfaiye Departmanı'na (FDNY) baskı yaparak yangın denetimi olmadan Türkevi'nin açılmasını kolaylaştırdığı belirtildi. Bunun ardından Adams'ın, Türk yetkiliye geri ödeme yapma sırasının kendisine geldiğini söylediği ifade edildi.

Açıklamada, Türkevi'nin o sırada FDNY denetiminden geçmemiş olduğu belirtildi.

Savcılık açıklamasında, “Türk yetkili tarafından 2021 ve 2022 yıllarında ayarlanan ücretsiz seyahat ve ilgili diğer rüşvetler karşılığında Adams talimatları yerine getirdi" denildi.

"Adams'ın New York İtfaiye Departmanı (FDNY) üzerindeki baskısı nedeniyle, FDNY'nin Türkevi'nin yangın güvenliğine ilişkin değerlendirmesinden sorumlu FDNY yetkilisine, bunu kabul etmemesi halinde işini kaybedeceği söylenmiş ve Adams'ın araya girmesinin ardından Türkevi, Türk yetkilinin istediği şekilde açılmıştır."

Sahte belgenlendirme ile 10 milyon dolardan fazla kamu fonu

New York Güney Bölgesi Savcılığı, Adams'ın, sahte belgelerle sağlanan gerçek bağışçı katkılarından elde ettiği kazançları New York Şehrini dolandırmak ve kamu fonlarını çalmak için kullandığını ifade etti.

Seçimlerde New York Şehri sakinlerinin daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak amacıyla, şehir sakinlerinden gelen küçük miktarlı katkıları sekiz katına kadar kamu fonlarıyla eşleştiren bir eşleştirme fonu programı ile yasa dışı finasmanın meşrulaştırıldığı tespit edildi.

Adams, bilinen "saman bağışlara" dayanarak eşleştirme fonları için başvuruda bulundu ve her yasa dışı katkı için hileli bir şekilde 2.000 dolara kadar kamu fonu elde etti.

Adams ve onun talimatıyla çalışanlar, belediye başkanının defalarca "saman bağışları" kabul etmesine rağmen, bağışları yasalara uygun olarak göstermek için bu yasa dışı katkıların gizlilik niteliğine güvenerek, geçerli kampanya finansmanı düzenlemelerine uygunluk durumunu sahte bir şekilde belgelendirdi.

Bu sahte belgelendirmelerin bir sonucu olarak, Adams'ın 2021 belediye başkanlığı kampanyasında 10 milyon dolardan fazla kamu fonu aldığı saptandı. (Euronews)

 
1,6 milyon vurgunluk... Manisa Büyükşehir adıyla dolandırıcılık!
 
Ege Denizi'nde ölüm yolculuğu: 33 göçmen kurtarıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 27 Eylül 2024 Cuma 13:02

istanbul'u kaybettik bari new york'u alalım:)

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiltere'de İslam düşmanlarından siber saldırı
İngiltere’nin en yoğun tren istasyonlarında ücretsiz wifi hizmetini kullanmaya ...
80 bin yıl sonra ilk kez görülebilecek
Tam 80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebilecek olan C/2023 A3 ...
Bilim insanları duyurdu: Cüce gezegen Ceres’te yaşanabilir!
Bilim insanları, Güneş Sistemi'nde Mars ve Jüpiter arasındaki Asteroit ...
 
Beyaz Saray: Orta Doğu'da topyekun savaş görmek istemiyoruz
Mavi Hat'ta süren gerilimle ilgili Washington'dan açıklama geldi. Beyaz ...
Netanyahu: Lübnan'a saldırılar devam edecek
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Tüm hedeflerimize ulaşıncaya kadar ...
Aşiretler arası çatışma: En az 25 kişi öldü
Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde 20 Eylül'de başlayan ve Şii-Sünni ...
 
Sudan'da kolera salgını: 473 kişi hayatını kaybetti
Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki kolera ...
Devasa gök cismi, ikinci bir Dünya olabilir
Güneş Sistemi'mizin asteroit kuşağındaki en büyük cisimlerden biri olan ...
Dünya'nın ikinci uydusu için geri sayım başladı
Bu sonbaharda gökyüzünde kozmik bir sürpriz bizleri bekliyor. Bilim insanlarına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva