HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2023 Cuma - 17:23

'Atatürk'ün emaneti Hatay'a sahip çıkacağız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "Biz bu ülkeyi akılla bilimle liyakatle yöneteceğiz. Biz Atatürk'ün emaneti Hatay'a sahip çıkacağız. Demografik yapısının değişmemesi için her tedbiri alacağız. Yıkılan şehirlerimizi, depreme dayanacak şekilde yeniden ayağa kaldıracağız" dedi.

 Atatürk ün emaneti Hatay a sahip çıkacağız

CHP'li Faik Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, hükumetin deprem için gereken tedbirleri almadığını savunarak, "Oysa bilim insanları uyarmış. Namuslu bürokratlar raporlar hazırlamış. Devleti yönetenlere bilgi vermiş. Tüm bilgiler, ülkeyi yönetenlerin elinde; ama yolsuzluğa batmış yöneticiler tüm bu uyarılara kulak tıkamışlar. Devletin raporlarını sümen altı etmişler. Rant uğruna milletin canına kastetmişler. Depremde toplanma alanlarını bile ranta peşkeş çekmişler. Şimdi bu cinayetin müsebbipleri ortaya çıkmış, 'Asrın felaketi' diyerek, 'Dünyada hiçbir ülkenin böylesine bir felakete kapasitesi yetmez' diyerek asrın ihmalkarlığının, asrın cinayetinin, asrın ihanetinin sorumluluğunu üstlerinden atmaya çalışıyor" diye konuştu. 

'ÖZEL ARAMA KURTARMA TABURU NEREDEYDİ?'
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) emrin geç verildiğini söyleyen Öztrak, "Gölcük depreminden hemen sonra kurulan çok iyi eğitilmiş askerlerden oluşan Özel Arama Kurtarma Taburu neredeydi? Arama kurtarmada tecrübeli madencilerimizi zamanında sahaya neden sürmedin? Arama kurtarma ekipleri ve araçları, enkazın başına neden geç gitti? Sahada neden yeterli sayıda termal detektör görüntüleme cihazı yoktu? Enkaz altında kalan yurttaşlarımızın elindeki tek iletişim aracı olan sosyal medyayı neden kararttın? Depremde 'altın saatler' olarak bilinen ilk 72 saati göz göre göre neden heba ettin? Erdoğan, depremden sonraki 72 saatte görevini doğru dürüst yapsaydı can kayıplarımız bu kadar ağır olmayacaktı. Kentleri depreme dayanıklı hale getirme konusunda görevlerini ihmal edenler, savsaklayanlar, afet sonrasında yapılması gerekenler konusunda da gereğini yapmamışlar. Deprem bağıra bağıra gelmiş; ama Erdoğan sarayından duymamış. Görevini açıkça ihmal etmiş. Maliyeti de 38 bin 44 vatandaşımızın hayatı olmuş. O da şimdilik" dedi. 

'HATAY'IN DEMOGRAFİK YAPISININ DEĞİŞMEMESİ İÇİN HER TEDBİRİ ALACAĞIZ'
Öztrak, CHP Genel Merkezi'ndeki Afet Koordinasyon Merkezi ile milletin yanında olduklarını belirterek, "Bu hükumetin açtığı yaraları milletimizle birlikte biz saracağız. Biz bu ülkeyi akılla bilimle liyakatle yöneteceğiz. Biz Atatürk'ün emaneti Hatay'a sahip çıkacağız. Demografik yapısının değişmemesi için her tedbiri alacağız. Yıkılan şehirlerimizi, depreme dayanacak şekilde yeniden ayağa kaldıracağız. Seçimden hemen sonra 'Güvenli Evler' seferberliğini başlatacağız. Fay hatları üzerindeki tüm yapı stokunun risk analizlerini yapacağız. İstanbul depremine karşı 'Hayat İstanbul' projesini uygulamaya koyacağız. 'Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı'nı kuracağız. Afet mevzuatını tüm yönleriyle yeniden düzenleyeceğiz. 'Mekansal Acil Durum Planları'nı yapacağız. Yeterli deprem toplanma alanlarını oluşturacağız. Afet yönetimini etkisizleştiren imar aflarına son vereceğiz" diye konuştu.(DHA)

 
TFF ertelenen maçların tarihlerini açıkladı
 
Kesici aletle 15 aracın lastiklerini patlattı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz vatandaş 17 Şubat 2023 Cuma 19:34

Elbette ki siz sahip çıkacaksınız,başkaları bırakacak,sayın parti sözcüsü,izmir'de deprem oldu nasıl sahip çıktınız? Boş konuşmayınız bu millet yıne bu yarayı tedavi edecektir siz iktidarı muhalefeti karşılıklı söz düellosuna devam ediniz halkın arasında karşılığınız yoktur bunu halk çok ıyi biliyor izliyor yeri geldiğinde taşı gedigine koyar,sizin için farketmez çünkü dededen toruna milletvekili olarak görev yapıyorsunuz belki bu seçimlerde oğlunuz milletvekili olur diye düşünüyoruz...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Aslanoğlu iş dünyası turunda yol haritasını anlattı: Yaralar yerinde sarılmalı!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender ...
'35 bin 24 öğrenci, diğer illere nakillerini aldırdı'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem ...
Kılıçdaroğlu: YSK seçimi erteleyemez!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ...
 
İnşa ettiği yapılarda yıkım vardı... İlçe başkanı görevden alındı!
AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu görevden alındı. AK ...
AK Partili Sürekli'den yardım raporu: 152 TIR afet bölgesinde!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "il ve ilçe başkanlıklarımızdan ...
Bakan Kurum'dan hasarlı binalarla ilgili yeni açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki ...
 
'Savaş hali dışında olmazmış, ayet mi var?'
10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ...
Bakan Akar'dan 'erken terhis' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ...
CHP, iktidara deprem üzerinden yüklendi: Asrın ihaneti!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından 81 ilde yapılan açıklamada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şifa adası!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkamacılara Ceza Yağdı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva