HABERLER>GÜNCEL
25 Temmuz 2024 Perşembe - 15:03

Elektrik faciasında gözaltı dalgası!

İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi ve İZSU'nun önceki Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu da gözaltına alındı. GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel dahil 8 kişi gözaltına alındı.

Elektrik faciasında gözaltı dalgası!

Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

İZSU, GDZ Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheliden 14'ünün tutuklandığı olayda ek gözaltı kararı verildi.

TOPLAM 11 GÖZALTI
Bu kapsamda İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, İZSU binasında yapılan işlemlerin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. Erdoğan gözaltına alındığı esnada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da Erdoğan'a eşlik etti.

İZSU'NUN ÖNCEKİ GENEL MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA
Öte yandan İZSU'nun önceki Genel Müdürü ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu da gözaltına alındı.

Diğer yandan GDZ Elektrik'ten 8 kişi de gözaltına alındı. Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel A., Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper D. ve  Ordu'da yakalanan personel Halit Ö. gözaltına alındılar.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: NE İLE SUÇLANDIĞIMI BİLMİYORUM

Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Olaylar Ocak ayında yaşandı. Göreve 20 Haziran'da geldim. Ne ile suçlandığımı bilmiyorum. Polis hata yaptığında Emniyet Müdürü'nü almak gibi. Makamımda gözaltına alınmam sorunlu bir uygulama" dedi.

OLAY VE SORUŞTURMA
Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, ve aralarında İZSU Kanalizasyonu Müdürü ile GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi de dahil 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3'ü yakalanırken 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (DHA, AA, Haber Merkezi)

 
Memur ve özel güvenlik karşı karşıya… Büyükşehir’de ‘ses sistemi’ arbedesi!
 
Gökkır'dan Paris 2024'te tarihi başlangıç
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞ 26 Temmuz 2024 Cuma 08:42

O dönemde görevli olanlar esas hesap vermeli ?o kişiler şimdi nerede?

Yorumu oyla      2      1  
hasan gürsel altuğ 26 Temmuz 2024 Cuma 07:35

kim sorumluysa orta çıksın.Bu gözaltılar bu yüzden yapılıyor zaten.yargıyı rahat bırakın.çirkefliği bırakın.bu olay sizin çocuğunuzun hatta sizinde başınıza gelebilir.savcılar uzman bilirkişilerin raporlarına göre haraket ediyor.kimin ne sorumluluğu varsa ortaya çıksın ve en ağır cezayı alsın.

Yorumu oyla      0      3  
Show 26 Temmuz 2024 Cuma 00:44

Şu kadar adam gözaltına aldık diye hava atacaklar. Aynı şovu Kepez'de de yaptılar. yeni seçilmiş Kepez Belediye Başkanını aylarca boş yere tuttular, sonra da salıverdiler. Bu gereksiz, mesnetsiz ve delilisiz gözaltı ve tutuklmaların hesabını kim verecek?

Yorumu oyla      3      0  
Yani 25 Temmuz 2024 Perşembe 22:54

Su çarpsaydı İzsu sorumlu olurdu, elektrik çarptıysa Gediz Elektrik sorumludur.

Yorumu oyla      9      3  
Acı Gerçekler 25 Temmuz 2024 Perşembe 22:53

Ya artık çok komik olmaya başladınız, genel müdür atamayla olur zaten, şirket sahibi genel müdürü atar, bilmiyorsanız artık burada yorum yapmayın !

Yorumu oyla      6      0  
ST 25 Temmuz 2024 Perşembe 22:08

Yapılan bir yanlış tamiratı Genel Müdürler nasıl bilecek, nasıl takip edecek? Eğer suçlu varsa tamiratı yapan sözde ustalar ile onları denetleyecek, işi kabul edecek veya etmeyecek olan amiri pozisyonundaki kişilerdir.

Yorumu oyla      8      0  
harun 25 Temmuz 2024 Perşembe 22:02

kendıne gel burada siyasetle ilgili birsey yok savcılar gayet adil sekılde herkesle gorusup herseyı arastırıyorlar eyy savcılar size iftira atan torunun gerçeğini de alın içeriye gozlerıyle gorsun de atıp tutmasın

Yorumu oyla      1      6  
Akanat 25 Temmuz 2024 Perşembe 20:28

Sn öztürk,devlet kurumlarında hiyerarşi vardır. Tabiki önce temsilciyi dinleyecek. Tanıyormuş gibi yazmışsın. Olay üzücü önce ona bakmak lazım. Adam 2 ay önce geldi birsürü işle uğraştı. Krallık yapacak zamanı mı oldu. Yazık...

Yorumu oyla      1      1  
Torunun gerçeği 25 Temmuz 2024 Perşembe 18:16

Bu kararların Hukuki değil siyasi olduğu aklı başında olan herkes tarafından bilinmektedir, adı üzerinde Elektrik dağıtım şirketi Gediz A.Ş ama suça Belediye mutlaka ortak edilmeli ve CHP yıpratılmalı hesap bu, ve bu kesimler lafa gelince Din,iman ,kitap sözlerini kimseye bırakmazlar, bunlarda Allah korkusu da yok çünkü, kalpten,içten müslüman değiller uygulamaları bunu gösteriyor, merak ediyorum iktidarlarına bu kadar mı güveniyorlar yarın iktidarın değişeceği ve tüm bu hukuksuzlukların hesabının sorulacağı ,burunlarından fitil fitil getirileceği hiç mi akıllarına gelmiyor,Ne demişler Keser döner sap döner ,devran döner ..işte o zaman bu zulümleri yapanları bu millet görecek .. Hepsi gerçek Hukuk karşısında başları öne eğik Adalete ve Türk toplumuna hesap verecekler..

Yorumu oyla      6      9  
Engin Öztürk 25 Temmuz 2024 Perşembe 17:45

Hukukun üstünlüğü, kendisi telefon yanıtlamalarında her ilçede ilçe temsilcilerini dinlerim başkası beni ırgılamaz havasındaydı devleti kurumlarını bilmek önemli öyle izsu müdürü oldum kral benim havasına girersen yapma derler adama…

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki maden ocağında korkutan kaza!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde maden ocağında ahşap tahkimat direklerinin devrilmesi ...
İzmir'de çeşitli suçlardan aranan 3 kişi yakalandı
İzmir'de Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri (Yunus) Amirliği ...
İzmir'de DEAŞ baskını!
İzmir'de DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı ...
 
Eylem Tok Türkiye’ye iade ediliyor
Ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden ...
Bingöl'deki dehşette ölü sayısı 4'e çıktı!
Bingöl'de madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu'nun (19), tartıştığı kişiyi ...
13 ilde DAEŞ'e operasyon: 72 gözaltı!
13 ilde DAEŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen "Gürz-1" operasyonlarında ...
 
Kavgada belediye başkanı da yaralandı
Osmaniye'nin Türkmen beldesinde, aralarında husumet olduğu öne sürülen ...
MGK bugün toplanacak: Masada neler var?
Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından bugün Beştepe'de toplanacak. ...
Avrupa hayalleri suya düştü!
İzmir'in Dikili, Seferihisar, Urla ve Karaburun ilçeleri açıklarında 86 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva