HABERLER>GÜNCEL
26 Temmuz 2024 Cuma - 11:30

Elektrik faciası soruşturması... Mahkeme kararını verdi!

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, İZSU eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 11 kişi için adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararı verildi.

Elektrik faciası soruşturması... Mahkeme kararını verdi!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi raporunun çıkmasının ardından dün 11 kişi hakkında daha gözaltı kararı verilmişti.

Savcılık talimatı ile İZSU'dan Adana Belediyesi Genel Sekreteri eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve Gediz Elektrik personeli Halit Özpelit gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Ordu’da gözaltına alınan Halit Özpelit'in SEGBİS'le bağlanıp ifadesi alındı.TÜM ŞÜPHELİLER ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI
İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, İZSU eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında tutuklama talebinde bulunuldu. Savcılık hakkında işlem yapılan GDZ Elektrik çalışanı 2 kişi için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını istedi.

İzmir 5. Sulh Ceza Mahkemesi ise 11 şüpheli hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Şüphelilere yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

SAVCILIK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI
Cumhuriyet savcılığınca sorgulanan bu kişilerden İZSU Genel Müdürü Erdoğan, ifadesinde Bilirkişi Heyeti Raporu'ndaki aleyhine olan hususları kabul etmediğini belirtti.

Genel müdür olarak olayın gerçekleşmesinden 20 gün önce göreve başladığını aktaran Erdoğan, "Benim bu olayla ilgili herhangi bir bilgim ve görgüm yoktur. Tarafıma bildirilen son 20 gün içerisinde de bir sorun yoktur. Ölüm olayının meydana gelmesi nedeniyle üzüntülü olduğumu bildirmekle beraber hiçbir ihmal, kusur ve sorumluluğum bulunmayan bu olay nedeniyle tarafıma yapılan suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

Uğur Yüksel de soruşturmaya konu olaylarla ilgili kendisine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını, bu olaylardan soruşturmayla birlikte haberdar olduğunu, 2015 yılında yapılan kazı sırasında görevde olmadığını ifade ederek suçlamaları kabul etmedi.

2020-2023 arasında İZSU Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ali Hıdır Köseoğlu da olay yerinde en son işlemin Gdz Elektrik tarafından yapıldığını, İZSU tarafından yapılan işlemlerde doğrudan bir kusurun olmadığını savunarak kusur ve sorumluluğunun bulunmadığını, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Olay ve soruşturma
Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3'ü yakalanırken, 1'inin kanser tedavisi gördüğü, diğerinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dün, bilirkişi raporunun çıkmasının ardından ek gözaltı talimatı verilen 11 şüpheli yakalanmıştı. (AA - Haber Merkezi)

 
CHP Menderes’te toplu katılım töreni
 
Karşıyaka'dan 'Pınar'a veda
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 27 Temmuz 2024 Cumartesi 08:44

Pardon da Serbest Birakilanlar Sucsuz İse Bu İnsanlari Kim Öldürdü.... Tutuklanmalari Gerekir...

Yorumu oyla      0      0  
26 Temmuz 2024 Cuma 23:43

yumruk inmiş aşağıya :)))

Yorumu oyla      0      0  
fetih 26 Temmuz 2024 Cuma 20:45

garip

Yorumu oyla      0      0  
Dostlar alışverişte görsün. 26 Temmuz 2024 Cuma 19:36

Oyun oynuyorlar. Kurban arıyorlar. Allah aşkına Haziran da gelen Genel Müdürün Ocak ayında yapılan işte ne sorumluluğu olur? Aklımızla alay mı ediyorsunuz?. Elektrik kablolarının zeminin 80 cm altına gömüleceği üzerine tuğla döşeneceği daha sonra da "dikkat elelktrik tehlikesi" diye üzerine folye serileceği uralları varken; bunların hiçbiri GEDAŞ tarafından yerine getirilmemiştir. Birincil sorumlu GEDAŞ iken İZSU'cularla uğraşmanın amacı nedir?

Yorumu oyla      0      0  
Serdar 26 Temmuz 2024 Cuma 19:06

İhmali olan kim varsa üst düzeyde olsa tutuklansın

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 26 Temmuz 2024 Cuma 14:43

gerçekten bu ihmalde kimlerin suçu varsa adalet yerini bulsun.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 yaşındaki Alperen serviste unutulmuştu... Yargıtay hapis cezasını onadı!
Yargıtay 12. Ceza Dairesi, İzmir'in Çiğli ilçesinde 2017 yılında okul ...
Anadolu Otoyolu'nda feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı
Anadolu Otoyolu'nun Sakarya kesiminde hafif ticari araç ile minibüsün ...
İddianamede ortaya çıktı: 'Çelik kasa' ayrıntısı!
Kurduğu gizli fon ile futbolcular dahil birçok kişiyi milyonlarca dolar ...
 
İsveç merkezli çete lideri İstanbul'da yakalandı
İstanbul'da uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle haklarında yakalama ...
Bu da oldu... İç çamaşırına haciz!
İzmir'de bir vatandaşın evinden haczedilenler icradan satışa çıkarıldı. ...
Ender ALDANMAZ yazdı... Bir polisin isyanı!
Ender ALDANMAZ yazdı... Bir polisin isyanı!
 
PKK marşıyla halay çekenlere tutuklama!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mersin'de terör örgütü elebaşı lehine slogan ...
İzmir'de sapıklara baskın!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aralarında İzmir'in de olduğu çok sayıda ...
'Bahçeye tavuk girdi’ kavgası: 2 ölü, 1 yaralı!
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde tavukların bahçeye girmesi nedeniyle çıkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva