HABERLER>GÜNCEL
26 Temmuz 2024 Cuma - 13:11

İZSU ve GDZ Elektrik’te gözaltı dalgası… 11 kişi için suçlamalar belli oldu!

İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi ve İZSU'nun önceki Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel dahil 8 kişi gözaltına alınması olayında bilirkişi raporu çıktı. Raporda İZSU ve GDZ Elektrik üst düzey yetkilileri, çalışanların teknik olarak kusurlu olduğuna yer verildi.

İZSU ve GDZ Elektrik’te gözaltı dalgası… 11 kişi için suçlamalar belli oldu!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

İZSU, GDZ Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheliden 14'ünün tutuklandığı olayda ek gözaltı kararı verilmişti.

Bu kapsamda İZSU'dan Adana Belediyesi Genel Sekreteri eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve Gediz Elektrik personeli Halit Özpelit gözaltına alınmıştı. 

Gözaltına alınan isimlere yönelik olarak isnat edilen suçlamalar ise belli oldu. İZSU, GDZ Elektrik, yüklenici firmalar ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi yönünden hazırlanan bilirkişi raporunda yaşanan faciada teknik yönden kimlerin kusurlu olup olmadığı ele alındı.

IZGARA BAKIMLARI YAPILMADI
Raporda iki vatandaşın hayatını kaybettiği görsel ele alınarak değerlendirme yapıldı. Değerlendirmede İZSU’nun görevi olan kanal ve ızgara temizliğinin bazı tarihlerde yapılmasına karşın caddenin 750 metrelik mesafesinde yağmur sularının 20 santimetreye yüksekliğe kadar ulaştığı görüldüğü kaydedildi. Bu duruma istinaden ızgara bakımlarının yapılmadığı kanaatinin oluştuğu kaydedildi. Raporda İZSU Teşkilat Yönetmeliği’ne göre arıza, bakım ve onarım işlerinden İZSU Kanalizasyon Dairesi sorumlu olduğu ve kişiler bazında sorumluluğun genel müdür ve genel müdür yardımcısını bağladığı aktarıldı.

Buna istinaden 4 Ocak tarihinde yapılan bakım-onarım çalışmasından bugüne kadar uzanan süreçte yetkileri bulunan İzsu Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu'nun, İzsu Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın, İzsu Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi'nin, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Barış Koç'un, Kanalizasyon Dairesi Güney Bölge Şube Müdürü Ömer Karabilgin'in, Kanalizasyon Dairesi Güney Bölge çalışanı mühendis Ezgi Nazaroğlu'nun, Kanalizasyon Dairesi Güney Bölge çalışanı Teknik Amir Mehmet Zeki Aytulun'un, Kanalizasyon Dairesi Güney Bölge çalışanı mühendis Deniz Sunal'ın, Kanalizasyon Dairesi Güney Bölge çalışanı tekniker Alara Ekli'nin, Kanalizasyon Dairesi Güney Bölge çalışanı gözlemci Mustafa Atakan'ın, Barış Sevgili'nin kolluktaki ifadesinde geçen Doğan Yıldırım’ın, Barış Sevgili'nin teknik yönden kusurlu olduğu rapora geçti. Ayrıca soyadı tespit edilemeyen Zeki Usta'nın teknik yönden kusurlu olduğu da rapora eklendi.

GDZ ELEKTRİK TEDBİR ALMADI
GDZ Elektrik yönünden ise gerekli koruyucu önlemlerin ve tedbirlerin alınmaması ve risk seviyesine göre herhangi bir işlemin yapılmaması kusur olarak sayıldı. Bu kapsamda Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Uğur Yüksel, Genel Müdür Uğur Yüksel'e bağlı Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin'e bağlı Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Sistem işletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Genel Müdür Uğur Yüksel'e bağlı Gediz Elektrik Dağıtim A.Ş. Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici'ye bağlı Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Aran, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan'a bağlı Konak İşletme Yöneticisi Koray Arif Fırat, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Konak Operasyon Takım Yöneticisi Abdülkadir Satik, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., Metropol Bölge Konak Arıza Onarım Yöneticisi Mehmet Fatih Tosun, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Konak Operasyon Teknik Şefi Ahmet Orhan Kaygısız, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Konak Arıza Onarım Müdürü Ali Külak, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Konak Arıza Onarım Koordinatör Mühendisi Mert Ceylan, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Konak Arıza Onarım Teknik Şefi Yavuz Üner, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Konak Arıza Onarım Personeli Teknisyen Serhat Ekin, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Konak Arıza Onarım Personeli Teknisyen Fırat Akbay, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Konak Arıza Onarım Personeli Teknisyen Mesut Türkan, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Konak Arza Onarim Personeli Teknisyen Mehmet Zeki Alkan'ın teknik yönden kusurlu olduğu rapora yansıdı.

Raporda ayrıca yüklenici firma Argan Mühendislik’ten firma sahibi Arif Kapuş'un, Şantiye şefi Doğan Kılıç'ın, çalışanlar Hakan Günay, Barış Sevgili ve İbrahim Şara'nın teknik yönden kusurlu olduğu bildirildi.

Raporda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin alan ile ilgili sorumluluğunun bulunmadığı, ayrıca raporda geçen yüklenici firmalar SETAŞ ve İmpera şirketi ile Demircan İnşaat’ın kusurlu olmadığı aktarıldı.

OLAY VE SORUŞTURMA
Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3'ü yakalanırken, 1'inin kanser tedavisi gördüğü, diğerinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dün, bilirkişi raporunun çıkmasının ardından ek gözaltı talimatı verilen 11 şüpheli yakalanmıştı.

 
Kuaförlerden 'düğün sezonu' itirazı!
 
Göz-Göz'de iki imzaya yakın!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamza Muşlu 27 Temmuz 2024 Cumartesi 00:22

2 can gitmiş zafer kutlar gibi el sallıyor.

Yorumu oyla      0      2  
ANKARA 26 Temmuz 2024 Cuma 19:34

Mesai Saatleri İcin de İzsu Ve Gediz Elektrik Firmalarina Telefon Acsam Desem Ki Su Nokta da Sorun Var,Bir Hafta Gecmeden Kimse Gelmez... O da Telefonlara Cevap Verebilecek Birileri Olursa... Ornegin Bornova Agacli Yolda Bulunan Gediz Elwktrik Mudurluk Telefonlari 1 Yildir Kimse Cevap Vermiyor... Buyuksehir de Ayni Muhatap Yok... Bu Ölumler Daha da Olacak... İlk de Degil SON da DEGİL... Allah Bizi Ve Hayvanlari Korusun... Allah Hayvanlari İnsanlarin Kotulüklerinden Korusun... Amin...

Yorumu oyla      0      0  
Nihat 26 Temmuz 2024 Cuma 18:27

Makamlara bak,resmen bürokratik makam icat etmişler vay vay.

Yorumu oyla      0      0  
ANKARA 26 Temmuz 2024 Cuma 18:20

Ne Bu Artist Artist Davranislar... 2 Kisi Ölmüş 2 Kisi... Sanki Siyasi Davadan Gozaltina Alindilar... Ne Bu Artistlik... 2 Kisi Öldü 2 Kişi... İsi Şowa Donüşturmenin Luzumu Yok... Pencereden Elini Salliyor... Sanki Siyasi Davaymis Gibi...

Yorumu oyla      0      0  
medya takipçisi 26 Temmuz 2024 Cuma 16:50

son yirmi yılda merkezi hükümete ve yerel yönetimlere bağlı tüm ölümlü kazalarda ( maden , deprem , demiryolu , karayolu , elektrik , su , doğalgaz , itfaiye vb.) Aynı yöntem izlenseydi kimsenin çıtı çıkmazdı... Ama bana yukarıda yazdığım konularda adil ve yapılan örnekleri lütfen yazın. Şu bir gerçek kim bu konuda ihmali varsa cezalandırılmalı.. Bana tutuklanan bir bakan bir müsteşar bir genel müdür gösterin veya belediye başkanı özelikle kaçak yapılarda göz yuman imara uymayanları cezalandıran ... Özelleştirme başkanı ve ilgili bakanlık yetkilileri neden bu sürece girmedi ... Gediz i kim denetleniyor... Suçlunun yanında suçsuzlarda haksız muamele görüyor sanki

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet 26 Temmuz 2024 Cuma 16:34

inşallah hepsi en üst sınırdan hapse girecek

Yorumu oyla      0      0  
izmir gültepeli 26 Temmuz 2024 Cuma 14:11

öncelik ile bu faciada ölenlere Allah rahmet etsin. bundan sonra daha dikkatli olmak lazım. yapılan işleride iyi denetlensin

Yorumu oyla      4      0  
26 Temmuz 2024 Cuma 14:06

2 tane can gitmiş kime el sallıyon eyyyyy

Yorumu oyla      12      4  
gültepeli 26 Temmuz 2024 Cuma 13:51

ulubatlı mh oturuyorum gediz elektiriğe kaç kere müracat ettim voltaj düşüyor diye gelip bakıyorlar herşey normal diyorlar elektrik direğinden bana gelen kablo rüzgarda sallanınca leltrik kıvılcımı çıkıyor ama bir türlü arızayı gideremiyorlar sonundaçareyi regülatör bağlatmakta buldum

Yorumu oyla      7      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuaförlerden 'düğün sezonu' itirazı!
Ankara'daki berber, kuaför ve güzellik salonu esnafı, işletmelerinin haftanın ...
MSB duyurdu: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Gara, Hakurk bölgelerinde tespit edilen ...
Kaçak 32 lüks otomobil motoru ele geçirildi
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık ...
 
Elektrik faciası soruşturması... Mahkeme kararını verdi!
İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ...
3 yaşındaki Alperen serviste unutulmuştu... Yargıtay hapis cezasını onadı!
Yargıtay 12. Ceza Dairesi, İzmir'in Çiğli ilçesinde 2017 yılında okul ...
Anadolu Otoyolu'nda feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı
Anadolu Otoyolu'nun Sakarya kesiminde hafif ticari araç ile minibüsün ...
 
İddianamede ortaya çıktı: 'Çelik kasa' ayrıntısı!
Kurduğu gizli fon ile futbolcular dahil birçok kişiyi milyonlarca dolar ...
İsveç merkezli çete lideri İstanbul'da yakalandı
İstanbul'da uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle haklarında yakalama ...
Bu da oldu... İç çamaşırına haciz!
İzmir'de bir vatandaşın evinden haczedilenler icradan satışa çıkarıldı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva